Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΑΝΑΣΗ ΑΓΑΠΗΤΟΥ & ΗΛΙΑ ΣΜΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΙ ΘΩΜΑ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ (ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ)


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                           Ελευσίνα 6/12/2012
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                 Αρ.Πρ. : 228
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας               ΠΡΟΣ:
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
19200 Ελευσίνα                                            Δ.Σ. ΔΟΕ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δυτικής Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δάσκαλο Θανάση Αγαπητό καθώς και στους δημοτικούς υπαλλήλους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο οι οποίοι οδηγούνται σε νέα δίκη, λίγες ημέρες μετά την πανηγυρική αθώωσή τους, μετά από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών. Μοναδικό τους παράπτωμα η συμμετοχή τους στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στη φιέστα που έστησαν οι δήμαρχοι με το Φούχτελ. Η παραπομπή τους σε νέα δίκη αποτελεί εκδικητική ενέργεια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχτούν σιωπηλά και υποταγμένα τις κυβερνητικές αποφάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι από την επόμενη ημέρα της αθώωσης των αγωνιστών, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ζητούσαν ανερυθρίαστα να ξαναδικαστούν και να καταδικαστούν.
Παράλληλα ο διευθυντής εκπαίδευσης ξεκινά ΕΔΕ για τον Θανάση Αγαπητό και τον Ηλία Σμήλιο, συνδικαλιστή δάσκαλο, μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ.
Είναι ολοφάνερο μετά τις προκλητικές διώξεις, ότι η εξουσία τρέμει μπροστά σε ένα συνολικό, μαζικό και μαχητικό κίνημα αντίστασης κι ανυπακοής. Το καθεστώς, με την πιο βάρβαρη πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος και ο λαός μας από τη μεταπολίτευση και μετά, έχει απόλυτη ανάγκη την πιο άγρια καταστολή, το ολοκληρωτικό κράτος για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αγκαλιά με όλους τους μηχανισμούς άσκησης κρατικής πολιτικής ρίχνουν μαύρο πέπλο πάνω από κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και δημοκρατικού δικαιώματος. Η στοχοποίηση των αγώνων και των αγωνιστών δεν είναι τυχαία καθώς τις επόμενες μέρες δικάζονται μια σειρά εργαζόμενοι όπως οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, οι αγροτοκτηνοτρόφοι της ΔΩΔΩΝΗΣ, οι εργολαβικοί του ΑΠΘ.

Δηλώνουμε ότι δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν αλλά συλλογικά θα παλέψουμε ενάντια στη νέα τυραννία και στην αντεργατική πολιτική της. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τους συναγωνιστές μας και όχι μόνο δε θα υποστείλουμε τις σημαίες της ανατροπής αλλά αντίθετα θα τις ανεμίσουμε ακόμα πιο μαχητικά.


Απαιτούμε:
  • Να σταματήσει κάθε δίωξη
  • Να σταματήσει τώρα και να κλείσει οριστικά η απαράδεκτη ΕΔΕ για τους αγωνιστές Αγαπητό Θανάση και Σμήλιο Ηλία

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                   ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.