Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΕΦΕΔΡΕΙΑ


 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                      Ελευσίνα   19/ 1/ 2012  
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                             Αρ.Πρ. : 128
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                            
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                                 ΠΡΟΣ:
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                                 ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
19200 Ελευσίνα                                               
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                                           
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:   
Mailsyllogikadytatt@gmail.com                               ΔΣ ΔΟΕ


      Στις 22/11/11 επιδόθηκε σε εκπ/κό ΙΔΑΧ της περιοχής μας έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 133524/Η σύμφωνα με το οποίο κλήθηκε να καταθέσει στο ΥΠΔΒΜΘ το συνολικό χρόνο προϋπηρεσίας της προκειμένου να ενταχθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Σε αντίθεση με ότι ισχυρίζεται η Διεύθυνση στην ιστοσελίδα της δεν επρόκειτο απλά για ένα ενημερωτικό έγγραφο καθώς από το έγγραφο αυτό απέρρεε η υποχρέωση της συναδέλφου να υποβάλλει με FAX στο ΥΠΔΒΜΘ υπεύθυνη δήλωση με τον ακριβή αριθμό συντάξιμου χρόνου ασφάλισης προκειμένου να της αναγνωριστεί ο χρόνος αυτός στο μέλλον. Η συνάδελφος απευθύνθηκε στο σωματείο το οποίο με σχετική ανακοίνωσή του ενημέρωσε σχετικά τα μέλη του, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσω διαδικτύου.

Μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος η συναδέλφισσα ενημερώθηκε προφορικά, στις 2/12/11, πως επρόκειτο για λάθος και ζήτησε με αίτησή της  απ’ τη Δ/νση να της δοθεί γραπτή διαβεβαίωση ότι το συγκεκριμένο έγγραφο δεν την αφορούσε.   Με βάση τα παραπάνω διερωτόμαστε: 
  • Γιατί ο Δ/ντης Εκπ/σης έσπευσε, βδομάδες πριν επιδοθεί η απάντηση στη συναδέλφισσα, να την αναρτήσει στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης  με την οποία κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς το σωματείο για παραπλάνηση; Είναι ψέμα πως επιδόθηκε το σχετικό έγγραφο; Αν δεν είχαμε αναδείξει το ζήτημα θα είχε γίνει αντιληπτό το «λάθος»;
  •   Γιατί η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ, μετά από προφορική διαβεβαίωση των στελεχών της εκπαίδευσης, και με τίνος την ευθύνη, δεν έχει έως σήμερα δημοσιοποιήσει τη σχετική απόφασή της, με αφορμή το έγγραφο που είχαμε αποστείλει, ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία; Μπορεί να μας διαβεβαιώσει η ΔΟΕ πως η εφεδρεία δεν αφορά την εκπαίδευση;
  • Γιατί η υπουργός Παιδείας στη συνάντηση με τη ΔΟΕ, παραμονές Χριστουγέννων, δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δήλωσή της «ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός του εκπαιδευτικού προσωπικού με βάση την αξιολόγηση»και τη σύνδεσή της με απολύσεις;  Διαψεύδει το ΥΠΔΒΜΘ πως έχει συσταθεί μυστική επιτροπή με στόχο να μελετήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της εργασιακής εφεδρείας στην εκπαίδευση; Η επιτροπή αυτή, η οποία αποτελείται από κρατικούς πολιτικούς παράγοντες και στελέχη της εκπαίδευσης μελετά από τη μια με ποια διαδικασία και ποιες κατηγορίες εκπαιδευτικών θα ρίξει στον Καιάδα της  απόλυσης και από την άλλη πώς αυτό θα πραγματοποιηθεί με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία. Γι’ αυτό το Υπουργείο:
  • Σε μια νύχτα κυριολεκτικά, με την εγκύκλιο τον Ιούνιο για τα ολοήμερα προσπάθησε να καταργήσει χιλιάδες ολοήμερα σχολεία κι αντίστοιχα χιλιάδες θέσεις εκπ/κών δασκάλων και ειδικοτήτων που εργάζονται σ’ αυτά. Η μεγάλη και άμεση αντίδραση των συλλόγων Π.Ε., τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που η εξέλιξη αυτή δημιούργησε, υποχρέωσαν το υπουργείο σε άμεση και έμμεση υπαναχώρηση.
  • Σε μια νύχτα επίσης, με την εγκύκλιο τον Ιούνιο  κατάργησε την επιλογή προτίμησης δεύτερης ξένης γλώσσας στα δημοτικά, επιδιώκοντας να οδηγήσει χωρίς εργασιακό αντικείμενο μερικές εκατοντάδες εκπ/κούς γαλλικών και γερμανικών κυρίως.
  • Επιδίωξε να φτιάξει λίστες «ανίκανων» για εργασία όταν ζητήθηκε από διευθυντές των σχολικών μονάδων (όπου απαιτήθηκε να μείνει κρυφό), να στείλουν έγγραφο με τη σημείωση «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ» και να καταγράφουν συμπεριφορές και προβλήματα υγείας για συγκεκριμένους συναδέλφους. Η απόπειρα μπλοκαρίστηκε άμεσα από την παρέμβαση των συλλόγων Π.Ε. μετά από καταγγελίες διευθυντών. Την ίδια στιγμή δημιουργούνται λίστες με διάφορες κατηγορίες εκπ/κών προς ένταξη στην εφεδρεία (ανάλογα τα χρόνια προϋπηρεσίας, γυμναστές Ολυμπιακής παιδείας, εκπ/κοί διορισμένοι χωρίς ΑΣΕΠ και πολλές ακόμα).
  • Στρατολογεί την «παιδαγωγική» που το βολεύει, για να μετατρέψει διάφορα διδακτικά αντικείμενα, όπως η μουσική και η θεατρική αγωγή, με στόχο να απαλλαγεί από την υποχρέωση να τα διδάσκουν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων. Γι’ αυτό βάζουν δασκάλους να κάνουν γυμναστική, μουσική κ.λπ.

