Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΗΡΘΑΝ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΡΙΑ ΝΙΚΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ελευσίνα 13/ 11 /2014
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αρ.Πρ. : 138
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας

Νικόλαου Νέζη 56
ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
(πρώην Θεοτοκοπούλου)
ΔΟΕ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα
ΜΜΕ,ΑΛΦΑΒΗΤΑ
Τηλ: 6909-099055




Ήρθαν
ντυμένοι «φίλοι»
αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
                                                        Ήρθαν
                                                        με τα χρυσά σειρήτια
                                                        τα πετεινά του Βορρά και της Ανατολής
                                                       τα θηρία!
                                                                                    (Οδυσσέας Ελύτης)

Οι επιθεωρητές (κατ’ ευφημισμόν σχολικοί σύμβουλοι) ως θεματοφύλακες της καταστροφικής εκπαιδευτικής πολιτικής των μνημονίων, ανασκουμπώθηκαν κι έπιασαν δουλειά. Απ’ τον Απρίλη του 2014 διάλεξαν όχθη απέναντι στον κλάδο και ενάντια στην υπεράσπιση της παιδαγωγικής ελευθερίας και της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης:
  • Με τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια της ντροπής στο ΥΠΑΙΘ, τότε που τα ΜΑΤ μας χτυπούσαν κι οι επιθεωρητές δεν τολμούσαν ούτε τα κουρτινάκια των πούλμαν που τους μετέφεραν να ανοίξουν ή σέρνονταν κάτω απ’ τα πανό ή πηδούσαν πάνω απ’ τα κάγκελα του Υπουργείου ή παρίσταναν τους τουρίστες στο εμπορικό κέντρο πίνοντας δήθεν αδιάφορα τον καφέ τους τρομαγμένοι μην τυχόν αναγνωριστούν από δασκάλους των περιοχών τους.
  • Με την υποστήριξη της αυτοαξιολόγησης απέναντι στις εκφρασμένες θέσεις του κλάδου (Αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, συγκέντρωση υπογραφών, αποφάσεις δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργάνων – αποφάσεις 83ης Γ.Σ της ΔΟΕ).

Στη Δυτική Αττική η επιθεωρήτρια κ. Νίκα Βαρβάρα θέλησε για μια ακόμη φορά να κόψει πρώτη το νήμα της αξιολόγησης, όπως πρώτη επιχείρησε τον Δεκέμβρη του 2013 να κάνει το «σεμινάριο» στελεχών εκπαίδευσης για την προώθηση της αυτοαξιολόγησης. Την Τρίτη, 18/11/14, κάλεσε τους τις διευθυντές/ριες των Μεγάρων και της Ν. Περάμου σε «συνάντηση εργασίας» κατά την οποία πραγματοποίησε επιτέλους την επιθυμία της να «επιμορφώσει» διευθυντές και διευθύντριες και να μιλήσει για μια ακόμα φορά για το προσφιλές θέμα του bullying. Στο τέλος της «συνάντησης εργασίας» επέδωσε έγγραφο ατομικά σε κάθε συνάδελφο-ισσα, με απόδειξη παραλαβής (!), για «συνάντηση – συζήτηση αναφορικά με την επικείμενη αξιολόγηση. Με τη συγκεκριμένη «κλήτευση», κάθε διευθυντής -ντρια καλείται να εμφανιστεί στο γραφείο της επιθεωρήτριας τη Δευτέρα, 24/11/14, για εικοσάλεπτη προφορική εξέταση. Η επιθεωρήτρια κ. Νίκα Βαρβάρα επέλεξε οριστικά και χωρίς επιστροφή το ρόλο της εργοδότριας που με την αξιολόγηση των υφιστάμενων της θα καθορίζει την υπηρεσιακή τους εξέλιξη, την μισθολογική τους καθήλωση, τη θέση τους στην εργασία ή ακόμη και την μελλοντική τους απόλυση.

 
Όσοι αναλαμβάνουν αυτό το ρόλο ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΕ τους μάχιμους εκπαιδευτικούς της τάξης.

  • Καλούμε, για μια ακόμα φορά, τους/τις διευθυντές/ντριες, να καταγράψουν τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (αρ.πρωτ. 1211, 13/11/14) στο βιβλίο πράξεων διευθυντή – προϊσταμένου ως εξής : «Δε συμμετέχω στις διαδικασίες της αξιολόγησης, υλοποιώντας την με α.π. 1201/31-10-2014 απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την οποία εξωδίκως κοινοποίησε στους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών.»
  • Καλούμε το Σύλλογο Εκπαιδευτικών, στον οποίο τυχόν, ανήκει η συγκεκριμένη επιθεωρήτρια, να υλοποιήσει την απόφαση της 83ης ΓΣ της ΔΟΕ και να την διαγράψει από μέλος του καθώς ενεργεί ενάντια στους σκοπούς του Συλλόγου, της Δ.Ο.Ε, των αποφάσεων των παραπάνω συνδικαλιστικών οργάνων και εμποδίζει την πραγμάτωσή τους. 


    ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                
                        ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                                      ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.