Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ελευσίνα 20/ 11 /2014
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αρ.Πρ. : 140
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας

Νικόλαου Νέζη 56
ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
(πρώην Θεοτοκοπούλου)
ΔΟΕ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα
ΜΜΕ, ΑΛΦΑΒΗΤΑ
Τηλ: 6909-099055




Συνάδελφοι –ισσες,
Την Παρασκευή 21/11, τη Δευτέρα 24/11 και την Τρίτη 25/11 έχουν κληθεί οι διευθυντές και οι προϊσταμένες του συλλόγου μας από τις/τους σχολικούς συμβούλους και τον Διευθυντή Εκπαίδευσης σε μια πρώτη επαφή για την αξιολόγησή τους.

Το Δ.Σ. του συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής:

  • Καλεί τους/τις Διευθυντές/ντριες και τις/τους Προϊσταμένες/ους των νηπιαγωγείων να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ και να μην προσέλθουν στις προγραμματισμένες συναντήσεις για την αξιολόγησή τους από τους επιθεωρητές κ. Μιχόπουλο, κ. Παπαγεωργίου, κ. Νίκα, κ. Καζέλα και κ. Σπύρου.

  • Κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας 12:00-14:00, τη Δευτέρα 24/11 και την Τρίτη 25/11, προκειμένου τα μέλη του να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00, στο 1ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας, για την αξιολόγηση που έχουν προγραμματίσει οι επιθεωρητές, κ. Καζέλα και κ. Σπύρου.
  • Καλεί τις νηπιαγωγούς σε παναττική συνάντηση για να οργανώσουμε τη δράση ενάντια στην αξιολόγησή τους την ΚΥΡΙΑΚΗ 23/11/2014, στις 10.00 π.μ., στο Ξενοδοχείο Polis Grande Hotel (Πατησίων 19 και Βερανζέρου 10, Ομόνοια)


Ας συνεχίσουμε αυτό που ξεκίνησαν οι συναδέλφισσες προϊσταμένες νηπιαγωγείων στην Αλεξανδρούπολη που κλήθηκαν να αξιολογηθούν αλλά παρουσιάστηκαν όλες μαζί με το σύλλογό τους, και δήλωσαν ότι δε θα πάρουν μέρος στην αξιολόγηση ενεργοποιώντας την απόφαση για απεργία/αποχή. Να πάρουμε τη σκυτάλη του αγώνα από τους διευθυντές και τις προϊσταμένες της Πάτρας που μετά από κινητοποίηση του σωματείου δεν συμμετείχαν καθολικά στις 3 συναντήσεις προαξιολογικής διαδικασίας. Ανάλογη αγωνιστική στάση κράτησαν οι συνάδελφοι/ισσες στην Πιερία ,στη Δάφνη, στη Βέροια, στην Πάτρα, στο Ίλιον αλλά και σε άλλα σημεία της Ελλάδας που αντιστέκονται για να μην περάσει η αξιολόγηση. Το τέρας της αξιολόγησης δεν είναι ανίκητο. Ενωμένοι και αποφασισμένοι οι συνάδελφοι έστειλαν τα πρώτα μηνύματα νίκης.

Υπενθυμίζουμε ότι:

Η Δ.Ο.Ε έχει εξειδικεύσει τα πρακτικά βήματα που πρέπει να γίνουν για την απόλυτη κάλυψη των συναδέλφων σε σχέση με τη συμμετοχή τους στην απεργία/ αποχή. Για όλες τις ενέργειες υπάρχει γνωμοδότηση από τη νομική σύμβουλο της ομοσπονδίας κυρίας Τσίπρα.
Σε ότι αφορά τους διευθυντές δημοτικών σχολείων και προϊστάμενες - προϊσταμένους νηπιαγωγείων και ολιγοθέσιων σχολείων που το ΥΠΑΙΘ τους καλεί να αξιολογηθούν, μπορούν να καταγράψουν τη συμμετοχή στους στην απεργία - αποχή που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο βιβλίο πράξεων διευθυντή - προϊσταμένου ως εξής : «Δε συμμετέχω στις διαδικασίες της αξιολόγησης, υλοποιώντας την με α.π. 1201/31-10-2014 απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την οποία εξωδίκως κοινοποίησε στους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών
Η απεργία/αποχή καλύπτει επίσης κάθε συνάδελφο ώστε να μην παρουσιαστεί στις εκπαιδευτικές συναντήσεις που διοργανώνουν οι σύμβουλοι με καταληκτική ημερομηνία 27 Νοέμβρη και έχουν άμεση σχέση με την αξιολόγηση.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλύπτει με την απόφασή του για απεργία - αποχή όλους τους παραπάνω συναδέλφους ώστε να μην συμμετέχουν στις συναντήσεις αυτές.
Οι συνάδελφοι παραμένουν στις σχολικές τους μονάδες εκτελώντας κανονικά τα καθήκοντά τους και αφού συμμετέχουν στην απεργία - αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης δεν είναι υποχρεωμένοι να παρευρεθούν στις συναντήσεις και δε διατρέχουν κίνδυνο πειθαρχικών κυρώσεων (σύμφωνα και με την άποψη της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κας. Τσίπρα).


Η αξιολόγηση γίνεται για να κατηγοριοποιήσει, να τιμωρήσει , να απολύσει, να καθηλώσει μισθολογικά – βαθμολογικά
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ


Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


            
                    ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                                      ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.