Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΡΚΟ ΣΚΟΥΦΑΛΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                Ελευσίνα 29-3-2015
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                         Αρ. Πρωτ. 12
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                                        ΠΡΟΣ:
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                            Μέλη συλλόγου
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                  Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε Χίου.
Τηλ: 6948-566258, 6909-099055

Ο Μάρκος Σκούφαλος, αιρετός του ΠΥΣΠΕ Χίου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου και στέλεχος του ΚΚΕ, Δημοτικό Σύμβουλος, δικάζεται ύστερα από μήνυση του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή εξέφρασε πολιτική άποψη στοιχειοθετημένη ενάντια στις ΚΟΙΝΣΕΠ.
Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έφτασε στο σημείο να ζητά πέρα από την ποινική καταδίκη και το ποσό των 70.000 ευρώ.
Ο Μάρκος Σκούφαλος δεν διώκεται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική του άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ).
Εξέφρασε δημόσια τη γνώμη ως όφειλε προς το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ. Διεκδίκησε το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν οι καταγγελίες και οι μηνύσεις ενάντια σε συνδικαλιστές που διεκδικούν τα αυτονόητα, στοιχειώδη δικαιώματα και ελευθερίες (στη μόνιμη δουλειά, στις μορφές αγώνα, στις απολύσεις κλπ.)για όλους τους εργαζόμενους. Κάθε εργαζόμενος οφείλει να αγωνίζεται για καλύτερους όρους εργασίας και ζωής, κάθε συνδικαλιστής οφείλει να πρωτοστατεί ενάντια στην περιστολή αυτών των δικαιωμάτων. Είναι απαράδεκτο να σέρνονται στα δικαστήρια αγωνιστές επειδή εκφράζουν άποψη για τις ΚΟΙΝΣΕΠ ή οποιεσδήποτε άλλες μορφές παίρνει σήμερα η εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Προφανής στόχος είναι η «νομιμοποίηση» στη συνείδηση των εργαζομένων τέτοιων μορφών εργασιακών σχέσεων και η φίμωση των αγώνων των εργαζομένων για μόνιμη δουλειά και αξιοπρεπείς μισθούς, έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
Καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές και στηρίζουμε τον συνάδελφο Μ. Σκούφαλο ζητώντας την άμεση αθώωση του. 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.