Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                      Ελευσίνα 25-2-2014
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                               Αρ.Πρ. : 24
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                                           ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου, Δ.Σ Δ.Ο.Ε,
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                   Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε, Μ.Μ.Ε


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Η νομοθεσία που παραθέτει ο Δ/ντης Εκπαίδευσης Π.Ε Δυτ. Αττικής σε μόνον τέσσερις παραγράφους από τις συνολικά εφτά (7!) σελίδες του εγγράφου (Αρ. Πρωτ. Φ.2. /805) που κοινοποίησε στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Δυτικής Αττικής ως απάντηση για το Παρουσιολόγιο, επιβεβαιώνει την ορθότητα των αποφάσεων του σωματείου όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. Πιο συγκεκριμένα:
1ον Δεν απορρέει από κανένα νόμο η υποχρεωτική τήρηση του Παρουσιολογίου, αφού όπως ορθά επισημαίνει ο κύριος Δ/ντης Εκπαίδευσης το Παρουσιολόγιο «Μετά δε και την ψήφιση του Ν.4203/2013 άρθρο 25 παράγραφος 1 είναι δυνατόν (σημ. υπάρχει δηλαδή δυνατότητα και όχι υποχρέωση) να εφαρμοστεί με την πλέον απλή του έντυπη μορφή προσωρινά»
2ον : Για να εφαρμοστεί το Παρουσιολόγιο πρέπει να υπάρχει απόφαση Υπουργού όπως αναφέρεται στο Ν.4203/2013 άρθρο 25 παράγραφος 1, η οποία έως σήμερα δεν έχει εκδοθεί, γι’ αυτό και καμιά άλλη Διεύθυνση πανελλαδικά δεν έχει δώσει παρόμοια εντολή.
3ον : Ο Δ/ντης Εκπαίδευσης έδωσε εντολή για τήρηση προαιρετικού, προσωρινού Παρουσιολογίου, χωρίς απόφαση Υπουργού και κυρίως χωρίς να υπάρχει η επίσημη ηλεκτρονική πλατφόρμα που ορίζει ο νόμος παρ.1, εδ. 4 του άρθρου 25 του Ν.4203/2013 που αναφέρει: «Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ρυθμίζεται η δημιουργία του ιστοχώρου φιλοξενίας του πληροφοριακού συστήματος, ο τρόπος πρόσβασης σ’ αυτό, ο τρόπος λειτουργίας αυτού, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου».
Συνεπώς, καλούμε για άλλη μια φορά τον Δ/ντη Εκπαίδευσης να αποσύρει την εν λόγω εντολή. Το ίδιο κάλεσμα του απευθύνει και ο Σύλλογος ΠΕ Αν. Λιοσίων χωρίς να έχει λάβει καμιά απάντηση.
Όσον αφορά στο ωράριο εργασίας των υπαλλήλων της Διεύθυνσης που ασκούν αποκλειστικά διοικητικό έργο, ο Δ/ντής Εκπαίδευσης γνωρίζει πολύ καλά πως αυτό ορίζεται από το νόμο και δεν χαρακτηρίζεται από τη διάκριση διδακτικού- διοικητικού έργου που ισχύει για όσους ασκούν διδακτικό έργο. Υπονοεί ο Δ/ντής Εκπαίδευσης πως οι εκπαιδευτικοί δεν εργάζονται το ίδιο σκληρά με τους διοικητικούς υπαλλήλους; Αγνοεί τις ώρες που διαθέτουν οι συνάδελφοι για την εξωδιδακτική τους προετοιμασία πέραν του διδακτικού τους ωραρίου; Αρμόζει σε έναν Δ/ντη εκπαίδευσης να σπέρνει καθ’ αυτόν τον τρόπο τη διχόνοια και να καλλιεργεί συγκρουσιακό κλίμα μεταξύ των υπαλλήλων της υπηρεσίας του;
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Δεν έχουμε μπει και δεν αντιστοιχεί στο ήθος μας να μπούμε στη διαδικασία του κοινωνικού αυτοματισμού για το ποιοι εργαζόμενοι κοπιάζουν περισσότερο σε δυσμενείς καιρούς για τον κόσμο της εργασίας. Θυμίζουμε ότι τα μέλη του Δ.Σ δεν είναι διορισμένα για να εφαρμόζουν κυβερνητικές επιλογές και να καθορίζονται απ’ αυτές αλλά έχουν εκλεγεί από τα μέλη του Συλλόγου και στοχεύουν μεταξύ άλλων στην προβολή, υποστήριξη και κατοχύρωση των διεκδικήσεων των εκπ/κών για τη λύση των επαγγελματικών τους προβλημάτων. Όσον αφορά στους χειρισμούς του σωματείου στο ζήτημα των διευθυντών, το Δ.Σ. μετά από ενημέρωση από μέλη του, πραγματοποίησε συναντήσεις με όσους/ες κρατούσαν Παρουσιολόγιο, προ απόφασης Δ/ντή Εκπ/σης παρά τις αποφάσεις του κλάδου. Ένας εκ των διευθυντών τοποθετήθηκε δημόσια για το θέμα που προέκυψε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10/2, στο ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων του σωματείου. Η απόσυρση του Παρουσιολογίου ζητήθηκε από το Δ.Σ. και υλοποιήθηκε. Ως γνωστόν οι καταγγελίες είναι το τελευταίο μέτρο για όσους παραβιάζουν κατ’ επανάληψη τα εργασιακά δικαιώματα παρά την προφορική επικοινωνία και ενημέρωσή τους από το σωματείο. Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να έρθουμε σε άμεση επικοινωνία με τον Δ/ντη Εκπαίδευσης για το ζήτημα του Παρουσιολογίου πριν καταγγείλουμε τις ενέργειές του καθώς απουσίαζε από το γραφείο του τις φορές που τον αναζητήσαμε. Σχετικά με το θέμα συμπλήρωσης διδακτικού ωραρίου και μετακινήσεων συναδέλφων ο Δ/ντής Εκπ/σης είχε προτρέξει και πάλι με πλήθος μετακινήσεων ενώ οι θέσεις του σωματείου έχουν ανακοινωθεί επανειλημμένα με αποφάσεις και σε συναντήσεις που ουδέποτε εισακούστηκαν.Ας έχουμε κατά νου ότι το παρουσιολόγιο θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο εξίσωσης εργασιακού – διδακτικού ωραρίου, ελέγχου και συμμόρφωσης των εκπ/κών, στο πλαίσιο του Νέου Σχολείου και γι αυτό δεν θα επανέλθουμε στο θέμα «παρουσιολόγιο» παρά μόνο μαζικά και κινηματικά αν και όταν υπάρξει υπουργική απόφαση.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.