Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

10ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ



   

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  10
των αιρετών του ΠΥΣΠΕ  Δυτικής Αττικής
Παναγιωτακόπουλου  Δημήτρη και Ηλιοπούλου Σταυρούλας

Εκπροσώπων των σχημάτων: Πλεύση στην εκπαίδευση -Αυτόνομη παρέμβαση-Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση εκπαιδευτικών.
         



Πραγματοποιήθηκε στις 06/09/2013 η δέκατη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής  και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
1)Να εκτελέσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταδίκασε την Ελλάδα για διακριτική μεταχείριση σε βάρος των ΡΟΜΑ μαθητών στο 12ο Δημοτικό σχολείο Ασπροπύργου, ύστερα από προσφυγή της ΜΚΟ Παρατηρητήριο.
2)Τοποθέτησε προσωρινά σε κενές θέσεις τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (Γαλλικής γλώσσας, Πληροφορικής  και Φυσικής Αγωγής) που μετατάχθηκαν από Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.


 Πραγματοποιήθηκε στις 11/09/2013 η ενδέκατη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής  και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
1)Τοποθέτησε  εκπαιδευτικούς κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11, ΠΕ16 και ΠΕ19-20 που βρίσκονταν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ και αυτούς που είχαν υποβάλει αίτηση απόσπασης εντός του ΠΥΣΠΕ.
2)Τοποθέτησε εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ70 (Δασκάλων) και ΠΕ60 (Νηπιαγωγών) που κρίθηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι από τις σχολικές μονάδες στις οποίες έχουν οργανική θέση. Παράλληλα τοποθέτησε εκπαιδευτικούς από αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ και  αποσπασμένους στη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής από άλλα ΠΥΣΠΕ. 
3)Τοποθέτησε τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ60 (Νηπιαγωγών). 
Οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί τοποθετήθηκαν σε κενές θέσεις με βάση κοινωνικά κριτήρια (πρώτα οι τρίτεκνοι, κατόπιν οι έχοντες δύο τέκνα, ύστερα οι έχοντες ένα τέκνο, στη συνέχεια οι έγγαμοι χωρίς τέκνα και στο τέλος οι άγαμοι, όλοι με τη σειρά του πίνακα).


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες οι λειτουργικές υπεραριθμίες υπολογίστηκαν με βάση την καινούργια υπουργική εγκύκλιο που έφθασε στις Διευθύνσεις το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου και κατατέθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας με τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο. Η εν λόγω εγκύκλιος προβλέπει ότι ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα δύναται να υπερβαίνει τους 25 κατά 10% και οι εκπαιδευτικοί διατίθενται κατά προτεραιότητα στα πρωινά τμήματα. Τα ολοήμερα λειτουργούν εφόσον περισσεύουν ώρες στους εκπαιδευτικούς της πρωινής ζώνης.
Το ΠΥΣΠΕ  με πλειοψηφία 3-2 (μειοψηφήσαμε οι αιρετοί) αποφάσισε τα τμήματα να σπάνε στους 28 μαθητές και τα ολοήμερα να λειτουργήσουν όπου είναι δυνατό χωρίς δάσκαλο ολοημέρου αλλά με συμπλήρωση ωραρίου από εκπαιδευτικούς της πρωινής ζώνης καθώς και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Αν οι ώρες δεν επαρκούν υπάρχει η δυνατότητα να σχολούν νωρίτερα.
Η παραπάνω απόφαση είχε ως αποτέλεσμα 35 δάσκαλοι να βγουν λειτουργικά υπεράριθμοι και να κληθούν από τηλεφώνου εντός λίγων ωρών να δηλώσουν σχολεία. Οι δύο αιρετοί καταγγείλαμε τη διαδικασία και ζητήσαμε να εφαρμοστεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα που προβλέπει ανάρτηση των κενών και προθεσμία τριών ημερών για δήλωση τοποθέτησης.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι γίνεται προσπάθεια για κατασκευή υπεράριθμων με στόχο να καλυφθούν κενά στην περιφέρεια και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα. Τα ολοήμερα οδηγούνται σε αναστολή με στόχο την κατάργησή τους που θα οδηγήσει σε κατάργηση των οργανικών θέσεων. Επίσης η πίεση στους διευθυντές σχολικών μονάδων για άσκηση του διδακτικού τους ωραρίου  θα σπρώξει δασκάλους προς την απογευματινή ζώνη και θα επιχειρηθεί υπέρβαση ωραρίου για να καλυφθούν πρόσκαιρα ή πάγια κενά, αν αυτό αποτύχει θα ακολουθήσει θεσμοθετημένη αύξηση ωραρίου.
Σας ενημερώνω επίσης ότι από συναδέλφους μόνιμους νηπιαγωγούς καθώς και συναδέλφους Φυσικής Αγωγής  δέχτηκα καταγγελίες ότι νηπιαγωγεία και σχολεία δεν είχαν δοθεί ως κενά, απ’ την αρχή, για να δηλωθούν από τους ενδιαφερόμενους. Καλώ όσους συναδέλφους έχουν τέτοια στοιχεία να μας τα γνωστοποιήσουν και να προβούν σε ενστάσεις.
Τέλος σας ενημερώνω ότι από τις 250 αιτήσεις αποσπάσεων  προς το ΠΥΣΠΕ της περιοχής ικανοποιήθηκαν περίπου 50 με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οικογενειακά δράματα και οικονομικές τραγωδίες.
Ωστόσο τα κενά στην περιοχή μας παραμένουν μεγάλα.

Δάσκαλοι 20
Αγγλικών 33
Φυσικής Αγωγής 8
Μουσικής 10
Ειδικής Αγωγής 32
Γερμανικής Γλώσσας 6
Καλλιτεχνικών 22
Θεατρικών Σπουδών 17



ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΗΛ:6975885518
EMAIL:d.panagiotakopoulos@yahoo.gr

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΗΛ: 6946-658871
EMAIL: crusify2002@yahoo.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.