Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΙΛΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΕ & ΕΛΜΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15-5-2012

ΘΕΜΑ: Εκδήλωση του συντονιστικού πιλοτικών και των συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ για τα πιλοτικά σχολεία

Το συντονιστικό των πιλοτικών σχολείων, οι σύλλογοι εκπ/κών Π.Ε. Α’ Αθήνας, Αιγάλεω, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, «Αριστοτέλης», Δυτικής Αττικής, Κερατσινίου - Περάματος « Ν. Πλουμπίδης», Κορυδαλλού- Αγίας Βαρβάρας, «Παρθενώνας» και οι ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής και Δυτικής Αττικής πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα :

«Νέο» σχολείο
Όταν το παλιό φορά το μανδύα του νέου

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012, στις 6.30 μ.μ., στο 76ο & 138ο Δ.Σ. Αθηνών (Άνω Πετράλωνα, Κυκλώπων 6, σταθμός ΗΣΑΠ Πετραλώνων), με ομιλητές το Γιώργο Γρόλλιο πανεπιστημιακό δάσκαλο στο Παιδαγωγικό τμήμα του Α.Π.Θ., τη Λύντια Μαργαρώνη, καθηγήτρια πιλοτικού γυμνασίου και τον Γιώργο Τασιόπουλο, δάσκαλο πιλοτικού δημοτικού.

Στη διάρκεια της χρονιάς, αναπτύχθηκε ένας έντονος διάλογος μεταξύ των εκπαιδευτικών για τα νέα πιλοτικά σχολεία και το «νέο σχολείο» που το υπουργείο Παιδείας προωθεί. Αρκετά σχολεία που ορίστηκαν ως πιλοτικά, εξέφρασαν τη διαφωνία τους στην εφαρμογή του προγράμματος, μέσα από αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων τους και αρνήθηκαν τόσο τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα όσο και την αξιολόγησή τους. Αντίστοιχη ήταν η στάση συλλόγων εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ που σε αποφάσεις τους μίλησαν για ένα σχολείο που αποχαιρετά τη γνώση και εστιάζει στις δεξιότητες, που προετοιμάζει τους σημερινούς μαθητές στο ρόλο των αυριανών εργαζόμενων, χωρίς δικαιώματα και ασφάλεια, υποχρεωμένους να μετακινούνται και να αλλάζουν εργασιακά αντικείμενα χωρίς τη θέλησή τους.

Το συντονιστικό των πιλοτικών σχολείων, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και οι ΕΛΜΕ για τα πιλοτικά σχολεία συνδιοργανώνουν αυτή την εκδήλωση θέλοντας να συμβάλουν στη συζήτηση που έχει ανοίξει και αφορά το μοντέλο του σχολείου που προωθείται στην Ελλάδα, στην Ε.Ε. και στις χώρες του ΟΟΣΑ. Να συμβάλουν στη συγκρότηση μιας πρότασης για ένα σχολείο, ενιαίο 12χρονο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, δημόσιο και δωρεάν, που δε θα λειτουργεί με βάση τις ανάγκες της αγοράς αλλά τις ανάγκες των μαθητών και της κοινωνίας. Ένα σχολείο της κριτικής σκέψης και της παιδαγωγικής ελευθερίας με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, στη βάση των αναγκών της εργαζόμενης πλειοψηφίας και όχι του κέρδους και της επιχειρηματικής δραστηριότητας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.