Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 26-11-14

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ :

-Κάτω τα χέρια από τη μονιμότητα και τις σταθερές εργασιακές σχέσεις–καμία εφεδρεία/απόλυση/διαθεσιμότητα. Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.
-Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, υπεράσπιση των ασφαλιστικών κατακτήσεων. Να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας από το μισθό μας. Αποκατάσταση των απωλειών της τελευταίας 4ετίας. Τώρα επαναφορά του μισθού του νεοδιόριστου στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού.
-Ακώλυτη  βαθμολογική  και μισθολογική  εξέλιξη και άμεσο ξεπάγωμα των βαθμολογικών προαγωγών.
-Γνήσιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας εφ’ όλης της ύλης.
-Άμεση χρηματοδότηση όλων των ταμείων (ΜΤΠΥ, ΤΕΑΔΥ, ΤΠΔΥ) για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους. Όχι στη διάλυση της επικουρικής ασφάλισης και στη μείωση των εφάπαξ. Επιστροφή των κλεμμένων στα ασφαλιστικά Ταμεία. Να δώσει το Κράτος τα χρήματα που δεν έχει αποδώσει για χρόνια στα Ταμεία του δημοσίου.
-Να ακυρωθούν-καταργηθούν όλες οι αντιδραστικές αλλαγές που έγιναν με τα αντι-ασφαλιστικά μέτρα και νόμους την τελευταία δεκαετία. Δημόσιο και δωρεάν ασφαλιστικό σύστημα με εργατικό έλεγχο, που να καλύπτει πλήρως και ποιοτικά τις ανάγκες των εργαζόμενων, των ανέργων και των συνταξιούχων.
-Φραγμός στη φοροεπιδρομή και την φοροληστεία του εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαρατσιού στους εργαζομένους. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Για την εκπαίδευση:
  • Όχι στην αξιολόγηση , κατάργηση του θεσμικού πλαισίου για την αξιολόγηση. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία. Συλλογικές διαδικασίες προγραμματισμού και αποτίμησης του διδακτικού έργου.
  • Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά και να λειτουργήσουν τα σχολεία με το απαραίτητο προσωπικό. Σχέση συνταξιοδοτήσεων και προσλήψεων 1:1 τουλάχιστον για τα 4 τελευταία χρόνια όπου συνταξιοδοτήθηκαν 9.000 εκπαιδευτικοί της Π.Ε. κι έγιναν μόνο 278 μόνιμοι διορισμοί. Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στο όνειδος της απλήρωτης εθελοντικής εργασίας, στα κοινωφελή προγράμματα και την ωρομισθία.
  • Να συσταθούν άμεσα οργανικές θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ώστε όλοι οι συνάδελφοι που μετατάχθηκαν από τη δευτεροβάθμια, αλλά και όλοι όσοι παραμένουν στη διάθεση των διευθύνσεων να αποκτήσουν οργανική θέση.
  • -Να επανασυσταθούν οι κλάδοι που καταργήθηκαν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι.
  • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του ΓΚΠ. Δημιουργία ενός αποτελεσματικού δικτύου υποστηρικτικών θεσμών μέσα στο δημόσιο σχολείο για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Στήριξη της λειτουργίας του ΚΕΔΔΥ. Ενίσχυση της ειδικής αγωγής. Εξοπλισμός όλων των σχολείων με εργαστήρια πληροφορικής, δημιουργία μεγάλης βιβλιοθήκης σε κάθε σχολικό συγκρότημα. Κατάργηση των ν.2817, ν.3194/2003, ν.3699/2008, ν.4115/2013 άρθρο 39 που εμπορευματοποιούν την ειδική αγωγή, προωθούν την ιατροποίηση, κατηγοριοποιούν τους εκπαιδευτικούς και ανατρέπουν εργασιακά δικαιώματα στο χώρο της ειδικής αγωγής.
  • Προσλήψεις μόνιμου βοηθητικού προσωπικού (τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες) σε όλα τα σχολεία (δημοτικά και νηπιαγωγεία). Επανασύσταση του κλάδου των σχολικών φυλάκων και ανάλογες προσλήψεις για όλα τα σχολεία.
  • Κατάργηση του Ν. 4093/2012 (και του 4097/2012) που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας και θέτει σε αργία υπαλλήλους για τους οποίους έχει κινηθεί διαδικασία πειθαρχικού ή έχει ασκηθεί δίωξη για συγκεκριμένα αδικήματα.
  • Διεύρυνση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων. Κατάργηση του θεσμού της πολιτικής επιστράτευσης, όχι στο νέο αντι-συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Για το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης
  • Οργανώνουμε την αντίστασή μας στην αξιολόγηση συμμετέχοντας καθολικά στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ. Όποτε καλούμαστε σε οποιαδήποτε αξιολογική διαδικασία, δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στην αποχή και δεν υλοποιούμε καμιά εντολή που έχει σχέση με την αξιολόγηση.
  • Υπογράφουμε τη δήλωση στην πανελλαδική δημόσια λίστα υπογραφών, δείχνοντας έτσι τη θέλησή μας να υλοποιήσουμε την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της ΔΟΕ για απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.
  • Συγκροτούμε Επιτροπή Αγώνα, η οποία μαζί με το ΔΣ θα αναλάβει την ευθύνη της συσπείρωσης των συναδέλφων σε αυτή την κατεύθυνση, με περιοδείες στα σχολεία, εκδηλώσεις, συσκέψεις, συντονισμό με αντίστοιχες επιτροπές άλλων συλλόγων και ΕΛΜΕ.
  • Στις επικείμενες συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων για τα σχέδια δράσης και το νέο προγραμματισμό της ΑΕΕ, δηλώνουμε συμμετοχή στην απεργία-αποχή ώστε ο Σύλλογος Διδασκόντων να μην έχει απαρτία και να μην μπορεί να γίνει συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν μπαίνουμε σε ομάδες εργασίας-δεν συμμετέχουμε σε σχέδια δράσης.
  • Ανάλογα με τις εξελίξεις και την ένταση της αντιπαράθεσης, αξιοποιούμε κάθε μορφή πάλης με στόχο να μπλοκάρουμε την αξιολόγηση.
  • αποφασίζουμε με το Συντονισμό Συλλόγων για όσα ζητήματα η ΔΟΕ αδρανεί 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ :

