Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                              Ελευσίνα 8/ 5/ 2012

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                      Αρ.Πρ: 170

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                       ΠΡΟΣ:

Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                           ΔΣ ΔΟΕ, Δ/ΝΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ,

Ελευσίνα 19200                                                   ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.

Πληρ. :Ιακώβου Νένα

Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com             ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Mail: syllogikadytatt@gmail.com                       ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ




ΘΕΜΑ: Παρακράτηση συνδικαλιστικής συνδρομής



Σε μια εποχή που το εισόδημα των εργαζόμενων δέχεται την πιο άγρια επίθεση και συρρικνώνεται σε επίπεδο επιδόματος και προνοιακού βοηθήματος, που τα εργασιακά μας δικαιώματα καταπατούνται κατάφορα , αν δεν έχουν αναιρεθεί , που οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης έχουν αντικαταστήσει την εργασία και που όλα όσα ξέραμε και σχεδιάζαμε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο καταρρέουν, κάποιοι δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί τίποτα και να ενεργούν σε συνθήκες εργαστηρίου.

Την ώρα που το συνδικαλιστικό κίνημα και οι συνδικαλιστές σε επίπεδο ηγεσίας απαξιώνονται από μεγάλη μερίδα των συναδέλφων η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε να επιβεβαιώσει και να δικαιολογήσει την αρνητική τους άποψη.

Με έγγραφο στις 26/4/12 προς τους πρωτοβάθμιους συλλόγους Εκπαιδευτικών και προς τους Διευθυντές Διευθύνσεων ΄΄εξασφαλίζει΄΄ το μερίδιο της συνδικαλιστικής συνδρομής που αναλογεί στην Ομοσπονδία, στην ΑΔΕΔΥ και τις διεθνείς οργανώσεις (αυξημένο, μάλιστα, σε σχέση με την απόφαση της 80ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου) και προσθέτει «οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εφόσον το επιθυμούν μπορούν να παρακρατούν τη συνδρομή προς το Σύλλογο σε δικό τους κωδικό». Είναι άκρως προσβλητική και απαξιωτική η στάση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ προς τους πρωτοβάθμιους συλλόγους και προς όλους τους συναδέλφους και αναντίστοιχη με το ρόλο που της έχει ανατεθεί απ’ τη βάση των εκπαιδευτικών.

Με την απόφαση αυτή ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ του ΔΣ της Ομοσπονδίας δυναμιτίζουν την ενότητα των συναδέλφων στη βάση (πράγμα για το οποίο κατηγορούν μόνιμα άλλες παρατάξεις) και απαξιώνουν ακόμη περισσότερο στα μάτια τους το συνδικαλιστικό κίνημα σε μια στιγμή που πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι απέναντι στη λαίλαπα των σκληρότερων μέτρων, που επιβάλλουν οι πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ στα εργασιακά, ασφαλιστικά και οικονομικά.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του η οποία, αν δεν είναι «ατυχής φάρσα», ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Δεν είναι δυνατό να δεχτούμε και να ανεχτούμε μια Ομοσπονδία που δείχνει να ενδιαφέρεται για τις καρέκλες και την «εξασφάλιση» της συνδρομής τη στιγμή που όλα γύρω μας διαλύονται ΚΑΙ με ευθύνη των ηγεσιών του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Ο Σύλλογος μας, με απόφαση του Δ.Σ, έχει ήδη παρακρατήσει συνδρομές αποσπασμένων, ΕΣΠΑ και ΑΜΩ ενώ ταυτόχρονα έχει δρομολογήσει την παρακράτηση της συνδικαλιστικής συνδρομής των υπόλοιπων συναδέλφων. Ως εκ τούτου θα παρακρατούμε το σύνολο της συνδικαλιστικής συνδρομής σε κωδικό του Συλλόγου και θα αποδίδουμε στη ΔΟΕ τη συνδρομή που έχει αποφασιστεί στην 80η Γ.Σ του Κλάδου ή όποια άλλη αποφασιστεί στο μέλλον.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε σε παρόμοιες αποφάσεις.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ    ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.