Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠ΄ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 10/10/12


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ
ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ



Την Τετάρτη 10/10/2012 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το συλλαλητήριο των μαθητών των γονιών και των εκπαιδευτικών της Δυτικής Αττικής στην Περιφέρεια Αττικής, που είχε σαν στόχο την διεκδίκηση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών που κατοικούν μακριά απ’ τα σχολεία τους, από και προς αυτά.
 Στην επιτυχία της συνέβαλε και η απόφαση του Δημάρχου Μεγάρων, μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για κλείσιμο των σχολείων της περιοχής ευθύνης του για την Τρίτη και την Τετάρτη.

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος οι Δήμαρχοι, Μεγάρων κος Μαρινάκης και Ασπροπύργου κος Μελετίου. Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου παρέστη παρ’ όλο που στο δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 9/10/2012 εισηγήθηκε ψήφισμα συμπαράστασης και συμμετοχής στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών !!!!, μολονότι όλες τις προηγούμενες ημέρες και στη σύσκεψη με τους γονείς την Παρασκευή 5/10/2012, στενοί του συνεργάτες (Αντιδήμαρχος Αλμπάντης) διαβεβαίωναν διευθυντές σχολείων, σύλλογο Π.Ε και ΕΛΜΕ ότι τα σχολεία την Τετάρτη θα είναι κλειστά με απόφασή του.

 Όλοι οι δήμοι της περιοχής της Δυτικής Αττικής συνέβαλαν στη μεταφορά των διαδηλωτών με λεωφορεία.
Στην Περιφέρεια Αττικής αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, αποτελούμενη από εκπροσώπους των γονέων, των εκπαιδευτικών (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) και τους δύο Δημάρχους, δέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κα Βασιλάκου, υπεύθυνη των οικονομικών της Περιφέρειας.


Απ’ τη συζήτηση προέκυψε ότι το πρόβλημα υπάρχει και εντείνεται γιατί η κυβέρνηση περικόπτει το 20% των κονδυλίων που έπρεπε να αποδοθούν για τις μεταφορές των μαθητών για την περίοδο απ’ το 2010 έως τις 31/12/2011 και επιπλέον μείωση κατά 17% έως 20% για τα κονδύλια που πρέπει να δοθούν για τη μεταφορά των μαθητών από 1/1/2012 και για τη φετινή σχολική χρονιά.
 Η κα Βασιλάκου μας δήλωσε ότι τις προσεχείς ημέρες η κυβέρνηση μάλλον θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση του προβλήματος. Ενημέρωσε επίσης ότι την Πέμπτη 11/10/2012 έχει αποφασιστεί κινητοποίηση, στο Υπουργείο Οικονομικών, για το ίδιο πρόβλημα, απ’ τους μαθητές, τους γονείς τους εκπαιδευτικούς και τους Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής.
Εμείς προτείναμε να πάει αντιπροσωπεία των φορέων της Δυτικής Αττικής στη συγκεκριμένη συγκέντρωση και αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα να οργανωθεί παναττική κινητοποίηση με τους φορείς και τους Δήμους που έχουν αντίστοιχο πρόβλημα.

 Στο μεγάλο συλλαλητήριο των μαθητών των γονέων και των εκπαιδευτικών της ανατολικής Αττικής συμμετείχαν οι δήμαρχοι της περιοχής και οι βουλευτές κοι Πάντζας και Χαϊκάλης.
Στο Υπουργείο Οικονομικών ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού δέχτηκε μόνο τους Δημάρχους, τους Βουλευτές και δύο γονείς, παρά τις έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων.

 Σύμφωνα με την ενημέρωση της αντιπροσωπείας, ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Οικονομικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση θα διαθέσει 140 εκατομμύρια ευρώ για την μεταφορά των μαθητών για εφέτος την στιγμή που το κόστος της μεταφοράς στοιχίζει 155 εκατομμύρια ευρώ. Δεν ανέφερε τίποτα για τα κονδύλια που πρέπει να αποδοθούν για την περίοδο από το 2010 έως την 31/12/2011.


Δεν γνωρίζουμε αν η ρύθμιση που προβλέπεται στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε τελικά απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών και η απόφαση για την καταβολή δεδουλευμένων των προηγούμενων ετών με δόσεις στους δικαιούχους, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.
Γίνεται φανερό ότι αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί, το επόμενο διάστημα θα απαιτηθεί η μέγιστη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων για να ασκήσουμε ακόμη μεγαλύτερη πίεση.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για Δωρεάν Παιδεία και πολύ περισσότερο για Δημόσιο Σχολείο αν δεν έχουν πρόσβαση σ’ αυτό όλοι οι μαθητές.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς τους γονείς και τους μαθητές να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να διεκδικήσουμε μαζικά το αυτονόητο. Το δικαίωμα των παιδιών μας και μαθητών μας στη μόρφωση.
Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΚΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.