Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αρ. Πρωτ. 50
Ημ/νία: 23-9-2015



Δελτίο Τύπου του Συλλόγου ΠΕ  Δυτικής Αττικής 
από την παράσταση- συνάντηση με τους σχολικούς συμβούλους

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη, μετά από αίτημά μας,  παράσταση - συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου μας με τους σχολικούς συμβούλους της περιοχής μας κα. Καζέλα, κ. Μιχόπουλο, κα. Νίκα, κ. Παπαγεωργίου.    

Στη συνάντηση, τα μέλη του ΔΣ του  Συλλόγου Εκπ/κών  ΠΕ Δυτ. Αττικής, με βάση τις πάγιες θέσεις και τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος, καθώς και τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες ξεκίνησε και η φετινή σχολική χρονιά, έθεσαν
ζητήματα που αφορούν αυτή τη στιγμή την παιδαγωγική λειτουργία των  σχολείων.

Ζητήσαμε 

Να μην ασκηθεί πίεση σε δ/ντές, δ/ντριες και ζητηθούν εγγράφως ωρολόγια προγράμματα αν δεν καλυφθούν τα κενά εκπ/κών στα σχολεία.
Να στηριχθούν, προωθηθούν  αιτήματα σχολείων για ίδρυση Τμημάτων Ένταξης καθώς και να διερευνηθεί η ανάγκη ίδρυσής τους. 
Να μην συναινούν  οι σχολικοί σύμβουλοι στην  αύξηση αριθμού μαθητών κατά 10% στα σχολικά τμήματα αλλά να αντιπαλεύουν και να προωθούν τη διχοτόμηση ή τριχοτόμηση τμημάτων.
Να μην δίνεται προτεραιότητα για τοποθέτηση εκπ/κών παράλληλης στήριξης σε κάποιους-ες μαθητές-τριες αλλά να συνεξετάζονται όλες οι περιπτώσεις.
Μετά από διεξοδική συζήτηση και επί μέρους διαφωνίες οι σχολικοί σύμβουλοι συμφώνησαν με τις προτάσεις του Δ.Σ και μας ενημέρωσαν ότι
Οι σύλλογοι διδασκόντων αποφασίζουν τα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων τους.
Οι διαδικασίες ίδρυσης Τμημάτων Ένταξης έχουν «παγώσει». Παρ’ όλ’ αυτά έχει ήδη προωθηθεί ένα αίτημα, έχουν γίνει κάποιες διερευνήσεις και ταυτόχρονα θα προωθηθούν αιτήματα συλλόγων διδασκόντων.
Θα πρέπει να τους γνωστοποιείται απ’ το εκάστοτε σχολείο όταν ο αριθμός μαθητών τμήματος υπερβαίνει τους  25 ώστε να κάνουν τις ανάλογες ενέργειες.
Στην παράλληλη στήριξη, λόγω πολλών κενών, δίνουν προτεραιότητα σε μαθητές/τριες με επιθετική συμπεριφορά με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία της τάξης και τη φροντίδα διασφάλισης των λοιπών μαθητών/τριών του τμήματος και του σχολείου.
Πρόταση του κ. Μιχόπουλου να υπάρχει παράλληλη στήριξη ακόμα και σε σχολεία που ήδη λειτουργούν Τμήματα Ένταξης.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ήταν απών απ’ τη συνάντηση λόγω προγραμματισμένης υποχρέωσής του αλλά συμφώνησε με τα παραπάνω αιτήματα που του τέθηκαν από μέλος του Δ.Σ κατά τη διάρκεια συνάντησης με δ/ντές, δ/ντριες της Περιφέρειάς του.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς, άμεση κάλυψη όλων των κενών με διορισμούς αναπληρωτών και ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αντιεκπαιδευτικά μέτρα όπως συμπτύξεις τμημάτων, υπεράριθμα τμήματα, μετακινήσεις προσωπικού, παραβίαση διδακτικού ωραρίου κλπ. θα μας βρουν για μια ακόμα φορά απέναντι.

                                                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   
ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ ΑΡΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.