Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΕΛΙΑ ΓΙΑ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                     Ελευσίνα 21/9/2013
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                             Αρ.Πρ. : 329
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                           ΠΡΟΣ:
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                                  ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ,
19200 Ελευσίνα                                                          ΔΣ ΔΟΕ, ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ,
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                  ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, 
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                    ΜΜΕ

Την Παρασκευή 20/9/13 ο Δ/ντής Εκπ/σης Π.Ε Δυτ. Αττικής αποφάσισε (Αρ. Πρωτ. Φ10.1/3133) τη μετακίνηση εκπαιδευτικών για συμπλήρωση υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου σε διαφορετικά σχολεία από αυτά που έχουν οργανική θέση.

Καταγγέλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση αυτή του Δ/ντή εκπ/σης και ενημερώνουμε ότι και οι δυο «μετακινούμενοι» συνάδελφοι συμπληρώνουν κανονικό διδακτικό ωράριο στα σχολεία τους.
Ρωτάμε το Δ/ντή Εκπ/σης και περιμένουμε τόσο άμεση απάντηση όσο άμεσα δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας σχολείων κι εκβιάζει ή παρακαλάει δ/ντές σχολείων και μέσω αυτών συναδέλφους-ισσες.
  • Πώς θα καλυφθούν οι τάξεις απ’ τις οποίες τους μετακινεί;
  • Μήπως σκέφτεται να δώσει τάξη σε συνάδελφο Τμήματος Ένταξης στερώντας τον από μαθητές που τον έχουν ανάγκη;
  • Μήπως σκέφτεται να συμπτύξει τμήματα, στοιβάζοντας μαθητές κι αφήνοντας έκθετους τους συναδέλφους;
  • Μήπως θα αναθέσει ο ίδιος υποχρεωτικές υπερωρίες σε συναδέλφους ή μήπως θα δώσει γραπτές εντολές για φύλαξη μαθητών;
  • Ποιος νόμος του δίνει το δικαίωμα να αποφασίζει ποιους μαθητές θα αφήσει χωρίς δάσκαλο κάθε εβδομάδα;
  • Με ποια κριτήρια απέσπασε τους συγκεκριμένους εκπ/κούς;

Οι τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό διαψεύδουν το success story του ΥΠΑΙΘ το οποίο για να μπαλώσει τα κενά κατασκευάζει «υπεράριθμους» και δίνει φύλλα πορείας με εγκυκλίους και πρόχειρες, βιαστικές αποφάσεις που αλλάζουν καθημερινά και διαλύουν οποιαδήποτε κοινωνική υποστηρικτική δομή υπήρχε.

Δ/ντές Εκπ/σης παίρνουν αναρρωτικές άδειες (αντιλαμβανόμενοι την καταστροφική κατάσταση στην εκπ/ση;) στέλνουν υπεραριθμίες απ’ τους υπολογιστές των σπιτιών τους, χαρακτηρίζουν υπεράριθμους και προβαίνουν σε τοποθετήσεις χωρίς συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, τοποθετούν συναδέλφους στα σχολεία, ακυρώνουν κι επανατοποθετούν σε νέα σχολεία, κάνουν σπασμωδικές κινήσεις αντιμετωπίζοντας τη δικαιολογημένη οργή των γονιών.

Ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης κλειδώνει τις πόρτες των γραφείων της Περιφερειακής Δ/νσης, καλεί την αστυνομία, συγκαλεί, αναβάλλει και ξανασυγκαλεί το ΑΠΥΣΠΕ, αφήνει αναπάντητα δεκάδες ερωτήματα για τις μετακινήσεις όσων κρίνει υπεράριθμους.
Πρόκειται για τραγελαφικές καταστάσεις που δείχνουν τον πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει όσοι προσπαθούν να υλοποιήσουν τις πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας, της κυβέρνησης και της τρόικας που στο όνομα της κρίσης προσπαθούν να διαλύσουν το δημόσιο σχολείο.

Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες να μην υποκύπτουν σε κανένα συναισθηματικό – ψυχολογικό εκβιασμό που τυχόν τους ασκείται.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ ισσες Δ/ντές – Δ/ντριες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μη δέχονται εκβιασμούς από το Δ/ντή Εκπ/σης και με τη σειρά τους να μην ασκούν εκβιασμούς προς τους συναδέλφους των σχολείων τους που πιθανά τους αφήνουν νομικά έκθετους.

Καμιά «εξυπηρέτηση» προς αυτούς που διαλύουν το Δημόσιο Δωρεάν σχολείο. Με τις «εξυπηρετήσεις» που μας ζητούν προσπαθούν να καλύψουν τους εαυτούς τους ενώ ταυτόχρονα μάς κάνουν συνυπεύθυνους, υπόλογους απέναντι στους χιλιάδες άνεργους συναδέλφους μας και στους πλεονάζοντες εκπ/κούς που έχουν δημιουργήσει και πρόκειται να διαλύσουν ακόμα περισσότερο οικονομικά, οικογενειακά και προσωπικά.
Αυτή τη στιγμή τα σχολειά λειτουργούν μόνο χάρη στους εκπαιδευτικούς που υπερβαίνουν τους εαυτούς τους και συναισθάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και την ευθύνη τους απέναντι στους/στις μαθητές/τριες και στις οικογένειές τους.

Μην τρομοκρατήστε από κανέναν.
Μην τους αφήσουμε να διαλύσουν τη ζωές μας και να μας χρησιμοποιήσουν.
Ενημερώνετε το Δ.Σ του Συλλόγου.

Να σταθούμε όλοι με ψηλά το κεφάλι, να αγωνιστούμε συλλογικά και αλληλέγγυα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                   ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.