Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                            Ελευσίνα  11/9/2013
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                   Αρ.Πρ. : 322
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                     ΠΡΟΣ:
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                         ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
19200 Ελευσίνα                                                                       
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                               
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                       
Mail: syllogikadytatt@gmail.com                     

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!
ΜΠΑΡΑΖ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΕΝΩΝ!!!
ΤΟ SUCCESS STORY ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΣΑ ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ!!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το πλήθος των καταγγελιών που έχουν  φτάσει στο σωματείο μας  για απόπειρες παραβίασης των εργασιακών μας δικαιωμάτων επιτάσσει την σθεναρή υπεράσπισή τους ενάντια στο εργασιακό κάτεργο που απεργάζονται για τον κλάδο μας.
Συγκεκριμένα και με βάση τα εργασιακά δικαιώματα όπως έχουν επικαιροποιηθεί από τη ΔΟΕ (Αρ. Πρωτ. 133, 9/9/2013):
  • Ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τάξη είναι 25 χωρίς προσαύξηση 10%.  Αποσύρθηκε η διάταξη που κατέθεσε  προς ψήφιση προχθές η κυβέρνηση η οποία θα επέτρεπε προσαύξηση αριθμού μαθητών ανά τάξη ή τμήμα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αρνούμαστε τη διδασκαλία ή «φύλαξη σε τάξη άνω των 25 μαθητών γιατί μας αφήνει νομικά έκθετους σε περίπτωση ατυχήματος μέσα στην τάξη!!! Καταγγέλλουμε  στο σωματείο τους εκβιασμούς που μας ασκούνται και ζητάμε γραπτή εντολή από τη διοίκηση.
  • Αρνούμαστε τη φύλαξη (ή απασχόληση) μαθητών.  Οι εγκύκλιοι της Διεύθυνσης Σπουδών που αναφέρονται σε «απασχόληση» των μαθητών είναι προδήλως παράνομες, αφού είναι αντίθετες με το Ν. 1566/85. Ο Ν. 1566/85 κάνει σαφή διάκριση μεταξύ εργασιακού και διδακτικού ωραρίου, ορίζοντας με σαφήνεια ότι οποιαδήποτε απασχόληση στην τάξη εντάσσεται σε διδακτικό ωράριο. Κατά συνέπεια σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί ότι μπορεί συνάδελφος να «απασχολήσει» ( φύλαξη) παιδιά στην τάξη στα πλαίσια του εργασιακού του ωραρίου.
  • Σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικού προσωπικού, ιδιαίτερα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είτε κατά τη διάρκειά της, οι σύλλογοι διδασκόντων οφείλουν να διαμορφώσουν μεταβατικά προγράμματα που θα εκτείνονται όσο επιτρέπει το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στο σχολείο (π.χ. αν λείπει ειδικότητα θα σχολάνε στο 5ωρο κλπ). Το ίδιο θα συμβεί και στα σχολεία με νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα, όπου οι σύλλογοι διδασκόντων σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να προχωρήσουν σε πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος με 7ωρα σε όλες τις τάξεις εφόσον λείπουν εκπαιδευτικοί. Σε περίπτωση «πιέσεων» από τη διοίκηση θα πρέπει οι συνάδελφοι του σχολείου να επιμένουν στη μη παραβίαση του διδακτικού τους ωραρίου και να ενημερώνονται αμέσως ο Σύλλογος και η ΔΟΕ.
  •  Δεν εφαρμόζουμε καμιά προφορική εντολή για κάλυψη ωραρίου πέραν του διδακτικού μας, και αν συμβεί αυτό, ζητούμε γραπτή εντολή, ώστε να μπορούμε να προσβάλουμε τη συγκεκριμένη παράνομη ανάθεση με κάθε τρόπο (συνδικαλιστικό, νομικό) και να μην την εφαρμόσουμε. Βέβαια και στην περίπτωση της γραπτής εντολής από το ΠΥΣΠΕ (και μόνο) ο συνάδελφος μπορεί να κάνει στάση εργασίας για την οποία καλύπτεται από τη ΔΟΕ και από το Σύλλογο εκπαιδευτικών.


ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι στάσεις εργασίας σε «υποχρεωτική» υπερωρία, αφού δεν εντάσσονται στο υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο, δεν περικόπτονται από το μισθό του εκπαιδευτικού. «…Εξυπακούεται δε ότι αν οι στάσεις εργασίας γίνονται μέσα στο κανονικό διδακτικό ωράριο θα αφαιρεθούν αντίστοιχες αποδοχές από το κανονικό αυτό ωράριο. Αν οι στάσεις εργασίας γίνονται κατά το χρόνο του υπερωριακού διδακτικού ωραρίου είναι προφανές πως δε θα αφαιρεθούν αποδοχές του κανονικού ωραρίου, που αυτό έτσι κι αλλιώς προσφέρθηκε, απλώς δε θα πληρωθούν οι αποδοχές που θα έπαιρνε ο εκπαιδευτικός από την υπερωριακή εργασία», Γ. Δραγασάκης, Ωράριο Διδασκαλίας και Στάσεις Εργασίας, Αθήνα 25-6-2004, ΔΟΕ αρ. πρωτ. 1164, 28-6-04.

Σε κάθε περίπτωση αυθαίρετης ή παράτυπης εντολής προϊσταμένου, συμβούλου ή διευθυντή ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ.  ΕΑΝ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ ΕΓΡΑΦΩΣ ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ (ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ) ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ !!!!Για όλα τα παραπάνω τα Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ και της ΔΟΕ παρέχουν στους συναδέλφους πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                   ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.