Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                     Ελευσίνα 16-2-2015
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                             Αρ. Πρωτ. 2
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                                           ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                              ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΜΜΕ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα
Τηλ:  6909-099055                                                          ΚΟΙΝ.: Δ/ΝΤΗ Π.Ε ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ


Η δημόσια εκπ/ση βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης τα τελευταία 5 χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και των μνημονιακών αντιεκπαιδευτικών πολιτικών με μηδενική σχεδόν χρηματοδότηση, με συνεχείς συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων και μηδενικούς διορισμούς εκπ/κών, με προβλήματα στη θέρμανση, συντήρηση, καθαριότητα και φύλαξη των σχολείων. Την ίδια στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας ακολουθούσε αυτές τις πολιτικές έβαλε στα σχολεία μας τις ιδιωτικές εταιρείες να θησαυρίζουν στις πλάτες των παιδιών – πελατών απορροφώντας εκατομμύρια που αναλογούν στην Παιδεία, με πρόσχημα διάφορες καινοτομίες.
Στις 12/2/15 στάλθηκε σε σχολεία της περιοχής μας (υπ’ όψιν των δ/ντών) ηλεκτρονική επιστολή ιδιωτικής εταιρείας (εμπλεκόμενης και σε άλλα εκπ/κά προγράμματα) καλώντας τους να απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτηματολόγια απευθυνόμενα σε εκπ/κούς και γονείς προκειμένου να γίνει αποτίμηση των σχολείων ΕΑΕΠ. Επισυναπτόταν και έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων με ημερομηνία 6/2/15 και αρ. πρωτ. 684 που ζητάει απ’ τις σχολικές μονάδες να διευκολύνουν τον Ανάδοχο (ιδιωτική εταιρεία) να ολοκληρώσει ομαλά το έργο προκειμένου να καταστούν επιλέξιμες οι δαπάνες των Πράξεων.

Καλούμε
την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σταματήσει να χρηματοδοτεί και να εμπλέκει ιδιωτικές εταιρείες στον χώρο της εκπ/σης και να προχωρήσει στην αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του ΓΚΠ
τους εκπαιδευτικούς να μην ανταποκριθούν στα όσα ζητά η συγκεκριμένη και κάθε ιδιωτική εταιρεία και να μην καταχωρήσουν κανένα στοιχείο σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.