Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                Ελευσίνα 13/ 5/ 2012

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                        Αρ.Πρ: 175

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                          ΠΡΟΣ:

Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                              ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ελευσίνα 19200

Πληρ. :Ιακώβου Νένα





Συναδέλφισσες-οι,

Το Δ.Σ του Συλλόγου με ομόφωνη απόφαση και ανακοίνωσή του, το Μάιο του 2010, σας είχε καλέσει να μην πραγματοποιήσετε καμιά εκδήλωση – δραστηριότητα για τη λήξη της σχολικής χρονιάς λαμβάνοντας υπ’ όψιν το πολυνομοσχέδιο για την εκπ/ση που ήταν προς ψήφιση καθώς και τα οικονομικά και αντεργατικά μέτρα.

Επικαιροποιώντας την τότε απόφαση σάς ενημερώνουμε ότι το αν, γιατί, πώς και πότε θα πραγματοποιηθούν παρόμοιου τύπου εκδηλώσεις είναι αποκλειστικά απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων και δε θα πρέπει να εκβιάζονται από κανέναν άλλο φορέα ή πρόσωπο. Υπενθυμίζουμε ότι κανένας νόμος δε μας υποχρεώνει για τέτοιες γιορτές που θυμίζουν γυμναστικές επιδείξεις άλλων καιρών. Θα πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν η παιδαγωγική και μόνο αξία, για τους/τις μαθητές/τριες μας, αν υπάρχει, και να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι γονείς.

Ας μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές η αγωνία μας για το σχεδιασμό και την επιτυχία παρόμοιων εκδηλώσεων και οι πολλές «πρόβες» κουράζουν τα παιδιά και χάνεται ο παιδαγωγικός στόχος του εγχειρήματος.

Δε θα πρέπει να συμβάλουμε στην ωραιοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως προωθείται από το ΥΠΔΒΜΘ αλλά αντίθετα να αναδεικνύουμε με ενημερώσεις, προς τους γονείς τη συνεχή υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπ/σης και του ρόλου του εκπαιδευτικού και ταυτόχρονα να δίνουμε τη μάχη για την ουσιαστική μόρφωση των μαθητών μας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ          ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.