Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                           Ελευσίνα 4/10/2012
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                 Αρ.Πρ. : 193
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                ΠΡΟΣ:
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                  ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
19200 Ελευσίνα                                      ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com   ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Mail: syllogikadytatt@gmail.com                ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                                                                  ΔΣ ΔΟΕ



Αγαπητοί Γονείς
Αυτό το διάστημα οι μαθητές μας και εσείς βιώνετε με τον πιο σκληρό τρόπο τα αποτελέσματα της ανάλγητης πολιτικής των μνημονίων που οδηγούν στην πλήρη διάλυση των κοινωνικών υποδομών της χώρας (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια κλπ).
Οι μαθητές πια δεν μπορούν να πάνε ούτε στα σχολεία τους.
Η ουσιαστική κατάργηση της μεταφοράς των μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές στα σχολεία τους, διαλύει την ίδια την ουσία του Δημόσιου Σχολείου και καταλύει ουσιαστικά το δικαίωμα στη μόρφωση του κάθε πολίτη αυτής της χώρας.
Μετακυλύει το κόστος και τη δυνατότητα μεταφοράς των μαθητών στους γονείς, επιβαρύνοντας τα ήδη διαλυμένα εισοδήματά σας, για όσους εργάζονται ακόμη.
Στη Νέα Πέραμο οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ξεσηκώθηκαν και απαίτησαν να συνεχιστεί απ’ την Πολιτεία η δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους.
Την Τρίτη 2/10/2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων-Νέας Περάμου συνεδρίασε έκτακτα για το θέμα, παρουσία όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών). Αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο των σχολείων την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη και κινητοποίηση στην Αντιπεριφέρεια της Δυτικής Αττικής, αν έως τότε δεν επιλυθεί το πρόβλημα.

Αγαπητοί Γονείς
Ξέρετε καλά ότι το πρόβλημα δεν είναι τοπικό. Αφορά το σύνολο της Ελληνικής επικράτειας.
Επίσης ξέρετε καλά ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη μεταφορά των μαθητών.
Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά περίπου 60%, προς τους Δήμους θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση όλων κοινωνικών δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταθέτοντας το κόστος στον πολίτη. Όπως ακριβώς γίνεται στην Υγεία και στις άλλες κοινωνικές υποδομές.
Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε ανθρωπιστική κρίση.
Η κατάργηση της μεταφοράς των μαθητών είναι το πρώτο εμφανές αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής και γι’ αυτό προκαλεί τον ξεσηκωμό των πολιτών.
Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε αυτή τη κατρακύλα.
Σας καλούμε να πάρετε αποφάσεις ακολουθώντας το παράδειγμα των Γονιών της Νέας Περάμου. Να συνεδριάσετε άμεσα και να συντονιστείτε με την απόφαση του Δήμου Μεγάρων και της υπόλοιπης εκπαιδευτικής κοινότητας, έτσι ώστε, αν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα, σύσσωμη η Δυτική Αττική να απαιτήσει το αυτονόητο, το δικαίωμα των παιδιών της στη μόρφωση, το δικαίωμα του λαού της στη ζωή.
Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ Δυτικής Αττικής αποφάσισε στάση εργασίας για τις ημέρες της κινητοποίησης που προγραμμάτισε ο Δήμος Μεγάρων.
Επίσης καλούμε τους συλλόγους γονέων σε συσκέψεις ανά Δήμο για να αποφασίσουμε από κοινού τον συντονισμό των ενεργειών μας.
Στον Δήμο Ασπροπύργου καλούνται οι γονείς και η τοπική αυτοδιοίκηση σε σύσκεψη την Παρασκευή 5/10/2012 στις 7 μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.
Στους Δήμους Ελευσίνας-Μαγούλας, Μάνδρας καλούνται οι γονείς και η τοπική αυτοδιοίκηση σε σύσκεψη την Παρασκευή 5/10/2012 στις 6:30 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ    ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.