Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!


Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας εντάσσονται λειτουργικά στη ενιαία επίθεση που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και το δημόσιο σχολείο. Η ακύρωση των αξιολογικών διαδικασιών στην πράξη είναι για μας μέρος του αγώνα μας για την υπεράσπιση των κοινωνικών και μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

Σε μια περίοδο που με απόφαση της κυβέρνησης, καταργούνται οι μόνιμοι διορισμοί, περικόπτονται δραματικά οι αναπληρωτές, συγχωνεύτηκαν και καταργήθηκαν 1.500 σχολικές μονάδες και ετοιμάζεται νέο κύμα καταργήσεων, μειώνονται κατά 70% οι επιχορηγήσεις των σχολείων, προωθείται η κατάργηση του δωρεάν βιβλίου, η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, όταν τα βιβλία της δεξιότητας και της πληροφορίας παραμένουν, όταν το νέο σχολείο της εργαλειακού τύπου μάθησης για τις ανάγκες της αγοράς ζει και βασιλεύει, όταν οι ταξικοί φραγμοί ενισχύονται, όταν οι υποστηρικτικές δομές διαλύονται, όταν οι μαθητές βιώνουν τις τεράστιες δυσκολίες της λαϊκής οικογένειας, την ανεργία και την απόλυση των γονιών τους, την ανασφάλεια και τη δυστυχία, η αναζήτηση των ευθυνών και των όρων βελτίωσης κυρίως και πρωτίστως στη σχολική μονάδα και στους εμπλεκόμενους με αυτή εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς είναι ανείπωτο θράσος!

Η διαχρονική θέση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δυτ. Αττικής (αποφάσεις ΔΣ και ΓΣ) είναι ξεκάθαρη: Λέμε συνολικά ένα ξεκάθαρο «όχι στην αξιολόγηση», δώσαμε εδώ και χρόνια και δίνουμε και τώρα τη μάχη για να μην περάσει, να τη μπλοκάρουμε στην πράξη, γιατί αποτελεί κρίσιμο εργαλείο για την επιβολή της άθλιας αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, τη χειραγώγηση του μάχιμου εκπαιδευτικού και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και σε από κοινού συλλογική αντίσταση για να μην περάσουν τα εφιαλτικά, για το μέλλον μας, σχέδια του υπουργείου Παιδείας και της συγκυβέρνησης. Ακόμα:

  • Καλούμε τους συναδέλφους για την υπεράσπιση του συλλογικού μας «όχι στην αξιολόγηση» και στα προγράμματα της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων σε κάθε σχολείο, να επαναβεβαιώσουν την αρνητική απόφαση που πήραν την άνοιξη του 2010 για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Ο Σύλλογος καλύπτει κάθε συνάδελφο και κάθε σύλλογο διδασκόντων σ’ αυτή την κατεύθυνση.
  • Καλούμε τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων να μην συμμετέχουν στα επιμορφωτικά σεμινάρια για την αξιολόγηση και τους σχολικούς συμβούλους να μη συμπράξουν στην προετοιμασία τους.
  • Για την πλήρη κάλυψη όσων καλούνται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια της αξιολόγησης, αλλά και την μαζική παρουσία συναδέλφων στο μπλοκάρισμά τους από το σύλλογο, κηρύσσουμε στάσεις εργασίας για τις ημέρες και ώρες που θα επιχειρηθεί να διεξαχθούν τα σεμινάρια.
  • Με βάση τη θέση μας «κανένας αξιολογητής στην τάξη», σε κάθε απόπειρα επίσκεψης αξιολογητή και προσπάθειας εφαρμογής της αξιολόγησης καλούμε τους συναδέλφους να καλούν αμέσως το σύλλογο. Επίσης λόγω της κρισιμότητας των στιγμών καλούμε τους σχολικούς συμβούλους να απέχουν το επόμενο διάστημα από επισκέψεις και παρουσίες στην τάξη, επιθεωρήσεις και συλλογή στοιχείων ανά εκπαιδευτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθούν η να ζητηθούν μεταγενέστερα στη διαδικασία της αξιολόγησης. Καλούμε τους συναδέλφους, με την κάλυψη του συλλόγου, να αρνούνται τέτοιες επισκέψεις-επιθεωρήσεις, να μη δείχνουν εμπιστοσύνη σε «καλές προθέσεις», όταν δε διασφαλίζεται πλήρως ο χαρακτήρας των επισκέψεων και να ενημερώνουν το σύλλογο, ώστε να παρέμβει σε κάθε τέτοια περίπτωση.
  • Ο Σύλλογος συναντήθηκε και συζήτησε με τους σχολικούς συμβούλους για να τους ενημερώσει για τις συλλογικές θέσεις και να τους δηλώσει τις ξεκάθαρες προθέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος.
  • Καλεί όλους τους συναδέλφους Διευθυντές των σχολείων να πάρουν θέση στο πλευρό του εκπαιδευτικού κινήματος κόντρα στα σχέδια του νέου επιθεωρητισμού, του κανιβαλισμού και των απολύσεων. Το αμέσως επόμενο διάστημα- και με δεδομένο ρόλο τον καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία της αξιολόγησης που επιφυλάσσει στους Διευθυντές το κατάπτυστο Π.Δ της εργασιακής τρομοκρατίας, της ομηρίας και των απολύσεων, που δυναμιτίζει το κλίμα, τις σχέσεις, τον παιδαγωγικό ιστό και την αλληλεγγύη σε κάθε σχολική μονάδα- ο σύλλογος να καλέσει σε συνάντηση όλους τους συναδέλφους Διευθυντές και Διευθύντριες για να χαράξουμε από κοινού δρόμους αντίστασης και ανυπακοής στον εφιάλτη του εργασιακού μας αφανισμού.
  • Καλούμε τη ΔΟΕ να στηριχθεί στις διαθέσεις της πλειοψηφίας των συναδέλφων και να συντονιστεί με τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών συλλόγων για να μπλοκάρουμε την εφαρμογή της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης στην πράξη σε συνάρτηση με την ανάπτυξη των αγώνων για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Για τα παραπάνω ο Σύλλογος παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη σε όλους.

Ζητάμε :
  • Να μπλοκάρουμε στην πράξη κάθε προγραμματισμένο σεμινάριο που αφορά την αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση, να διαγράψουμε από το Σύλλογο όσους θα μετέχουν ως αξιολογητές σε οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.