Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                               Ελευσίνα 16-2-2015
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                       Αρ. Πρωτ. 3
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                                    ΠΡΟΣ:
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                       ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΜΜΕ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα
Τηλ: 6909-099055                                                   ΚΟΙΝ.: Δ/ΝΤΗ Π.Ε. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

4 μήνες πριν τη λήξη του σχολικού έτους, στη Δυτική Αττική παρουσιάζονται τα εξής κενά σε εκπ/κούς 9 δάσκαλοι, 2 εκπ/κοί Αγγλικών, 5 Γερμανικών, 1 Εικαστικών, 5 Φυσικής Αγωγής, 1 Μουσικής, 3 Πληροφορικής, 3 Θεατρικής Αγωγής, 6 δάσκαλοι για να καλύψουν Τμήματα Ένταξης, 29 δάσκαλοι παράλληλης στήριξης, 10 νηπ/γοί παράλληλης στήριξης, 1 ειδικός νηπιαγωγός και 1 γυμναστής Ειδικής Αγωγής. Ταυτόχρονα λειτουργούν 8 υπεράριθμα τμήματα 6 εκ των οποίων Α΄ τάξης.

Στη σημερινή συγκυρία, όπου ο λαός αγωνίζεται για τα θεμελιώδη δικαιώματά του, για ψωμί – παιδεία – ελευθερία, εμείς οι εκπαιδευτικοί, αναπόσπαστο τμήμα του λαϊκού κινήματος, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το δημόσιο σχολείο και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Άμεσα, αύριο το πρωί αν είναι δυνατόν, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις ώστε να καλυφθούν επιτέλους τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία. Βρισκόμαστε πλέον στα μέσα της σχολικής χρονιάς, τα κενά εκπαιδευτικών είναι πολλά και τα περισσότερα υφίστανται από την αρχή της σχολικής χρονιάς! Πολλά κενά, αφορούν τα ολοήμερα τμήματα που ακόμη δεν λειτουργούν, αφού για να καλυφθούν τα κενά σε τάξεις υπήρξε και υπάρχει μαζική μετακίνηση των εκπαιδευτικών από τα τμήματα των ολοήμερων σε τάξεις, ενώ ένα άλλο μεγάλο μέρος των κενών αφορά τα αιτήματα για παράλληλη στήριξη που δεν έχουν ικανοποιηθεί. Επίσης, πρέπει να μπει τέλος στη δημιουργία υπεράριθμων τμημάτων άνω των 25 μαθητών που επιβλήθηκε από τις μνημονιακές πολιτικές. Οφείλουν οι αρμόδιοι φορείς να εξετάσουν το θέμα προτείνοντας ανεγέρσεις νέων σχολικών μονάδων και αλλαγές ορίων για τις εγγραφές των μαθητών, εκτός κι αν σκοπεύουν τα επόμενα χρόνια να μας ξαναγυρίσουν στις βάρδιες που τρομάξαμε να καταργηθούν.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.