Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

6ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 6
των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής
Ηλιοπούλου Σταυρούλας (τακτικού μέλους) και Δομούζη Σταυρούλας (αναπληρωματικού μέλους)
Εκπροσώπων των σχημάτων: Πλεύση στην εκπαίδευση -Αυτόνομη παρέμβαση-Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση εκπαιδευτικών.

Πραγματοποιήθηκε στις 7- 3- 2014 η έκτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

1) Συζητήθηκε η συνένωση τμημάτων σε Δημοτικό Σχολείο των Μεγάρων .
Εξέφρασα τη διαφωνία μου καθώς είναι πάγια θέση των παρατάξεων που εκπροσωπώ αλλά και απόφαση των Συλλόγων Εκπ/κών ΠΕ Δυτ. Αττικής και Άνω Λιοσίων. Aντίθετα διεκδικούμε μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και διορισμούς μονίμων εκπ/κών για την κάλυψη των αναγκών, ώστε να ικανοποιούνται πρακτικώς οι αποσπάσεις των συνάδελφων και πρωτίστως να καλύπτονται οι εκπ/κές ανάγκες.

Μετά την παραπάνω διαφωνία μου έγινε συζήτηση όπου πλειοψήφησε η άποψη πως η σύμπτυξη είναι διοικητικό μέτρο κι άρα αρμοδιότητα του Δ/ντή Εκπ/σης.

Πιστεύω πως τα 3 μέλη έπρεπε να πάρουν ξεκάθαρα θέση κατά της σύμπτυξης αντί να δώσουν την ευθύνη στο διευθυντή εκπαίδευσης, ενώ γνώριζαν ότι η θέση του ήταν υπέρ της . Το ΠΥΣΠΕ είναι διοικητικό όργανο και μπορούσε να αποφασίσει σχετικά.

Ο αναπληρωτής προϊστάμενος ψήφισε υπέρ της σύμπτυξης αιτιολογώντας την με τη δυνατότητα του 10%. Η κατάργηση του ορίου 25 μαθητές ανά τμήμα δε θα μας βρει σε καμία περίπτωση σύμφωνους και θα υπερασπιστούμε σε κάθε περίπτωση τις θέσεις του κλάδου και το δικαίωμα των παιδιών για ουσιαστική μόρφωση. Ο αναπληρωτής διευθυντής εκπαίδευσης μήπως θυμάται τους νόμους κατά βούληση καθώς ξεχνά πως στις τάξεις με παιδιά στο τμήμα ένταξης πρέπει να μειώνεται ο αριθμός των μαθητών;

Επέμεινα στην θέση μου πως δεν πρέπει να γίνει συνένωση τμημάτων , ειδικά σε μια τάξη που έχει μαθητές, που φοιτούν σε τμήματα ΖΕΠ και τάξη ένταξης. Η ύπαρξη των δομών αυτών δεν πρέπει να γίνει όχημα για συνένωση ελαφρά τη καρδία. Την επόμενη χρονιά θα υπάρχει προηγούμενο και δε θα χωρίσουν την τάξη με πρόφαση τις δομές. Ήδη υπάρχει νόμος που αναφέρει πως τα τμήματα ευπαθών ομάδων (παιδιά με διαγνώσεις, τσιγγανόπαιδες) να είναι ολιγομελή.
Επανέλαβα την εκφρασμένη θέση μας και απόφαση των Συλλόγων Εκπ/κών ΠΕ Δυτ. Αττικής και Άνω Λιοσίων κατά των συμπτύξεων .

Επίσης υπήρξε προφορική εισήγηση της σχ. Συμβούλου κας Νίκα για συνένωση των τμημάτων ενώ η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και η απόφαση του Δ.Σ Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής ήταν κατά της συνένωσης.
Ενέκρινε τη σύμπτυξη τμήματος σε Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας λόγω ελάττωσης του αριθμού των μαθητών (από 27 σε 25)

2) Συμφώνησε ν' αποδεσμευτεί εκπ/κός ΠΕ70 από Δημοτικό Σχολείο των Μεγάρων που έχει αποσπαστεί σε άλλο ΠΥΣΠΕ εκτός Αττικής.
3) Γνωμοδότησε θετικά επί αιτήσεων συναδέλφων για χορήγηση άδειας ιδιωτικού έργου επί αμοιβή.

4) Εισηγήθηκε από την πλειοψηφία στον Περιφερειακό Δ/ντή να καλυφθεί λειτουργικό κενό σε Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας λόγω αναρρωτικής άδειας, από εκπ/κό ΠΕ70 που έχει διατεθεί από την Περιφερειακή Δ/νση ΠΕ & ΔΕ Αττικής που υπηρετούσε ως τώρα σε σχολείο της Ελευσίνας που συμπτύχθηκαν τμήματα.

Υποστηρίζουμε ότι οι συνάδελφοι –ισσες που μετακινήθηκαν στη Δυτική Αττική από άλλα ΠΥΣΠΕ της Αθήνας με εντολή του Περιφερειακού Δ/ντή ήταν απόλυτα απαραίτητοι στις περιοχές τους, κάτι που αποδεικνύεται από τις εκ των υστέρων προσλήψεις αναπληρωτών κι από τα κενά που ακόμα υπάρχουν. Είναι παράλογο να υποστούν και δεύτερη μετακίνηση 3 μήνες πριν λήξει το σχολικό έτος παρά μόνο προς τις περιοχές απ’ όπου «εκδιώχθηκαν».

5)Γνωμοδότησε θετικά επί αίτησης συναδέλφου για χορήγηση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου.

6)Μετακίνησε εκπ/κό ΠΕ60 από Νηπ/γείο Ελευσίνας, γιατί επέστρεψε από άδεια η εκπ/κός που αναπλήρωνε, σε Νηπ/γείο Ζεφυρίου λόγω μακρόχρονης απουσίας εκπ/κού για λόγους υγείας.

7)Ενέκρινε την τοποθέτηση εκπ/κού Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων για παράλληλη στήριξη μαθητή από την Περιφερειακή Δ/νση ΠΕ & ΔΕ Αττικής.

8) Ενέκρινε αλλαγή τοποθέτησης εκπ/κού ΠΕ06 από Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου λόγω επιστροφής εκπ/κού που αναπλήρωνε σε δύο Δημοτικά Σχολεία Ασπροπύργου .

9)Ενέκρινε την άρση συμπλήρωσης ωραρίου εκπ/κού ΠΕ06 σε (δεύτερο) Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου .


ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΗΛ:6946-658871
EMAIL:
crusify2002@yahoo.gr

ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΗΛ:6973991266
EMAIL:domouzi@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.