Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                Ελευσίνα : 5-12-2013
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                         Αρ.Πρ. : 372
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                                        ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου, Δ.Σ. ΔΟΕ, ΜΜΕ,
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                               Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε Πελοποννήσου,
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                Σύλλογος "Γιάννης Ρίτσος"


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Δυτικής Αττικής, ομόφωνα, καταδικάζει την κίνηση της Διεύθυνσης Π.Ε Λακωνίας να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά της αιρετής του ΠΥΣΠΕ και πρόεδρο του Συλλόγου Μολάων Λακωνίας, συναδέλφου Ελισάβετ Παπαδοπούλου. Η συνάδελφος εγκαλείται για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας» μια αναχρονιστική, ασαφή και γενικόλογη κατηγορία μόνο και μόνο γιατί έπρεπε να βρεθεί κάτι να κατηγορηθεί!
Η συνάδελφος Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί ως πρόεδρος και αιρετός, υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κλπ).
Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως η δίωξή της έχει συνδικαλιστικό χαρακτήρα, επιχειρεί να τρομοκρατήσει την ίδια και να σταματήσει τη συνεπή αγωνιστική της δράση και στο πρόσωπό της να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους και να επιβάλει την υποταγή στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και πραγματοποιείται αμέσως μετά τις δημόσιες αποκαλύψεις από τη συνάδελφο τέτοιων αυθαιρεσιών.
Η συνάδελφος Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί δε φοβήθηκε. Στην εποχή της αποδιάρθρωσης του δημόσιου δωρεάν σχολείου υπερασπίζεται αταλάντευτα τα δικαιώματα κάθε εκπαιδευτικού.
Η δίωξή της είναι πρωτοφανής και αποτελεί ποιοτικό βήμα το γεγονός πως ποινικοποιείται η τοποθέτηση της αιρετού και προέδρου του συλλόγου επειδή είναι αντίθετη από τη θέση της διοίκησης.
Η δίωξη της συναδέλφου έρχεται να προστεθεί στη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί ενάντια σε κάθε αγωνιστή/ στρια, στην προσπάθεια χτυπήματος κάθε αντίδρασης απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις πολιτικές επιλογές Κυβέρνησης, υπουργείου Παιδείας και διοίκησης. Μετά το νέο πειθαρχικό, τις διώξεις για πράξεις αγώνα εκτός υπηρεσίας, η δίωξη της συναδέλφου Παπαδοπούλου αλλά και η απόπειρα απαγόρευσης των Γενικών Συνελεύσεων με μη έγκριση αδειών για την πραγματοποίησή τους συνιστούν ουσιαστική αναβάθμιση και ένταση της επίθεσης απέναντι στα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα καθώς τώρα βαπτίζεται ως παράπτωμα η ίδια η συνδικαλιστική δράση.
Είναι άμεση ανάγκη για σύσσωμο το εκπαιδευτικό κίνημα αλλά και τα συνδικαλιστικά όργανα στο σύνολό τους να απαιτήσουν το άμεσο σταμάτημα της διαδικασίας δίωξης της συναδέλφου καθώς ή έστω και τυπική συνέχιση της αποτελεί αιτία πολέμου για το εκπαιδευτικό κίνημα καθώς θα αποτελεί «δεδικασμένο» και πρότυπο για ανάλογες διώξεις στο μέλλον.
Τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και η περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν τεράστια ευθύνη και καλούνται να παρέμβουν και να σταματήσουν τη δίωξη, σε διαφορετική περίπτωση θα αποδείξουν ότι ταυτίζονται απόλυτα, μεθοδεύουν και καλύπτουν την απολυταρχική ενέργεια του Δ/ντή εκπαίδευσης Λακωνίας.

Ως σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Δυτικής Αττικής:
  • καλούμε τον "ανακριτή" να παραιτηθεί και όλους τους δ/ντές να μην αναλάβουν την ΕΔΕ
  • καλούμε κάθε σύλλογο, σωματείο και ομοσπονδία, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ σε άμεσες αποφάσεις στήριξης και συμπαράστασης στη διωκόμενη συνάδελφο και συγκρότησης μετώπου αλληλεγγύης και αγώνα απέναντι στη φάμπρικα διώξεων των αγωνιστών
  • καλούμε τους συναδέλφους της Λακωνίας να εκφράσουν την άμεση ενεργή συμπαράστασή τους
  • συμμετέχουμε ως σύλλογος, με στάση εργασίας αν χρειαστεί, σε πανελλαδική κινητοποίηση στη Λακωνία σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί
  • Καλούμε τη ΔΟΕ να αποφασίσει κάθε συνδικαλιστική και νομική κάλυψη

ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                       ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.