Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                             Ελευσίνα 6-2-2014
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                     Αρ.Πρ. : 13
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                                   Προς: μέλη Συλλόγου, Δ.Σ Δ.Ο.Ε
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                           Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε, Μ.Μ.Ε
 
Στις 31/1/14 και με αρ. πρωτ. Φ.2/459 ο Δ/ντής Εκπ/σης Π.Ε Δυτικής Αττικής έστειλε «διαταγή» στους/στις δ/ντές, δ/ντριες των σχολείων να τηρούν και να συντάσσουν καθημερινά «Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού» (Β.Π.Π.) και «Ατομικό Δελτίο Παρουσίας Προσωπικού» (Α.Δ.Π.Π.) σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 25 του Ν.4203/2013.
Μάλλον ο Δ/ντής Εκπ/σης Π.Ε Δυτικής Αττικής δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει τις παρακάτω παραγράφους του άρθρου, για να μην πούμε ότι σκόπιμα απέκρυψε, οι οποίες αναφέρουν
4.Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ρυθμίζεται η δημιουργία του ιστοχώρου φιλοξενίας του πληροφοριακού συστήματος, ο τρόπος πρόσβασης σε αυτό, ο τρόπος λειτουργίας αυτού, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου
7.Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ρυθμίζεται κάθε ζήτημα για την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας παραγράφου.
Δεν υπάρχει, μέχρι τώρα καμιά τέτοια υπουργική απόφαση εκτός κι ο κ. Αρκιτσαίος «προήχθη» σε Υπουργό Παιδείας.
Φυσικά και δεν υπάρχουν τα «Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού» (Β.Π.Π.) και «Ατομικό Δελτίο Παρουσίας Προσωπικού» (Α.Δ.Π.Π.) καθώς και η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Είναι ντροπή για τον Δ/ντή Εκπ/σης, πρώην συνδικαλιστή, να προβαίνει σε τέτοιες αποφάσεις και να βάλλει κατά των εκπ/κών τη στιγμή που δέχονται αυτή την πρωτοφανή επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, στις οικονομικές τους απολαβές, στις συνθήκες εργασίας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους και να γίνεται χαλίφης στη θέση του χαλίφη προτρέχοντας και λασπολογώντας στην ουσία τους εκπ/κούς ως «κοπανατζήδες». Τους εκπ/κούς που με αξιοπρέπεια και δύναμη με ψηλά το κεφάλι, αψηφώντας τη δικιά τους εργασιακή ανασφάλεια δίνουν την καθημερινή μάχη στα σχολεία στηρίζοντας κι εμψυχώνοντας όχι μόνο τους μαθητές τους αλλά και τις οικογένειές τους.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δ/ντής Εκπ/σης Π.Ε Δυτ. Αττικής «αξιοποιεί» τους νόμους με δικό του τρόπο εις βάρος των εκπ/κών.

  • Τον Σεπτέμβρη έκανε μετακινήσεις εκπ/κών χωρίς ποτέ να απαντήσει στις ενστάσεις που έγιναν και δηλώνοντας άγνοια για τις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της Δ/νσης σχετικά με τις μετακινήσεις (καταγγελία Συλλόγου 29/9/2013 ,αρ. πρ.: 333)
  • Τον Νοέμβρη του 2011 ζητούσε από εκπ/κό ΙΔΑΧ να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση με τον ακριβή αριθμό συντάξιμου χρόνου ασφάλισης προκειμένου να ενταχθεί από 1-1-2012 σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Το τότε «λάθος» χρεώθηκε στο διοικητικό προσωπικό (καταγγελία Συλλόγου 27/11 /2011 αρ. πρωτ. : 113)
  • Στις 17-12-2010 καλούσε τους/τις εκπ/κούς ΕΣΠΑ που είχαν καταθέσει αιτήσεις επίσχεσης να βρίσκονται στα σχολεία παρά το γεγονός ότι η υποχρέωση αυτή δεν απέρρεε από τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του συνδικάτου και της Επιθεώρησης Εργασίας. Και πάλι το «λάθος» χρεώθηκε στο διοικητικό προσωπικό. (έγγραφο Συλλόγου 21/12/10)


Το Δ.Σ του Συλλόγου
  • καταγγέλλει τη νέα απαράδεκτη ενέργεια του Δ/ντή και τον καλεί να ανακαλέσει
  • καλεί τους δ/ντές, δ/ντριες, σε περίπτωση που ενεργοποίησαν το Παρουσιολόγιο, να σταματήσουν άμεσα αφού έτσι κι αλλιώς δεν νομιμοποιούνται από πουθενά να το εφαρμόσουν
  • καλεί όλα τα μέλη του να μην υπακούσουν στη συγκεκριμένη «παράνομη διαταγή», να μην τρομοκρατούνται από παρόμοιες ενέργειες, να συνεχίσουν να δίνουν την καθημερινή μάχη όπως μέχρι τώρα αταλάντευτα και συλλογικά
  • καλεί τη Δ.Ο.Ε να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.