Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης Σαμαρά δεν έχει τέλος. Στις 11/11 επιδόθηκε η πρώτη παραπομπή σε αυτοδίκαιη αργία σε απεργό διοικητική υπάλληλο από το Πανεπιστήμιο Αθήνας , επειδή αρνήθηκε να αυτο-απογραφεί, κατά τη διάρκεια της απεργίας (!). 278 εργαζόμενοι παρέλαβαν στο σπίτι τους από δικαστικό κλητήρα ένα χαρτί στο οποίο αναγράφεται πως τίθενται σε αργία για παράβαση καθήκοντος, σοβαρή απείθεια και μη απογραφή.
Οι 278 εργαζόμενοι στην πραγματικότητα τίθενται σε αργία γιατί αρνήθηκαν να υποκύψουν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που καλούσε απεργούς να ασκήσουν διοικητικά καθήκοντα.
Η κυβέρνηση 13 βδομάδες τώρα που διαρκεί ο απεργιακός αγώνας των εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια δεν κατάφερε να τους τρομοκρατήσει, να τους διασπάσει. Για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να στρέψει την κοινωνία απέναντι στους απεργούς..
Η απεργία τους έγινε εμπόδιο στα σχέδιά τους για πλήρη διάλυση του δημόσιου Πανεπιστήμιου.
Η αυτοδίκαιη αργία των 278 απεργών διοικητικών σηματοδοτεί την όξυνση της επίθεσης της κυβέρνησης απέναντι στους μαχητικούς αποφασιστικούς αγώνες των εργαζομένων που συγκρούονται με το σύνολο της πολιτικής της .
Η αυτοδίκαιη αργία των 278 εργαζόμενων για σοβαρή απείθεια δίνει μήνυμα ποινικοποίησης της ανυπακοής στη βάρβαρη πολιτική τους. Δείχνει την ίδια στιγμή το φόβο τους απέναντι σε αυτούς τους αγώνες που η γενίκευσή τους μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της πολιτικής τους .
Η Γ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Δυτ. Αττικής στηρίζει τον αγώνα των απεργών στα Πανεπιστήμια . Στηρίζει τους 278 εργαζόμενους που δεν υπέκυψαν .
Καλούμε τις ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε 5ήμερη απεργία στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων στα ΑΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.