Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                   Ελευσίνα : 5-12-2013
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                           Αρ.Πρ. : 373
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                                          ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Δ.Σ. ΔΟΕ, ΜΜΕ


Να αθωωθούν οι αντιφασίστες δημοσιογράφοι της "Εργατικής Αλληλεγγύης"
  Στις 12 Δεκέμβρη δικάζεται η εφημερίδα "Εργατική Αλληλεγγύη" για τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές της απόψεις. Καλούνται να δικαστούν η Κατερίνα Θωίδου (δημοσιογράφος της εφημερίδας, μέλος Συντονιστικού ΚΕΕΡΦΑ), Τάσος Αναστασιάδης (εκδότης) και Πάνος Γκαργκάνας (διευθυντής της εφημερίδας), μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος, με διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή. Ο Ι. Ανδριόπουλος είναι ο δικηγόρος που προσέφυγε στο ΣτΕ για να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για την Ιθαγένεια (νόμος Ραγκούση) και ένας εκ των μηνυτών του Σάββα Μιχαήλ και του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ κ. Μουτζούρη.
Την ώρα που αποκαλύπτεται πλέον επίσημα η εγκληματική δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αποτελεί πρόκληση να δικάζονται αγωνιστές του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος. Αντίθετα, η υπόθεση θα έπρεπε να πάει στο αρχείο και να ερευνηθεί η έκταση των διασυνδέσεων του μηνυτή με τους δολοφόνους νεοναζί.
Καταγγέλλουμε αυτή τη δίωξη που εντάσσεται σε μια ολόκληρη εκστρατεία στοχοποίησης της Αριστεράς με τη «θεωρία των δυο άκρων». Ταυτόχρονα εντάσσεται σε μια ολόκληρη εκστρατεία τρομοκράτησης των δημοσιογράφων και καλούμε όλους τους φορείς του εργατικού κινήματος και της δημοκρατικής κοινής γνώμης να συμπαρασταθούν στους τρεις διωκόμενους δημοσιογράφους.
Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι τέτοιες τακτικές που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και τη φίμωση όχι μόνο του δημοσιογραφικού κόσμου αλλά και του δικαιώματος στην ελεύθερη ενημέρωση, θα μας βρουν ενάντιά τους, με τελικό και αμετακίνητο στόχο την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αλήθειας
Κάτω τα χέρια από τους αντιφασίστες.
Ο Αγώνας ενάντια στο φασισμό συνεχίζεται.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                       ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.