Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ70-ΠΕ60

Η πρωτοφανής κατάσταση φέτος στα σχολεία με τα κενά να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο επιβεβαίωσε πως ο εκπαιδευτικός κλάδος δεν έχει τίποτα να περιμένει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Για άλλη μια φορά, τόσο οι προεκλογικές υποσχέσεις για διορισμούς στην εκπαίδευση, όσο και η «δέσμευση» πως κάθε τάξη θα έχει τον εκπαιδευτικό της, έγιναν θυσία στο βωμό του χιλιοπληρωμένου χρέους και των μνημονίων.

Κι ενώ τα δεκάδες χιλιάδες κενά παραμένουν πανελλαδικά,
μας δουλεύουν ψιλό γαζί όσοι ισχυρίζονται ότι όλα πάνε καλά στα σχολεία.  Από τον Υπουργό Παιδείας, κ. Φίλη που δήλωσε πως η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς προβλήματα για τους μαθητές και τον ΟΟΣΑ που βλέπει πως στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί σε σχέση με τον μαθητικό πληθυσμό και χρειάζονται απολύσεις, μέχρι τους Διευθυντές Εκπαίδευσης που ως μαθητευόμενοι μάγοι θέλουν να εξαφανίσουν ταχυδακτυλουργικά τα εκατοντάδες κενά ανά Διεύθυνση. Εμείς το ξαναλέμε: οποιαδήποτε διαχειριστική λύση παρακάμπτει το αίτημα για μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση είναι εκ των προτέρων αποτυχημένη. Μέχρι την κατάργηση των συμβασιούχων στην εκπαίδευση και με δεδομένο ότι τα κενά είναι γνωστά από το καλοκαίρι διεκδικούμε την πρόσληψη των αναπληρωτών σε μία φάση πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Με βάση τα παραπάνω είναι αυτονόητο ότι οι μόνιμοι, πλέον, αναπληρωτές της α’ φάσης δικαιούνται να τοποθετηθούν στα σχολεία της επιλογής τους, αφού τα κενά είναι εκατοντάδες και οι συνάδελφοι συγκεντρώνουν τα περισσότερα μόρια στους πίνακες αναπληρωτών. Είναι διπλή η κοροϊδία προς τους συναδέλφους που εργάζονται σχεδόν μια δεκαετία ως αναπληρωτές, αφενός να μη διορίζονται αναπληρώνοντας κάθε χρόνο τους εαυτούς τους και αφετέρου να καταλαμβάνουν τα σχολεία επιλογής τους συνάδελφοι μεταγενέστερων φάσεων, και άρα με λιγότερα μόρια, λόγω της πολιτικής των  Διευθυντών εκπαίδευσης να κάνουν παιχνίδι με τα κενά για να ωραιοποιήσουν το χάλι στα σχολεία.

Απαιτούμε όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί της α’ φάσης αναπληρωτών της Δυτικής Ατττικής να κάνουν εκ νέου αιτήσεις τοποθέτησης με βάση όλα τα κενά της περιοχής πριν από την τοποθέτηση της β’ φάσης. Άλλωστε έκαναν δήλωση προσωρινής τοποθέσης και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Σπύρου δεσμεύεται μέσω επίσημου διοικητικού εγγράφου να τους καλέσει όλους/ες  να κάνουν πλέον την αίτηση οριστικής τοποθέτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.