Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Σοβαρά προβλήματα, διαμαρτυρίες και ενστάσεις εκπαιδευτικών στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών στη Διεύθυνση Δ.Αττικής.


    Το υπουργείο για άλλη μία χρονιά προχωράει σε ελλείπεις διορισμούς αναπληρωτών στην Δυτική Αττική. Υπάρχουν κενά 51 δασκάλων, 15 νηπιαγωγών (παρά την τοποθέτηση αναπληρωτών) Τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς προσωπικό και με απώλεια χιλιάδων ωρών διδασκαλίας.
    Η τοποθέτηση με αναλογική κάλυψη των κενών στο Δήμο Φυλής μόνο μπάλωμα μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς πληθώρα τάξεων παραμένουν χωρίς δασκάλους ή νηπιαγωγούς. Στη δε υπόλοιπη Δυτική Αττική τα ολοήμερα τμήματα των σχολείων δεν ξέρουμε πότε θα λειτουργήσουν. Χιλιάδες προνήπια βρέθηκαν εκτός διαδικασίας ενώ για ακόμη μια φορά καταστρατηγείται η νομοθεσία καθώς τμήματα νηπιαγωγείων λειτουργούν με 27,28, μέχρι και 30 νήπια. Όσο για τις ειδικότητες λείπει πάνω από το 50% των εκπαιδευτικών και η Ειδική Αγωγή πλησιάζει στα όρια της κατάρρευσης (λείπουν 27 δάσκαλοι ειδικής αγωγής και το μοναδικό νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής είναι κλειστό λόγο έλλειψης νηπιαγωγού).
    Και φέτος για μια ακόμη χρονιά ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ανακοίνωσε κενά που δεν ανταποκρίνονταν στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, αρνήθηκε να τοποθετήσει τους αναπληρωτές μέσω ΠΥΣΠΕ και παραβίασε το δικαίωμα των συναδέλφων να τοποθετηθούν βάση κενών και σειράς προτίμησης επικαλούμενος την αναλογική κάλυψη των κενών των σχολείων. Μήπως αυτή αποτελεί συγκεκριμένη επιλογή του υπουργείου να επιμερίζουμε το πρόβλημα για να μη φαίνεται η πληθώρα των τάξεων που μένουν χωρίς δάσκαλο ή νηπιαγωγό και να μειώνονται οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών και γονέων; Επίσης, αναρωτιόμαστε τι σημαίνει η πάγια τακτική του διευθυντή εκπαίδευσης να αρνείται η διαδικασία να γίνεται μέσω του υπηρεσιακού συμβουλίου; Τι εξυπηρετεί αυτή η στάση και γιατί δε φροντίζει να διασφαλιστεί η διαφάνεια; Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να μείνει κρυφό από το υπηρεσιακό συμβούλιο και τους συναδέλφους και συναδέλφισσες της περιοχής; Το αποτέλεσμα βέβαια όλης αυτής της διαδικασίας ήταν να υπάρξουν ενστάσεις οι οποίες θα εξεταστούν μαζί με τη δεύτερη φάση αναπληρωτών.
10/09/2012

Του Κωνσταντόπουλου Περικλή, 
Αιρετού του ΠΥΣΠΕ Δ.Αττικής
Εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο: 
ΠΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ,
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.