Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Α.Δ.Υ.Μ.


Α΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  
                            Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Σας  υπενθυμίζουμε ότι ο υποδιοικητής της 2ης ΔΥΠΕ, μετά από πρόταση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ελευσίνας, της Α’ ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Δυτ. Αττικής, μας  είχε προτείνει και δεσμευτεί για την άμεση συγκρότηση και αποστολή   ιατρικού κλιμακίου στα σχολεία, των Δήμων της περιοχής μας, τα οποία εξέφρασαν ενδιαφέρον προκειμένου να διευκολυνθεί η έκδοση Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητών (ΑΔΥΜ). Είχαμε αποστείλει σχετικό Δελτίο Τύπου στις 17/10/14.  

Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες μας ενημέρωσαν ότι: 

Για τους μαθητές /τριες του Δήμου Ασπροπύργου θα δημιουργηθούν ιατρικά κλιμάκια τα οποία θα αρχίσουν να επισκέπτονται τα σχολεία από 18/11/14, λόγω του ότι δεν υπάρχουν άλλες αρμόδιες δομές Υγείας. 

Για τους Δήμους Ελευσίνας και Μάνδρας- Ειδυλλίας όλα τα παιδιά μπορούν να εξετάζονται δωρεάν, χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση:

1)στο ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ, παραλία Ελευσίνας) και στο "Κέντρο μάνας και παιδιού" (ανήκει στο ΠΕΔΥ, στην Ελευθερίου Βενιζέλου). Δεν χρειάζεται τηλεφωνικό ραντεβού για τους παιδίατρους αλλά οι γονείς παίρνουν αριθμό προτεραιότητας.    
Οι μαθητές/τριες άνω των 14 ετών θα εξετάζονται από  Παθολόγο στο ΠΕΔΥ. Απαραίτητο τηλέφωνο για ραντεβού στο 2105542450 Τρίτη και Πέμπτη 11π.μ-13μ.μ
Για εμβόλια θα απευθύνονται στο "Κέντρο μάνας και παιδιού" έχοντας μαζί τους βιβλιάριο εμβολίων και ΑΜΚΑ. Εκεί θα συνταγογραφείται το εμβόλιο, θα το παίρνουν απ' το φαρμακείο κι ο εμβολιασμός θα γίνεται στο Κέντρο Υγείας της Ελευσίνας. 

 2)Στο Κέντρο Υγείας ο κ. Τσιάντος  μας ενημέρωσε ότι δεν έχουν παιδίατρο αλλά μας διαβεβαίωσε ότι τα παιδιά (κάτω των 14 ετών) μπορεί να τα εξετάζουν κι οι παθολόγοι προκειμένου για ΑΔΥΜ. Οι γονείς χρειάζεται να τηλεφωνούν για ραντεβού και να επισημαίνουν  ότι πρόκειται για έκδοση ΑΔΥΜ. Τηλ. 2132006900

Για τον Δήμο Μεγαρέων οι γονείς θα απευθύνονται στο τοπικό Κέντρο Υγείας.

Όσοι δεν έχουν ασφαλιστικά βιβλιάρια θα απευθύνονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Όλα τα παραπάνω είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά.
 
Οι ενέργειες μας έγιναν με στόχο τη διευκόλυνση όλων των μαθητών/τριών μας και μόνο.
Όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα, είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στον χώρο της Υγείας και απαιτούμε
Την ενίσχυση της Παιδιατρικής κλινικής  του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου με μόνιμους παιδίατρους ώστε  να καλύπτονται όλες οι βασικές ανάγκες.
Την επαναλειτουργία του Ιατρείου στη Μάνδρα
Αύξηση μόνιμου ιατρικού προσωπικού στα Ιατρεία του ΠΕΔΥ και στα Κέντρα Υγείας .

Επιπλέον Απαιτούμε:
·         Να αναλάβουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την ευθύνη για την οργάνωση και την επίλυση  του προβλήματος όπως οφείλουν, μιας και το Δελτίο Υγείας για τους μαθητές αποτελεί προϋπόθεση για την  εγγραφή του μαθητή στο σχολείο και την παρακολούθηση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.
·         Το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Υπουργείο  Υγείας να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν έγκαιρα πρόγραμμα για δωρεάν έλεγχο και αν χρειάζεται και εξετάσεις για όλους τους μαθητές της επικράτειας, που θα αφορούν όχι μόνο την έκδοση του Δελτίου Υγείας του μαθητή, αλλά πρόγραμμα εμβολιασμών, οδοντιατρικού ελέγχου (που για την περιοχή μας οργανώνεται μόνο στον Ασπρόπυργο φέτος), και γενικό προληπτικό ιατρικό έλεγχο.
      
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ


ΤΑ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.