Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                 Ελευσίνα 21-3-2014
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                        Αρ.Πρ. : 35
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας              ΠΡΟΣ: μέλη του συλλόγου, ΜΜΕ, ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                     ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Δ.Σ. ΔΟΕ
19200 Ελευσίνα
Πληρ. :Ιακώβου Νένα

Το Δ.Σ του συλλόγου καταγγέλλει την ποινική δίωξη εναντίον συναδέλφων εκπαιδευτικών στη Φωκίδα που στην ουσία κατηγορούνται για υποκίνηση καταλήψεων. Η ποινική δίωξη έρχεται σε συνέχεια αναφοράς που έγινε στον εισαγγελέα από γονέα μαθητή του Λυκείου Ιτέας με βάση την οποία εγκαλούνται οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι και οι ίδιοι γονείς, για την στάση που κράτησαν σε συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Ιτέας!
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ επικίνδυνη. Είναι ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και των μαθητών για τους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων- δεν ξεχνάμε ότι στη συγκεκριμένη αναφορά αναφέρονται ονόματα και στοχοποιούνται ανήλικοι μαθητές. Στόχος είναι να καταστείλουν με τον φόβο οποιονδήποτε αγώνα, οποιαδήποτε κινητοποίηση, οποιαδήποτε αντίδραση σε αυτή τη πολιτική. Εντάσσεται και εξυπηρετεί την απόπειρα της αδίστακτης κυβέρνησης να επιβάλλει το δόγμα ¨νόμος και τάξη¨, να επιβάλλει δηλαδή κλίμα τρομοκρατίας στο λαό για να σταματήσει να διεκδικεί.
Με την συγκεκριμένη ποινική δίωξη όμως διώκεται η άποψη. Διώκεται η στάση και η γνώμη των συναδέλφων, η οποία εκφράστηκε σε ΓΣ Συλλόγου Γονέων. Δηλαδή όποιος στηρίξει τις αποφάσεις των μαθητικών συλλογικών οργάνων, όποιος στηρίζει το δικαίωμα των μαθητών, όπως και όλης της νεολαίας να διεκδικήσει το μέλλον της βαφτίζεται υποκινητής καταλήψεων και διώκεται ποινικά. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Όποιος τολμά να σηκώσει κεφάλι, θα ‘χει μπλεξίματα με τον νόμο!
Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι γονείς, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν κάθε συμφέρον να καταδικάσουν τέτοιες διώξεις, που στρέφονται συνολικά εναντίον του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Να μη φοβηθούν, να μη σταματήσουν να αγωνίζονται για το δίκιο τους. Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν θα περάσει!
 
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η ποινική δίωξη εναντίον των συναδέλφων!
Να σταματήσει κάθε δίωξη που στρέφεται εναντίον των αγώνων της νεολαίας και του εκπαιδευτικού κινήματος!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.