Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΙΣ 19-9-13

Την Πέμπτη, 19/9/13, στις 7.30 μ.μ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας η προγραμματισμένη εκδήλωση – συγκέντρωση που οργάνωσαν η Α΄ ΕΛΜΕ κι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Δυτ. Αττικής. Δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς και αρκετός κόσμος παραβρέθηκε. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν βιντεοπροβολές σχετικές με την Εκπ/ση. Μικροί μαθητές και μαθήτριες που βρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να κάνουν θεατρικό παιχνίδι με την εμψύχωση φοιτητών και απόφοιτων Παιδαγωγικών Τμημάτων καθώς και να ζωγραφίσουν και να κατασκευάσουν τους δικούς τους σελιδοδείκτες με την παρότρυνση δασκάλων. Χαρακτηριστικά όμορφη ήταν η μεγάλη συλλογική ζωγραφιά των παιδιών όπου έγραψαν το σύνθημα «Το σχολείο θέλει χρώμα και ρυθμό».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, το Σωματείο των εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου, το Σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, το Σωματείο τσιμέντων Τιτάν Καμαρίου, το Σωματείο ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων, το Σωματείο συνταξιούχων Ελευσίνας, η Ένωση γονέων μαθητών Ελευσίνας – Μαγούλας, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ελευσίνας, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ελευσίνας, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των Εργαστηρίων Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ), ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, οι Αντιδήμαρχοι Γαβριήλ Καμπάνης και Παναγιώτης Λινάρδος, ο υπεύθυνος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ταξιάρχης Φαρμάκης, ο Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού Πρώτη Πόλη Βασίλης Τόλης , ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, το μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Τεμπονέρας, εκπρόσωποι απ’ τον Κοινωνικό και Πολιτιστικό χώρο Στέκει, ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας, η Πρωτοβουλία αντίστασης Ασπροπύργου.

Εκτός απ’ τους Προέδρους της ΕΛΜΕ και των Δασκάλων οι οποίοι επισήμαναν τα τεράστια προβλήματα στη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση, δήλωσαν τη συμπαράστασή τους οι παρευρισκόμενοι φορείς και όσοι πήραν το λόγο ανέδειξαν την αναγκαιότητα της ανατροπής αυτής της πολιτικής που διαλύει τις κοινωνικές παροχές, τα εργασιακά δικαιώματα , το εισόδημα των εργαζόμενων, που στέλνει στην ανεργία και στην κοινωνική καταστροφή χιλιάδες ανθρώπους. H μνημονιακή πολιτική έχει βάλει στο στόχαστρο ό,τι έχει απομείνει από τον κόσμο της ζωντανής εργασίας και αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή ότι ο αγώνας ενάντια σ’ αυτές τις πολιτικές χρειάζεται να είναι ενιαίοςκαι καθολικός και όχι συντεχνιακός και αποσπασματικός.


Εξαιρετική ήταν η παρουσία των μουσικών που πλαισίωσαν και έδωσαν ρυθμό στην εκδήλωση. Η τραγουδίστρια Νατάσα Μωυσόγλου, οι εκπαιδευτικοί μουσικοί Ανδρώνης Δημήτρης, Αστέριος Πασχαλιάς καθώς και τα μουσικά νεανικά σχήματα Sleezy Lizards και Blue Wonders.

Ευχαριστούμε το Δήμο Ελευσίνας και τους εργαζόμενους για τη συνεργασία τους

Α΄ ΕΛΜΕ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.