Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΙΔΕΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ


17-12-2012

Κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. επιβάλλουν νέο γύρο λεηλασίας σε μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση και περίθαλψη σκορπώντας απόγνωση, φτώχεια, πείνα σε όλη την εργαζόμενη κοινωνία, δημιουργώντας στρατιές ανέργων. Η επίθεση στον κόσμο της εργασίας και της ζωντανής εκπαίδευσης είναι πρωτοφανής και καθολική.
Δεκέμβρης και το τοπίο στην εκπαίδευση γίνεται όλο και πιο ομιχλώδες.
Πού είναι οι υποσχέσεις του Υπουργείου και των εκάστοτε Υπουργών Παιδείας ότι θα καλυφθούν τα κενά των σχολείων σε εκπαιδευτικούς; Όχι μόνο τα κενά δεν αντιμετωπίστηκαν αλλά έμειναν και χωρίς βιβλία οι μαθητές.
Πού είναι το σύνθημα του υπουργείου «Νέο Σχολείο, πρώτα ο μαθητής»; Όχι μόνο δεν είναι πρώτα ο μαθητής αλλά δεν ξέρουμε αν θα φτάσει στο σχολείο αφού η μεταφορά των μαθητών έχει αφεθεί στα χέρια ανευθυνοϋπεύθυνων.
Πού είναι η υπόσχεση «εκμάθησης ξένων Γλωσσών με πιστοποίηση»; Όχι πιστοποίηση δε θα δοθεί αλλά σχεδόν τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων στη Β΄ Δυτική Αττική λείπουν 21 αναπληρωτές και αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών.
Πού είναι οι υποσχέσεις για τα «ολοήμερα προγράμματα» και τα θαύματα των ενιαίων αναμορφωμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων (ΕΑΕΠ) που για χάρη τους συγχωνεύτηκαν εκατοντάδες σχολεία; Όχι μόνο θαύματα δε συντελούνται αλλά οι χειρότεροι εφιάλτες ζωντανεύουν τη στιγμή που μόνο στη Β΄ Δυτ. Αττική λείπουν 5 δάσκαλοι, 3 νηπιαγωγοί, και 24 ακόμα εκπ/κοί άλλων ειδικοτήτων.
Πού είναι η υπόσχεση «κανένα παιδί με αναπηρία ή ειδικές εκπ/κές ανάγκες δε θα στερείται το δικαίωμα του αγαθού της εκπ/σης;» Αντί αυτού από τους πρώτους φορείς που συγχωνεύτηκαν την προηγούμενη χρονιά οι 21 ήταν ιδρύματα και νομικά πρόσωπα που σχετίζονται με την ειδική αγωγή. Εκατοντάδες παιδιά αναμένουν δασκάλους για παράλληλη στήριξη ενώ προωθείται η κατάργηση της δ/νσης Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας.
Πού είναι τα τόσα λεφτά που δόθηκαν και δίνονται, για το «καλό» μας, σε σοφούς κι επιτροπές να μελετήσουν το «νέο σχολείο …. Ένα σχολείο χωρίς τοίχους»; Μάλλον είπαν την αλήθεια και κάποιοι δεν καταλάβαν ότι γκρεμίζουν το δημόσιο δωρεάν σχολείο.
Η υποχρηματοδότηση της παιδείας, η ακαταλληλότητα των σχολικών κτιρίων, οι ανύπαρκτοι διορισμοί της φετινής χρονιάς, η τεράστια καθυστέρηση αναπληρωτών, η «αποψίλωση» των ΚΕΔΔΥ από τον απαραίτητο αριθμό προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για να μπορέσουν να παράξουν έργο αντίστοιχο των αναγκών των περιοχών που καλύπτουν, τα 25αρια και άνω τμήματα που με ζήλο προάγει το υπουργείο παιδείας, οι καταργήσεις, υποβιβασμοί και συγχωνεύσεις γενικών και ειδικών σχολείων, η ακύρωση της μεταφοράς μαθητών των ειδικών σχολείων δημιουργούν ένα εκρηκτικά επικίνδυνο τοπίο για την ασφάλεια πρωτίστως των μαθητών.
Σε μια περίοδο που τα κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, είναι επιτακτική ανάγκη να παλέψει το σύνολο της εκπαίδευσης και το γονεϊκό κίνημα για:

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Να γίνουν τώρα μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση και πρωτίστως στην ειδική αγωγή.

Να καλυφτεί ΤΩΡΑ το σύνολο των αιτημάτων για δημόσια παράλληλη στήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες στα σχολεία μας.

Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα (15 μαθητές σε νηπιαγωγείο, Α΄ και Β΄ δημοτικού, 20 μαθητές στις μεγαλύτερες τάξεις).

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.