Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. 31/3 2.30ΜΜ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                            Ελευσίνα  27-3-2014
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                   Αρ.Πρ. : 39
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                   
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                                   
19200 Ελευσίνα                                                ΠΡΟΣ:  μέλη συλλόγου
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                   
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com           
Mail: syllogikadytatt@gmail.com                       


Έπεσαν οι μάσκες! Άρχισαν οι ασκήσεις αυταρχισμού! 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 2.30 μμ στο 9ο Δημοτικό Ελευσίνας

Την ήττα του ομολογεί το Υπουργείο Παιδείας με τη νέα εγκύκλιο 44375/Γ1/24-3-2014, μέσω της οποίας προσπαθεί να υποχρεώσει το διευθυντή της σχολικής μονάδας μέχρι τις 4-4-2014, να ορίσει ο ίδιος τη σύνθεση, τον αριθμό και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες των ομάδων εργασίας, αν ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν ορίζει.  Μάλιστα ζητά από τους περιφερειακούς διευθυντές να αποστείλουν, μέχρι 11-4-2014, στο γραφείο του δ/ντή του υπουργού πίνακα με τα σχολεία στα οποία τυχόν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των ομάδων εργασίας!!!
Είναι φανερό ότι η μαζικότητα των αρνήσεων συγκρότησης ομάδων εργασίας από χιλιάδες Συλλόγους Διδασκόντων, ο εξευτελισμός και η γελοιοποίηση του Υπουργείου και των προθύμων Στελεχών του στα σεμινάρια της Ντροπής από τους χιλιάδες  συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, οδηγούν το Υπουργείο Παιδείας  να παίξει το τελευταίο του χαρτί, τον αυταρχισμό! Αποφασίζομεν και διατάσσομεν!
Τσάμπα πήγαν τα 3,5 εκ. για να φτιαχτούν τόσα power point που διαφήμιζαν την αυτοαξιολόγηση,  ότι δήθεν αναγνωρίζει τη σχετική αυτονομία των σχολείων, ενισχύει το βαθμό ελευθερίας του εκπαιδευτικού, εδραιώνει πολιτισμό εμπιστοσύνης κλπ κλπ (απόσπασμα από το κείμενο των ΥΠΑΙΘ/ΙΕΠ, η αυτοξιολόγηση με μια ματιά, Οκτώβριος 2013). 
Μπροστά στον κίνδυνο οι αρνητικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας, εγκαταλείπεται τρέχοντας η επιχείρηση να εμπεδωθεί με όρους συναίνεσης και συνεργασίας  η «κουλτούρα αξιολόγησης» στις σχολικές μονάδες, που αποτελούσε υποτίθεται το βασικό στόχο της πολιτικής του υπουργείου μέχρι σήμερα.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με την ακύρωση των σεμιναρίων, με την συγκέντρωση 58.650 υπογραφών πανελλαδικά δηλαδή του 93,5% του κλάδου, με τις εκατοντάδες συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων με αποφάσεις μη συγκρότησης ομάδων εργασίας,  καταγράφηκε η συντριπτική αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση του Υπουργείου Παιδείας. Και αυτό είναι μια πραγματικότητα που δεν διαγράφεται με απειλές. 
            Το Υπουργείο, με αυτή την εγκύκλιο-μνημείο αυταρχισμού επιδιώκει να ανακόψει το κύμα των αρνητικών αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων.
Ξέρει ότι η ζυγαριά μέσα στον κλάδο έχει γείρει καθαρά ενάντια στην αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση και επιδιώκει, με μια απεγνωσμένη κίνηση "πολιτικής πυγμής να οδηγήσει τους Συλλόγους  Διδασκόντων να φτιάξουν τώρα, δήθεν εθελοντικά, μόνοι τους, ομάδες εργασίας. 
Επιχειρεί ως την ύστατη στιγμή να εξασφαλίσει μια δήθεν συναίνεση, να εξαναγκάσει όσους μπορέσει να ταχθούν με τη μεριά του.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!
 Οι επόμενες ενέργειες μας:
·        Οι Σύλλογοι Διδασκόντων πρέπει ακόμα πιο αποφασιστικά να ολοκληρώνουν τη σύνταξη των πρακτικών με τα οποία δηλώνουν ότι δεν συγκροτούν ομάδες εργασίας. Το δικαίωμα αυτό το έχουμε ακόμα και τώρα και έχει μεγάλη σημασία να το ασκήσουμε ώστε να αποτυπωθεί η απουσία συναίνεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας.
·        Οι Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων να μην προχωρήσουν σε καμιά ενέργεια ανάθεσης πριν από τις 4/4, ώστε ο κλάδος να πάρει συλλογικές αποφάσεις και η απάντησή μας να είναι ενιαία.  Άλλωστε, η ίδια η εγκύκλιος δίνει προθεσμία ως τις 4/4.  
·        Μπλοκάρουμε το σεμινάριο της ντροπής την Παρασκευή 28/3, 13.00, στο Υπουργείο Παιδείας. Ζητάμε από τη ΔΟΕ  κάλεσμα για πανελλαδική συγκέντρωση το Σάββατο 29/3 και την Κυριακή 30/3.
·        Καλούμε τη ΔΟΕ  να προχωρήσει άμεσα σε έκτακτες ΓΣ σε όλους τους Συλλόγους και σε Ολομέλεια Προέδρων για την απεργιακή απάντησή μας και για κάθε ενέργεια μπλοκαρίσματος και της νέας πραξικοπηματικής ενέργειας της κυβέρνησης και του υπουργείου.
·        Καλούμε τους Σχολικούς Συμβούλους να δηλώσουν ανοιχτά και καθαρά ότι διαφωνούν με την ανάθεση.
·        Απαιτούμε την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας.
Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής
και το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης!
   



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.