Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αρ. Πρωτ. 51
Ημ/νία: 23-9-2015



Δελτίο Τύπου του Συλλόγου ΠΕ  Δυτικής Αττικής 
από την παράσταση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη παράσταση – διαμαρτυρία του Δ.Σ του Συλλόγου μας  στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης. Στην παράσταση, συμμετείχαν και οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ.

Στη συνάντηση, τα μέλη του ΔΣ του  Συλλόγου Εκπ/κών  ΠΕ Δυτ. Αττικής, με βάση τις πάγιες θέσεις και τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος, έθεσαν ζητήματα που
αφορούν αυτή τη στιγμή τη λειτουργία των σχολείων και απαίτησαν άμεσες λύσεις. Από την συνάντηση με τον Διευθυντή εκπαίδευσης, προκύπτει ότι:

Η κατάσταση στην εκπαίδευση με τους μηδενικούς μόνιμους διορισμούς για μια ακόμα χρονιά, είναι εκρηκτική. Χιλιάδες είναι τα κενά σε όλη τη χώρα ενώ πολλά σχολεία δεν έκαναν ούτε αγιασμό λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Ήδη, το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στα πλαίσια εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής περικοπών στην εκπαίδευση, ζητούν «σύνεση» και «ορθολογισμό» στη λειτουργία των σχολείων και τη χρήση του υπάρχοντος προσωπικού, προετοιμάζοντας το έδαφος για δραστικά αντιεκπαιδευτικά μέτρα την επόμενη περίοδο (περικοπές στη λειτουργία ολοήμερων τμημάτων, συμπτύξεις, μετακινήσεις προσωπικού, κλπ).  
Ο Διευθυντής, μετά από ερώτημα, ενημέρωσε ότι δεν γνωρίζει πότε και πόσοι εκπ/κοί αναπληρωτές θα έρθουν στην περιοχή μας. Μας βεβαίωσε ότι από πλευράς της δ/νσης έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες έγκαιρα κι έχουν δοθεί όλα τα κενά των σχολείων από τον Ιούλιο.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου δήλωσαν την κάθετη αντίθεσή τους σε κάθε ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το αντιεκπαιδευτικό μέτρο αύξησης των μαθητών ανά τμήμα κατά 10%. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης είπε ότι, αν χρειαστεί στην παρούσα κατάσταση, θα δώσει γραπτή εντολή για την εφαρμογή του συγκεκριμένου  μέτρου.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι είναι παράνομη κάθε απόπειρα να παραβιαστεί το διδακτικό ωράριο για να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων διαμορφώνεται με βάση το διδακτικό ωράριο του προσωπικού και ολοκληρώνεται την ώρα που αυτό εξαντλείται. Τα σχολεία δεν λειτουργούν  παραπάνω από το διδακτικό ωράριο του εκπαιδευτικού προσωπικού που διαθέτουν.  Καμία τέτοια εντολή παραβίασης διδακτικού ωραρίου δεν υπάρχει  από την πλευρά της   Διεύθυνσης.
Διατυπώσαμε την πλήρη διαφωνία μας για το ζήτημα των αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ οι οποίες δεν έγιναν δεκτές. Υπήρχαν 27 αιτήσεις και ικανοποιήθηκαν οι 17. Για κάποιες απ’ αυτές υπήρξε προφορική δέσμευση του Δ/ντή προς τους εκπ/κούς (από τον Ιούνιο) ότι θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβρη, αλλά μέχρι στιγμής δεν ικανοποιήθηκαν. Στο ερώτημά μας αν και πότε θα γίνουν, απάντησε ότι θα παραγματοποιηθούν όταν υπάρξει δυνατότητα και θα προσπαθήσει ανάλογα με τη ροή των αναπληρωτών δεδομένου ότι οι αποσπάσεις γίνονται κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς. 
Στη σχετική συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ υπήρξε πρόταση, απ’ τον αιρετό Περικλή Κωνσταντόπουλο,  για την ικανοποίηση όλων των αποσπάσεων με αντικατάσταση όταν προσληφθούν αναπληρωτές. Η πρόταση μειοψήφησε 4-1. 
Απαιτήσαμε να δοθούν όλα τα κενά των σχολείων της περιοχής μας στους αναπληρωτές, που θα προσληφθούν, και όχι  όπως πέρυσι που δόθηκαν κατά προτεραιότητα με  απόφαση του Δ/ντή  και επικρότησαν στη συνεδρίαση τα μέλη του ΠΥΣΠΕ πλην της τότε αιρετού Ηλιοπούλου Σταυρούλας. Η συγκεκριμένη τακτική αδικεί τους αναπληρωτές της Α’ φάσης, μαθητές/τριες αφού όλοι-ες έχουν το ίδιο δικαίωμα στη μόρφωση.  Το πρόβλημα των κενών  συγκαλύπτεται αλλά παραμένει κι επίσης δημιουργεί πρόβλημα παιδαγωγικό και λειτουργίας όταν μετά από 2 μήνες δίνεται δικαίωμα μετακίνησης εκπ/κών  και αφού ήδη έχουν καλυφθεί κενά προτίμησης. Ο Δ/ντής δήλωσε ότι αν το ΠΥΣΠΕ δεν δεχτεί την πρόταση του για «επιλεκτική» τοποθέτηση αναπληρωτών θα κάνει μόνος του τις τοποθετήσεις. Το Δ.Σ δήλωσε ότι θα καταγγείλει την συγκεκριμένη ενέργεια, αν αυτή υλοποιηθεί, προκειμένου να υπηρετήσει το δικαίωμα των συναδέλφων να πάνε σε σχολική μονάδα προτίμησης τους. 
Ζητήσαμε εκ νέου να συζητηθεί, αποφασιστεί και προωθηθεί με τις ανάλογες ενέργειες το θέμα της αναμοριοδότησης των σχολείων Βιλίων και Ερυθρών στο ΠΥΣΠΕ.   Το συγκεκριμένο αίτημα είχε γίνει από το Δ.Σ και εγγράφως (6/5/15, αρ.πρωτ. 30, προς ΠΥΣΠΕ) μετά από αίτημα μελών μας. Ο Δ/ντής δεσμεύτηκε ότι θα συζητηθεί άμεσα σε επόμενο ΠΥΣΠΕ.
Τονίστηκε ότι είναι ανάγκη να ανανεωθούν οι συμβάσεις των καθαριστριών και των καθαριστών των σχολείων, να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και να πληρώνονται εγκαίρως οι εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα.  Το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων είναι θέμα υγείας, μείζονος σημασίας για τους μαθητές.  

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς, άμεση κάλυψη όλων των κενών με διορισμούς αναπληρωτών και ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αντιεκπαιδευτικά μέτρα όπως συμπτύξεις τμημάτων, υπεράριθμα τμήματα, μετακινήσεις προσωπικού, παραβίαση διδακτικού ωραρίου κλπ. θα μας βρουν για μια ακόμα φορά απέναντι.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   
ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ ΑΡΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.