Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 22/10/2015

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι  συνάδελφοι μας εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, στις 21/10/15, έδωσαν αγωνιστική, συντονισμένη και επίμονη μάχη προκειμένου να πάρουν απάντηση, συγκεκριμένη και ξεκάθαρη όσον αφορά το θέμα των εκατοντάδων κενών στα σχολεία της χώρας, τις κινήσεις του ΥΠΕΘ για τον αποκλεισμό από την κάλυψη προσλήψεων ειδικοτήτων μέσω ΕΣΠΑ των περιοχών Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Νότιου Αιγαίου.
Το υπουργείο Παιδείας  κάνει προσλήψεις με το σταγονόμετρο και κρατά
όμηρους τους εκπαιδευτικούς καταδικάζοντας τους  στην ανεργία και την ανασφάλεια.
Οι γνωστές απαντήσεις των συμβούλων του Υπουργού αφορούσαν την αναγνώριση της δύσκολης κατάστασης  και των καλών προθέσεων από το ΥΠΕΘ πάνω στην λογική: κάνουμε  ό,τι καλύτερο μπορούμε. Προτεραιότητα τους είναι οι δεσμεύσεις του βάρβαρου 3ου μνημονίου.
Οι εκπαιδευτικοί οι λοιδωρούμενοι επί διμηνία από το ΥΠΕΘ απαίτησαν απαντήσεις και δεν έφυγαν από το αμφιθέατρο του ισογείου.
Μάλιστα παρέμειναν επί 9 ώρες στο υπουργείο αναζητώντας τον Υπουργό και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου.
Ύστερα από πιέσεις περίπου δύο ωρών και αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες  με τον Υπουργό οι εκπαιδευτικοί έλαβαν την δέσμευση ότι ο υπουργός Νίκος Φίλης θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη 22-10-2015 και ώρα 10:00 το βράδυ με  εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.
Ο Σύλλογός μας συμμετέχει και στηρίζει την κινητοποίηση απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους συμβασιούχους για να καλυφθούν όλα τα κενά και να δοθεί η δυνατότητα διορισμού σε όσους αποκλείστηκαν.

Καλούμε σε συμπαράσταση και ένδειξη αλληλεγγύης με αισθητή την  δυναμική μας παρουσία έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 22-10-2015 και ώρα 20:30.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ… ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.