Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αρ. πρωτ.: 48
Ημ/νία: 10-9-2015



ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Να ευχηθούμε σε όλες και όλους καλή χρονιά, αν και το «καλή» ηχεί ως ειρωνεία αν αναλογιστούμε τις συνθήκες με τις οποίες καλούμαστε να ξεκινήσουμε. Όπως έχετε όλοι αντιληφθεί από την παρουσία σας στα σχολεία, μία μέρα πριν το  πρώτο κουδούνι, τα σχολεία της Δυτικής Αττικής αντιμετωπίζουν πρωτοφανή ερήμωση από εκπαιδευτικούς.

Είναι φανερό ότι την Παρασκευή 11/9 πολλά τμήματα στην περιοχή μας δεν θα έχουν
ούτε δάσκαλο αλλά ούτε και το σύνολο των ειδικοτήτων  καθιστώντας και αυτή τη στοιχειώδη φύλαξη των μαθητών αδύνατη.

  Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να αποφασίσουν:

  Για την ανάπτυξη του ωρολογίου προγράμματος ως του σημείου που επιτρέπουν οι δυνάμεις του σχολείου, σεβόμενοι απόλυτα το διδακτικό ωράριο του κάθε εκπαιδευτικού. Δεν δεχόμαστε προφορικές εντολές για υπερωριακή απασχόληση. Σε περίπτωση άσκησης πιέσεων για υπερωρίες ενημερώνουμε το Σωματείο ώστε να προκηρύσσει στάσεις εργασίας.

 Για τη μη φύλαξη παιδιών σε ώρες πέραν του διδακτικού τους ωραρίου, στο πλαίσιο του   εργασιακού ωραρίου.

Θυμίζουμε ότι οποιαδήποτε απασχόληση με παιδιά νοείται ως διδακτικό ωράριο. Δεν δεχόμαστε τυχόν πιέσεις για την πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος πριν τοποθετηθούν στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί.

 Να μη δεχθούν μαθητές πέραν του νόμιμου επιτρεπόμενου ορίου. χωρίς γραπτή εντολή από τη Διοίκηση.

(Θυμίζουμε ότι το επιτρεπόμενο όριο είναι 25 μαθητές. Ζητάμε από τη διοίκηση να δώσει λύση «σπάζοντας» αυτά τα τμήματα. Οι περίφημες ειδικές συνθήκες θα πρέπει να αιτιολογηθούν από τη διεύθυνση εγγράφως.) Να ζητήσουν έγγραφη εντολή από τη διεύθυνση εκπαίδευσης για τον τρόπο που θα αντιμετωπισθεί το ζήτημα των υπεράριθμων μαθητών.

 Στις περιπτώσεις που στα τμήματα υπάρχουν μαθητές με διαγνωσμένες από τους αρμόδιους φορείς δυσκολίες θα πρέπει να ενημερωθεί εγγράφως η διοίκηση η οποία οφείλει να διευθετήσει το θέμα βάση της νομοθεσίας (μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα κλπ)

 Για τις τάξεις που λείπει δάσκαλος, δεν κάνουμε φύλαξη πέραν του διδακτικού μας ωραρίου.  (ΠΡΟΣΟΧΗ: η φύλαξη μαθητών σε άλλα τμήματα έχει συχνά σα συνέπεια να υπάρχουν πάνω από 25 μαθητές μέσα στην τάξη.

Δε δεχόμαστε τέτοια φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών και παραβαίνουν την κείμενη νομοθεσία,) Οι σύλλογοι διδασκόντων ζητάνε εγγράφως να δοθούν γραπτές οδηγίες από τη διοίκηση για τον τρόπο κάλυψης των κενών.

 Στέλνουν οποιοδήποτε αίτημα ή ερώτημα εγγράφως στη διοίκηση και ζητούν έγγραφη απάντηση.

 Ενημερώνουν τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου για οποιοδήποτε σχετικό πρόβλημα


Συναδέλφισσες -οι,

Είναι φανερό ότι επιχειρείται για μια ακόμη χρονιά τα σχολεία να λειτουργήσουν όπως όπως, παρά τα τεράστια κενά και τις ανύπαρκτες προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. Είναι σύνηθες η διοίκηση να επιχειρεί να μεταφέρει το βάρος των αποφάσεων για τη λειτουργία των σχολείων στους ώμους των όσων δασκάλων έχουν απομείνει.

Είναι επίσης σαφές ότι αυτό το βάρος δεν μας ανήκει και δεν πρέπει να το σηκώσουμε.

Η ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, τα τεράστια αυτά κενά δεν είναι δυνατό να αντιμετωπισθούν με τις λογιστικές αλχημείες που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια, η λύση δεν βρίσκεται παρά μόνο στους ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ.                                          



                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ         ΑΡΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.