Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ κ.ΣΟΦΙΚΙΤΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                           Ελευσίνα 10/ 12/ 2012
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                Αρ.Πρ. : 230
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας               ΠΡΟΣ:
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                   ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ,
19200 Ελευσίνα                                          ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ,
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ,
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com   κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΟΦΙΚΙΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ
Mail: syllogikadytatt@gmail.com           ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
                                                                    ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ,
                                                                    ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ,
                                                                    ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ,ΔΣ ΔΟΕ, ΜΜΕ


Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα σχολεία δεν τους ανήκουν και δεν τους πέρασε ποτέ απ’ το νου να διεκδικήσουν την ιδιοκτησία τους. Αντίθετα ως φιλοξενούμενοι, όπως άλλωστε κι ο Δήμαρχος στο Δημαρχείο, φροντίζουν σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς να τα κρατήσουν όρθια τόσο υλικά όσο ηθικά και πνευματικά με τη συνδρομή των γονέων και των συλλόγων τους. Στους εκπαιδευτικούς πέφτει το βάρος σε αυτές τις συνθήκες της απόλυτης διάλυσης και καταστροφής να κρατήσουν όρθια την παιδεία και το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της. Στους εκπαιδευτικούς πέφτει το καθήκον να υπερασπιστούν την υπόσταση τους και τον κοινωνικό τους ρόλο πλάι στον λαό και ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κανιβαλισμό που προωθεί από τη μια η κυβέρνηση και από την άλλη η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Ο Σύλλογος μας ουδεμία αντίθεση έχει με πολιτιστικούς – αθλητικούς Συλλόγους. Είμαστε μέλη συλλόγων εμείς και τα παιδιά μας και παροτρύνουμε τους μαθητές μας να ανήκουν σε συλλογικότητες - συλλόγους οπότε οποιαδήποτε αντιπαλότητα θέλει να δημιουργήσει με τις απαντήσεις του ο Δήμαρχος είναι, το λιγότερο, αναληθής και θλιβερή. Είναι απόλυτα λογικό ο κ. Σοφικίτης να μην γνωρίζει τι εννοείται με τον όρο εσωτερική λειτουργία του σχολείου αλλά είναι άξιον απορίας που το ξέχασε ο δάσκαλος Δήμαρχος. Ή μήπως για άλλους λόγους απαντάει σαν να μη γνωρίζει;
Απ’ τις επιστολές - απαντήσεις σας προκύπτει ότι α) όχι μόνο μας θεωρείτε υπηκόους σας αλλά επιθυμείτε να διαφαντεύετε ακόμα και τη σκέψη μας ερμηνεύοντας με τον, σίγουρα, δικό σας τρόπο ότι δεν εκπροσωπούμε τα μέλη μας ή το λόγο για τον οποίο απευθυνόμαστε στο «δάσκαλο δήμαρχο» και β) επιθυμείτε να επέμβετε ακόμα και στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας. Το αποκορύφωμα ήταν η δήλωση μετανοίας που μας ζητήθηκε προτείνοντας μας να πάρουμε πίσω την ανακοίνωση – καταγγελία που δεχθήκατε. Δυστυχώς, είναι σημείο των καιρών, να στοχοποιούνται εργαζόμενοι ή συνδικαλιστές που δε συμφωνούν με τις απόψεις των κρατούντων. Τόσο στο δημοτικό συμβούλιο (27/11/12) όσο και στις επιστολές σας ζητάτε επίμονα ή αναδεικνύετε έμμεσα ή άμεσα τα ονόματα όσων δε συμφωνούν με τις απόψεις σας.
Στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο αντί να τοποθετηθείτε επί του περιεχομένου και της ουσίας της ανακοίνωσής μας, στήσατε εκ του προχείρου Ιερά Εξέταση και με το ανάλογο ύφος ιεροεξεταστή ανακρίνατε επί τρίωρο την πρόεδρο του σωματείου με προβοκατόρικες ερωτήσεις διανθισμένες με φιλολογικά σχόλια περί του ύφους της επιστολής. Φαίνεται πως το σωματείο μας με την επιστολή του χάλασε το επικοινωνιακό προφίλ του δημάρχου που για μικροπολιτικούς λόγους πασχίζετε να διατηρήσετε αλώβητο.
Όσον αφορά στην επίκληση της νομοθεσίας σχετικά με την παραχώρηση και χρήση σχολικών χώρων , γιατί άραγε παραπέμπετε επιλεκτικά σε έναν νόμο ενώ αρνηθήκατε να λάβετε υπόψη τους νόμους και τις εγκυκλίους που σας παραχωρήσαμε με την προτροπή να κρατήσετε φωτοαντίγραφα κατά το δημοτικό συμβούλιο; Ωστόσο οι παραπάνω νόμοι και εγκύκλιοι είναι στη διάθεσή σας όποτε το επιθυμήσετε.
Τα περί «μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων», «άγρα ψήφων», «εγκαθίδρυσης κράτους εν κράτη», «σήψης» και «ναφθαλίνης» τα οποία μας απευθύνετε, επιστρέφονται στον αποστολέα τους ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Εξάλλου είναι γνωστό στη τοπική κοινωνία ποιοι τα τελευταία χρόνια έχουν αναγάγει σε επιστήμη όλα τα παραπάνω.
Δε σας απευθυνθήκαμε με μύθους (βλ. λεξικό νέας ελληνικής γλώσσας Γ. Μπαμπινιώτη) αλλά με γεγονότα. Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε με τους δικούς σας μύθους.
Δε θα επανέλθουμε με επιστολές ή ενέργειες στο συγκεκριμένο θέμα πριν τις οριστικές σας αποφάσεις.
Κλείνοντας, σας παραπέμπουμε στα λόγια του μεγάλου δάσκαλου Δημήτρη Γληνού « Κι όμως το κακό πρέπει οριστικά να σταματήσει και πρέπει να το σταματήσουν οι δάσκαλοι. Δεν πρέπει καμιά κυβέρνηση στο μέλλον, με όποια κι αν είναι τα προσχήματα, να οργιάσει με τέτοιον τρόπο πάνω στην Παιδεία»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                   ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.