Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12/3/15 -ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                     Ελευσίνα 8-3-2015
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                             Αρ. Πρωτ. 8
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                                          ΠΡΟΣ:
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                             Μέλη Συλλόγου
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                   Σύλλογοι Γονέων και Κηδ. Δυτ. Αττικής
Τηλ:  6909-099055                                                       ΚΟΙΝ: Δ/νση Π.Ε. Δυτ. Αττικής

ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΡΑ!
ΠΕΜΠΤΗ 12/3 ΣΤΙΣ 12:00- ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καλούμε όλους τους εκπ/κούς να συμμετέχουν μαζικά στη δίωρη στάση εργασίας (12.00-14.00) που κηρύσσει ο Σύλλογος μας στις 12/3
Καλούμε γονείς, συλλόγους γονέων και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Ελευσίνας
Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές διαπιστώνουν καθημερινά τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης από τις πολιτικές της λιτότητας και των περικοπών. Τρεις μήνες πριν τη λήξη του σχολικού έτους και δεν έχει ικανοποιηθεί ούτε καν η στοιχειώδης ανάγκη για εκπαιδευτικούς στις τάξεις του πρωινού προγράμματος. Μέχρι τις 18/2 τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων φτάνουν τα 46 και οποιαδήποτε μεταβολή τους στο μεσοδιάστημα δεν αρκεί για να κάνουμε λόγο για ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Οι αλχημείες που έχουν επιστρατευτεί από τη Διοίκηση (Δ/ντης Εκπαίδευσης και διευθυντές/τριες) για το «κουκούλωμα» των ελλείψεων παραβιάζει κάθε παιδαγωγική αρχή εις βάρος των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των παιδιών, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Ως αποτέλεσμα των λιγοστών προσλήψεων αναπληρωτών και των μηδενικών διορισμών:
  • Τμήματα του πρωινού προγράμματος δεν έχουν καθόλου δάσκαλο/α και τα παιδιά δεν κάνουν μάθημα. Για να «κρυφτεί» το κενό επιχειρείται η συγχώνευση τμημάτων που οδηγούν στη δημιουργία υπεράριθμων τάξεων και η μετακίνηση εκπαιδευτικών ακόμα και τρεις μήνες πριν το τέλος του σχολικού έτους! Και έτσι τα υπεράριθμα τμήματα και η αυθαίρετες μετακινήσεις εκπαιδευτικών από μέτρα για την κάλυψη«έκτακτων αναγκών της υπηρεσίας» γίνονται μόνιμο καθεστώς!
  • Στα περισσότερα από τα υποτιθέμενα «Νέα Σχολεία» (ΕΑΕΠ) της Διαμαντοπούλου, οι μαθητές/τριες δεν παρακολουθούν τα διδακτικά αντικείμενα που προβλέπονται από το «αναμορφωμένο» ωρολόγιο πρόγραμμα λόγω ελλείψεων προσωπικού (αγγλικά, πληροφορική, μουσική, γυμναστική, θεατρική αγωγή, εικαστικά). Μάλιστα το κενό των ειδικοτήτων επιχειρείται να «κρυφτεί» με παράνομες προφορικές πιέσεις από τους διευθυντές για «παιδοφύλαξη» των μαθητών από τους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς παραβιάζοντας το διδακτικό τους ωράριο. Τα δε μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μόνο ως ίσα δεν αντιμετωπίζονται αφού τελικά διδάσκονται ό,τι μπορεί να διδαχθεί ευκαιριακά ανάλογα με τις φάσεις των προσλήψεων.
  • Στα ολοήμερα ΕΑΕΠ, τα οποία υποτίθεται πως έχουν ως βασικό στόχο την μελέτη και την προετοιμασία των παιδιών για την επόμενη μέρα, είτε δεν υπάρχει καθόλου δάσκαλος/α για τη μελέτη είτε αυτός/ή δεν υπάρχει σε καθημερινή βάση. Η αποψίλωση των ολοήμερων τμημάτων έγινε για να καλυφθούν κενά στο πρωινό πρόγραμμα. Στην πραγματικότητα, με τον τρόπο αυτό καταργείται κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών, μπαίνουν σε καθεστώς μόνιμης ανασφάλειας και «κινητικότητας», και απλώς καλύπτουν κάποια κενά για κάποιο χρονικό διάστημα με ό,τι αυτό σημαίνει και για την παιδαγωγική αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου μέτρου.


Απαιτούμε :
  • Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών
  • Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Κατάργηση του εγγράφου με αριθμό 137359/Γ1/ 2-9-2015 του Υπουργείου
  • Κατάργηση του λεγόμενου διευθυντικού δικαιώματος για αυθαίρετες μετακινήσεις

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.