Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                               Ελευσίνα 2/10/2012
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                    Αρ.Πρ. : 191
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                   ΠΡΟΣ:
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                       ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
19200 Ελευσίνα
Πληρ. :Ιακώβου Νένα
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com         ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Mail: syllogikadytatt@gmail.com                       ΔΣ ΔΟΕ


Να μη συμπληρώσει ούτε ένας/μία συνάδελφος το ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση !

Το Υπουργείο Παιδείας, ξεκινά αιφνιδιαστικά διαδικασία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση ! Η διαδικασία ξεκινάει το βράδυ της Δευτέρας 1/10 (επίσημα από την Τρίτη, 2/10/2012) και λήγει την Τρίτη 9/10/2012. Μεταξύ άλλων, το ερωτηματολόγιο θέτει ερωτήματα όπως : «η αξιολόγηση πρέπει να συνδέεται με τη μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών ή με την προαγωγή των εκπαιδευτικών», ενώ στους πιθανούς φορείς της αξιολόγησης περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα και «ανεξάρτητη αρχή» (ιδιωτική άραγε;).
Οι δε απαντήσεις που ζητούνται είναι να συμπληρωθούν κουτάκια με τη γνωστή (δες αξιολόγηση βιβλίων, πιλοτικών σχολείων, επιμορφώσεων κ.λ.π.) πια διαβάθμηση από «λίγο» έως «πολύ».

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε συμπληρώνουμε κανένα ερωτηματολόγιο που εκπορεύεται από το Υπουργείο και μοναδικό στόχο έχει να εμφανίσει το Προεδρικό διάταγμα για την αξιολόγηση ως αποτέλεσμα συναίνεσης και συμφωνίας του κόσμου της εκπαίδευσης. Δηλώνουμε την ανυπακοή μας στο υπουργείο (είτε λέγεται ΥΠΕΠΘ είτε ΥΠΔΒΜΘ είτε ΥΠΑΙΘΠΑ) που χρόνια τώρα έχει στόχο τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας και δαχτυλοδείχνει ως ένοχους στο έγκλημα τους εκπαιδευτικούς.

Οι Γ.Σ του συλλόγου μας έχουν επανειλημμένα πάρει αποφάσεις κατά της αξιολόγησης κι όλοι –ες μαζί συλλογικά κι όχι κατά μόνας, όπως επιθυμεί το υπουργείο, να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να αναχαιτήσουμε την προώθηση της αξιολόγησης που θα σημάνει χειραγώγηση, υποταγή, βαθμολογική και μισθολογική καθήλωση, ακόμα και απολύσεις.
Θα υπερασπιστούμε τα συλλογικά μας δικαιώματα, τις συλλογικές μας διαδικασίες, τις αποφάσεις των Γ.Σ. γιατί ξέρουμε καλά ότι το υπουργείο επιχειρεί να μας κατασπαράξει κατά μόνας.

Την ίδια στιγμή :
  • Που το νέο μισθολόγιο καταδικάζει τους εκπαιδευτικούς στη φτώχεια και απαιτεί αξιολογικές διαδικασίες – σφαγείο που απορρίπτουν μεγάλο τμήμα εκπαιδευτικών
  • Που κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. επιβάλλουν νέο γύρο λεηλασίας σε μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση και περίθαλψη σκορπώντας απόγνωση, φτώχεια και πείνα σε όλη την εργαζόμενη κοινωνία
  • Που αναζητείται μια αποτελεσματική μορφή «εφεδρείας» ή «διαθεσιμότητας» ώστε να απολυθούν δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι
Δεν θα πέσουμε στην παγίδα, δεν θα οδηγηθούμε αυτοβούλως ως πρόβατα επί σφαγήν στα κρεματόρια της αξιολόγησης.

Συνάδελφοι -ισσες
Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη καθολικά – σαν ένας άνθρωπος – στο ερωτηματολόγιο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ούτε ένας να «συνεργασθεί» - έτσι κι αλλιώς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το συμπληρώσουμε. Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, η συνεργασία με το υπουργείο παιδείας στο ζήτημα της αξιολόγησης ισοδυναμεί με προδοσία ! Αντιλήψεις του τύπου «να συμπληρώσουμε το ερωτηματολόγιο για να εκφράσουμε με αυτό τον τρόπο την αντίδρασή μας» είναι μάλλον αφελείς. Το υπουργείο πολύ απλά θα αξιοποιήσει την όποια συμμετοχή και θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα όπως έκανε και σε προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις. Και να είστε σίγουροι ότι τα συμπεράσματα θα είναι σε βάρος μας!

Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουν αγωνιστική στάση και συναδελφικό, δημοκρατικό ήθος. Δεν έχουν καμιά υποχρέωση να πιέσουν ή πολύ περισσότερο να επιβάλλουν σε κανένα συνάδελφο να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο. Πολύ περισσότερο δεν έχουν κανένα λόγο να υπακούσουν σε τυχόν αυθαίρετες προφορικές εντολές. Τυχόν πιέσεις ή αυθαιρεσίες πρέπει να καταγγέλλονται αμέσως στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και κανένα λόγο να δώσουμε λογαριασμό σε κανένα διοικητικό μηχανισμό για τη στάση μας.
 Κανένα στέλεχος της Εκπ/σης που αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία.»
Συνένοχους στο φόνο δεν θα μας έχετε !

Ο αιφνιδιασμός δεν θα περάσει !

Όχι στην αξιολόγηση.
Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία, ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη για όλους-ες

Κίνημα ανυπακοής, αντίστασης και αγώνα παντού για να ανατρέψουμε την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ             ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.