Αξιοποιούμε όλες τις μορφές αγώνα: τα μεγάλα απεργιακά συλλαλητήρια και τις Γενικές Απεργίες, τα απογευματινά συλλαλητήρια, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας/καταλήψεις, στις τοπικές διαδηλώσεις, τη διοργάνωση εκδηλώσεων, τη γενικευμένη και καθολική ανυπακοή στις απόπειρες εφαρμογής της αξιολόγησης.
Συμμετέχουμε και ενισχύουμε τις διαδικασιών Συντονισμού Συλλόγων – ΕΛΜΕ και Σωματείων, τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο.
Στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε ένα πανεργατικό γενικό αγώνα διάρκειας και ανατροπής (διαδηλώσεις, καταλήψεις, απεργίες, τοπικές δράσεις) με κοινές αποφασιστικές μορφές, σε όλους τους χώρους. Με γενική πολιτική απεργία με διάρκεια και προοπτική σύγκρουσης και ανατροπής κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.
Ζητάμε και από την ΔΟΕ να πρωταγωνιστήσει σε μια τέτοια προοπτική.
Να κινηθούμε μαζί και σε συντονισμό με συνδικάτα και σωματεία και του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα για τη συγκρότηση ενός πανεργατικού- παλλαϊκού μετώπου με στόχο να φύγουν τώρα η κυβέρνηση, το ΔΝΤ και τα μνημόνια.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Γ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΦΩ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΘΗΒΑΙΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.