Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                    Ελευσίνα 10/ 5/ 2012

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                            Αρ.Πρ: 174

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                             ΠΡΟΣ:

Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                                ΔΣ ΔΟΕ,

Ελευσίνα 19200                                                        ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Πληρ. :Ιακώβου Νένα







Αξιολόγηση εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης

από τη μονοπρόσωπη ΕΠΕ INTRAWAY



Συνάδελφισσες-οι

Την ίδια ώρα που ο υπουργός «υπόσχεται» πως οποιαδήποτε απόφαση για αξιολόγηση θα παρθεί μετά τις εκλογές, η αξιολόγηση έχει ήδη μπει μέσα στα σχολεία και μάλιστα μέσω ιδιωτικής εταιρίας! Το Υπουργείο λοιπόν, ανέθεσε στην εταιρεία INTRAWAY να συντάξει και να προωθήσει ερωτηματολόγια για τους εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης. Τα ερωτηματολόγια με τίτλο «Εξωτερική Αξιολόγηση» καλούνται να συμπληρώσουν οι εκπαιδευτικοί, οι διευθυντές των σχολείων και οι γονείς των μαθητών!



Ο Σύλλογός μας έχει ήδη πάρει απόφαση για την αξιολόγηση στα Πιλοτικά σχολεία και έχει ταχθεί ξεκάθαρα εναντίον κάθε είδους αξιολόγησης απ’ όπου κι αν προέρχεται, αφού συνδέεται άμεσα:

  • Με τις απολύσεις στο Δημόσιο, που ήδη έχουν εξαγγελθεί (150.000 ως το 2015 και 15.000 ως το 2012).
  • Με τη μισθολογική εξέλιξη-μείωση των μισθών μας, αφού θα παραμείνει έτσι κι αλλιώς βαθμολογικά στάσιμο από το 30% ως το 80% των συναδέλφων.
  • Με την κατηγοριοποίηση των σχολείων και τη διαφοροποίηση της διδασκαλίας ακόμα και μέσα στην ίδια τάξη. Στόχος τους το κλείσιμο σχολείων που θεωρούνται «ασύμφορα» (βλ. φτωχογειτονιές) και η δημιουργία Πολυδύναμων Κέντρων-«φιλέτων» για μελλοντικές επενδύσεις.
  • Με την ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και τη λειτουργία των σχολείων ως επιχειρηματικές μονάδες.

Δε θα τους περάσει! Όπως δεν τους πέρασε και η αξιολόγηση των πιλοτικών σχολείων που συνάντησε την καθολική αντίσταση των συναδέλφων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και διευθυντές των σχολείων να μη συμπληρώσουν κανένα ερωτηματολόγιο και να το επιστρέψουν στην ιδιωτική εταιρία που «ενδιαφέρεται» για την πρόοδο των παιδιών μας ροκανίζοντας κονδύλια ΕΣΠΑ! Καλούμε τους συναδέλφους να υπερασπίσουν την υπόθεση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, «αποβάλλοντας» από τα σχολεία μας ιδιωτικές εταιρείες που αναλαμβάνουν, με τις ευλογίες του υπουργείου, ΚΑΙ το ρόλο αξιολογητών. Στεκόμαστε απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, που διαλύει την Ειδική Αγωγή, που καταργεί τα ΚΕΔΔΥ, κλείνει το σχολείο κωφών και βαρηκώων στους Αμπελόκηπους, απολύει δασκάλους και άλλους εργαζόμενους απ’ το Κέντρο Εκπαίδευσης κι Αποκατάστασης Τυφλών Καλλιθέας και την ίδια στιγμή αναθέτει την εκπαίδευση αυτών των παιδιών σε προγράμματα ΕΣΠΑ που την άλλη χρονιά μπορεί να μην υπάρχουν!



Συνάδελφισσες-οι, αγωνιζόμαστε συλλογικά και οργανωμένα μέσα από τα σωματεία και τους Συλλόγους μας ,να μην περάσουν τα νέα μέτρα που καταργούν το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, που μας εξαθλιώνουν, που στερούν από τους μαθητές μας τη μόρφωση που τους αξίζει.



Δεν το βάζουμε κάτω. Αγώνας μέχρι την τελική νίκη!



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ          ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.