Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Αποδεικνύεται κάθε μέρα ότι ο πολιτικός κατήφορος της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει τέλος. Από το στόχο της παροχής δωρεάν παιδείας στα παιδιά του ελληνικού λαού περάσαμε στην παροχή δωρεάν  εργασίας από τη μεριά των εκπαιδευτικών. Μετά τα συσσίτια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στις στρατιωτικές λέσχες από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ο νέος υπουργός κ. Λοβέρδος κάνει ένα ακόμη “μεταρρυθμιστικό” βήμα : προτείνει την απλήρωτη εργασία εκπαιδευτικών στα σχολεία με αντάλλαγμα τη μοριοδότηση σε κάποιον διαγωνισμό για μόνιμο διορισμό αν και όποτε αυτός θα γίνει!!!  Την ίδια στιγμή επανέρχεται στη δημοσιότητα η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να καλύψει τα κενά στα σχολεία με προσλήψεις συναδέλφων μέσω 5μηνης κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ! Υπενθυμίζουμε πως αυτό είχε επιχειρηθεί και πέρσι για 600 νηπιαγωγούς αλλά τελικά μπλοκαρίστηκε αφού σύμφωνα με το ΣτΕ κανείς άλλος φορέας πλην του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να πραγματοποιεί προσλήψεις εκπαιδευτικών στα Δημόσια Σχολεία.

Με τον πιο χυδαίο πολιτικά τρόπο, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προσπαθεί είτε με τα 5μηνα είτε με τον “εθελοντισμό” να εκμεταλλευτεί την ανεργία χιλιάδων νέων επιστημόνων για να διευρύνει το πλέγμα της εργασιακής ομηρίας και εκμετάλλευσης. Θεωρεί ότι το δημόσιο σχολείο μπορεί να λειτουργεί με όρους εθελοντισμού και φιλανθρωπίας.  Την ίδια ώρα που δεν υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια για τη στελέχωση των σχολείων, πολλά εκατομμύρια δαπανώνται στις διάφορες επιτροπές για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και ποικίλες ομάδες του πανεπιστημιακού κατεστημένου και των ιδιωτικών εταιρειών που ειδικεύονται στο management και τη “διοίκηση των σχολικών μονάδων” ενισχύουν το εισόδημά τους εις βάρος του δημόσιου σχολείου. Αλήθεια πόσοι διορισμοί θα είχαν γίνει στο δημόσιο σχολείο, αν τα κεφάλαια για την αξιολόγηση δίνονταν στη στελέχωση των σχολικών μονάδων με εκπαιδευτικό προσωπικό;

Στις “νέες” επιλογές του ο υπουργός Παιδείας θα μας βρει όλους, διορισμένους κι αδιόριστους εκπαιδευτικούς, απέναντι του. Τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό τα δημιούργησαν οι μνημονιακές αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)-Ε.Ε.-ΔΝΤ που και ο ίδιος στήριξε, υπηρέτησε και υπηρετεί και μόνο η ανατροπή αυτών των πολιτικών θα δώσει απάντηση στο πρόβλημα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους, αναπληρωτές, απλήρωτους, ωρομίσθιους σε:

παράσταση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι,
για να απαιτήσουμε μαζικούς διορισμούς τώρα!


ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


            
                    ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                                      ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.