    Σχετικά με την  απάντηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα από το Δ/ντη Εκπαίδευσης και την συγκάλυψη του ζητήματος από την πλειοψηφία της ΔΟΕ δηλώνουμε πως το σωματείο μας δεν ασκεί κυβερνητικό συνδικαλισμό ώστε να διερευνά και να συγκαλύπτει τα λάθη της διοίκησης και του ΥΠΔΒΜΘ.  Όλοι αυτοί να ξέρουν πως σε κάθε τέτοια προσπάθεια, θα βρίσκουν το Σύλλογο απέναντί τους. Μέσα στα λάθη που παραδέχεται πως έκανε η Διοίκηση, θα έπρεπε να περιλαμβάνονται και τα «λάθη» της προηγούμενης χρονιάς, κατά την οποία δεν υπήρξε αντίστοιχη δημοσιοποίηση της απάντησης της Διοίκησης στην ιστοσελίδα της τόσο στις καταγγελίες των συναδέλφων του 8ου Δημ. Σχολείου Μεγάρων για εκφοβισμό και καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, όσο και στα αιτήματα συναδέλφισσας της παράλληλης στήριξης, που επιχειρήθηκε να γίνει το εξιλαστήριο θύμα της εκπαιδευτικής πολιτικής του ΥΠΔΒΜΘ για την Ειδική Αγωγή.  
 Μην ξεγελιόμαστε. Είναι ξεκάθαρος ο ρόλος των Δ/νσεων: Οι Δ/νσεις Εκπαίδευσης καλούνται να υλοποιήσουν την πολιτική της κυβέρνησης- ΕΕ μέσα στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.
               Σε κάθε περίπτωση, βεβαιώνουμε τους συναδέλφους πως το σωματείο δε θα σταματήσει να αγωνίζεται για μόνιμη σταθερή εργασία μέσα σε ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες κι όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ     ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.