Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΕ & Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 20-10-12 ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ


 Την Παρασκευή 19/10/2012 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η σύσκεψη που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, με Συλλόγους Γονέων, εκπροσώπους των Μαθητών και εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αττικής.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για να αποφασίσει τη συνέχιση και οργάνωση των κινητοποιήσεων όλων των φορέων της Εκπαίδευσης και των Δημοτικών Αρχών με επίκεντρο το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, που κατοικούν μακριά απ’ τις σχολικές τους μονάδες, από και προς τα σχολεία.

Στη σύσκεψη συμμετείχε η πλειοψηφία των συλλόγων γονέων των σχολείων που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, εκπρόσωποι 15μελών των μαθητών και εκπρόσωποι απ’ τους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας. Απ’ τον Δήμο Μεγαρέων δεν υπήρχε εκπρόσωπος, όμως τηλεφωνικά ο Δήμαρχος κος Μαρινάκης εξέφρασε την συμπαράταξή του σε ότι αποφασίσει η σύσκεψη.

Οι εκπρόσωποι των δημοτικών Αρχών κατέθεσαν στη σύσκεψη ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, που υπογράφουν όλοι οι δήμαρχοι της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, καταγγέλλοντας την εφαρμοζόμενη πολιτική των περικοπών απ’ την κυβέρνηση και καλούν σε περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Το σύνολο των εκπροσώπων εκτίμησαν ότι το πρόβλημα το δημιούργησε η κυβέρνηση λόγω των τεράστιων περικοπών που μέχρι τώρα ξεπερνούν το 50%, που δημιουργεί σημαντικές ελλείψεις στα σχολεία και έχει δημιουργήσει το μείζονος σημασίας πρόβλημα με την διακοπή των σχολικών μεταφορών.
Το πρόβλημα αυτό θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη τη σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθητές σ’ όλη τη χώρα.

Οι εκπρόσωποι εκτίμησαν ότι η κυβέρνηση δεν επιλύει το πρόβλημα με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, αναγκάζοντας τους γονείς να επιβαρυνθούν με ένα επιπλέον έξοδο (δαπάνη) που η πολιτεία έχει την απόλυτη ευθύνη να αναλάβει.
Το σύνολο των εκπροσώπων συμφώνησε στη συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23/10/2012 και ώρα 11:30 πμ στο Υπουργείο Οικονομικών (προσυγκέντρωση 11:00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος), μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, την εκπαιδευτική κοινότητα της Ανατολικής αττικής και τα σχολεία της υπόλοιπης Αττικής που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.
Επιπλέον προτάθηκε, αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα, να διοργανωθούν το επόμενο διάστημα εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις ανά δήμο με ευθύνη των συλλόγων γονέων, των αντίστοιχων δημοτικών αρχών και την συμμετοχή και συνδιοργάνωση με τους υπόλοιπους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας ζήτησαν απ’ τους εκπροσώπους των δημοτικών αρχών να προχωρήσουν σε πρακτικά οργανωτικά μέτρα για την επιτυχία της κινητοποίησης της Τρίτης 23/10/2012.
  1. Προπαγάνδιση της κινητοποίησης με αυτοκίνητα των Δήμων στο χώρο ευθύνης τους.
  2. Να διαθέσουν Λεωφορεία για τη μετάβαση των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο χώρο της προσυγκέντρωσης και αποχώρησης απ’ τον χώρο της συγκέντρωσης, όταν αυτή τελειώσει.
  3. Με απόφαση των Δημάρχων να κλείσουν τα σχολεία την Τρίτη και από ώρα 10:00 πμ για την διευκόλυνση του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας στην κινητοποίηση.

Μοναδική παραφωνία στο κλίμα αυτό αποτέλεσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Ελευσίνας, που δια του προέδρου της κου Πιτέλη ανακοίνωσαν ότι δεν συμμετέχουν σε ήδη ειλημμένες αποφάσεις, κατέθεσαν την αντίθεσή τους στις καταλήψεις των σχολείων απ’ τους μαθητές, καταγγέλλοντας τους υπόλοιπους φορείς ότι δεν κάνουν τίποτα για να τις σταματήσουν και αποχώρησαν αμέσως μετά την τοποθέτησή τους, στην αρχή της σύσκεψης, δηλώνοντας ότι το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών θα επιλυθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα !!!!!!
Δεν μπορούμε να μιλάμε για Δωρεάν Παιδεία και πολύ περισσότερο για Δημόσιο Σχολείο αν δεν έχουν πρόσβαση σ’ αυτό όλοι οι μαθητές.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΚΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.