Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

12ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 12
των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής
Παναγιωτακόπουλου Δημήτρη και Ηλιοπούλου Σταυρούλας

Εκπροσώπων των σχημάτων: Πλεύση στην εκπαίδευση -Αυτόνομη παρέμβαση-Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση εκπαιδευτικών.

Πραγματοποιήθηκε στις 13/09/2013 η δωδέκατη και στις 14/09/2013 η δέκατη τρίτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής και πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

1)Επανατοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ 60(Νηπιαγωγοί). Η προηγούμενη τοποθέτηση κατέστη διαβλητή διότι με ευθύνη της διοίκησης δόθηκαν στο ΠΥΣΠΕ ελλιπή στοιχεία για τα κενά.

2)Επ
αναπροκήρυξη της θέσης του προϊσταμένου εκπαιδευτικών θεμάτων ύστερα από παραίτηση του συναδέλφου που μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντα της εν λόγω θέσης.

3) Απόφαση της μετακίνησης των εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16 για συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου.
4) Λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για διάθεση από Β΄βάθμια.

5) Απόφαση άρσης της μετακίνησης λόγω υπεραριθμίας των εκπαιδευτών ΠΕ70, σύμφωνα με την οδηγία 10840/11-9-2013 του Περιφερειακού Διευθυντή Π.Ε.& Δ.Ε. Αττικής, όπως ανακοινοποιήθηκε την 12/9/2013.
Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους ότι η άρση της υπεραριθμίας των παραπάνω εκπαιδευτικών αφορά τους συναδέλφους που κρίθηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι εξαιτίας της αύξησης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα κατά 10% και της τοποθέτησης μόνο ενός συναδέλφου ΠΕ70 για το ολοήμερο πρόγραμμα των μη ΕΑΕΠ και κανενός για το ολοήμερο πρόγραμμα των ΕΑΕΠ.
Επειδή η εγκύκλιος του Υπουργού παιδείας που επικαλείται ο περιφερειακός διευθυντής στη δική του εγκύκλιο δεν έχει τη μορφή υπουργικής απόφασης και κυρίως δεν έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ με την κανονική διαδικασία που οφείλει να έχει μια υπουργική απόφαση για να αποτελεί νόμο (παραθέτουμε απόσπασμα σχετικής νομικής γνωμοδότησης της εργατολόγου κυρίας Τσίπρα).
«Υπό την έννοια αυτή, το εν λόγω έγγραφο στερείται παντελώς δεσμευτικότητας, τόσο για τους αποδέκτες του όσο και εν γένει για τους εκπαιδευτικούς, αφού δεν συνιστά εγκύκλιο καθώς δεν ερμηνεύει υφιστάμενες διατάξεις, δεν συνιστά υπουργική απόφαση, αφού δεν έχει τύχει δημοσίευσης στο ΦΕΚ και ακόμα και εάν ήθελε υποτεθεί, ότι συνιστά απλό ενημερωτικό ή εσωτερικό έγγραφο της διοικήσεως, δεν μπορεί να εισάγει ρυθμίσεις κατά τρόπο διαφορετικό από την κείμενη νομοθεσία.»  

Ζητάμε να αρθεί η υπεραριθμία των δασκάλων για το ολοήμερο πρόγραμμα των ΕΑΕΠ και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι που κρίθηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι στα σχολεία τους στο τμήμα ή τα τμήματα ολοημέρου. Η «περίσσεια» ωρών των εκπαιδευτικών της πρωινής ζώνης να διατεθεί σε ενισχυτική διδασκαλία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ζητάμε επίσης να γίνει το συντομότερο η επανατοποθέτηση των εκπαιδευτικών ΠΕ70 που κρίθηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι, των εκπαιδευτικών ΠΕ70 από αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ και των αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΠΕ. Η προηγούμενη τοποθέτησή τους κατέστη πλέον διαβλητή γιατί τα κενά υπολογίστηκαν με βάση την εγκύκλιο του περιφερειακού διευθυντή που προέβλεπε αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και κανέναν εκπαιδευτικό σε ολοήμερο τμήμα. Επίσης δεν είχαν υπολογιστεί σωστά τα μόρια σε όλους τους συναδέλφους. Κατά συνέπεια πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθεσία για τον αριθμό των υπεράριθμων (άρθρο 14,ΠΔ 50/ 1998 και άρθρο 12 ΠΔ 100) να αναρτηθούν τα κενά και να κληθούν οι συνάδελφοι να δηλώσουν σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι πρέπει οι σύλλογοι να καλέσουν σε κινητοποιήσεις στο ΠΥΣΠΕ, να απαιτήσουν και επιβάλουν την ανάκληση όλων των αυθαιρεσιών.

Συνάδελφοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να λειτουργήσουμε το σχολείο κανονικά όπως έχουμε υποχρέωση και καθήκον.
Η προσπάθεια να εμφανιστεί η καρατόμηση των κατακτημένων λειτουργιών του δημόσιου σχολείου και των χιλιάδων θέσεων εργασίας πανελλαδικά ότι γίνεται για να έχουν τα παιδιά δάσκαλο είναι ψεύτικη. ΤΩΡΑ καρατομούν χιλιάδες θέσεις εργασίας λειτουργικά, κατοχυρώνουν την κατάργηση κάθε αντισταθμιστικής και κοινωνικής δομής του σχολείου, χειροτερεύουν δραματικά τους όρους παροχής εκπαίδευσης στα παιδιά του λαού. Αύριο αυτό θα σημάνει την οριστική κατάργηση των αντίστοιχων οργανικών θέσεων και μαζί με άλλα μέτρα θα διαμορφώσει τον τρόπο που χιλιάδες εκπαιδευτικοί και στην Π.Ε θα βρεθούν να περισσεύουν και θα μπουν στις λίστες διαθεσιμότητας.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Πρέπει όλοι μαζί να χτίσουμε ένα τείχος απέναντι στην επίθεση που υφίσταται η δημόσια εκπαίδευση. Μαζί με την αποφασιστική μας στάση στις αυθαιρεσίες του Υπουργείου και της διοίκησης ο μόνος δρόμος είναι η μαζική καθολική δυναμική συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα 16/9.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΗΛ:6975885518

EMAIL:d.panagiotakopoulos@yahoo.gr
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΗΛ:6946-658871
EMAIL: crusify2002@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.