Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΥΣΠΕ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ Α'


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                         Ελευσίνα   13 / 1/ 2012 
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                Αρ.Πρ. : 127
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                            
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                                    ΠΡΟΣ:
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                                    ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
19200 Ελευσίνα                                               
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                                                       
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                         
Mailsyllogikadytatt@gmail.com                                  


Σχετικά με την κατάταξη των αιρετών του ΚΥΣΠΕ Δ. Μπράτη, Β. Παληγιάννη και Β. Αδαμίδου στο βαθμό Α’ με τις αντίστοιχες οικονομικές αποδοχές του βαθμού αυτού
Μέσα στις γιορτές ενημερωθήκαμε από το διαδίκτυο ότι η Υπουργός Παιδείας υπέγραψε την κατάταξη στο νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στο ΚΥΣΠΕ στο βαθμό Α’ για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία τους και με τις αντίστοιχες οικονομικές αποδοχές του βαθμού Α’.
Θεωρούμε πως η κατάταξη στο βαθμό Α’ δεν μπορεί να θεωρηθεί κατάκτηση του κλάδου αφού η διοικητική, υπηρεσιακή και μισθολογική ανέλιξη δεν αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών. Αντιθέτως, αποτελεί προκλητική εκμετάλλευση της συνδικαλιστικής θέσης η αποδοχή αυτών των επιπλέον προνομίων από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του κλάδου τη στιγμή που για το σύνολο των συναδέλφων η κατάταξη στο  ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο σημαίνει κλοπή της προϋπηρεσίας, βαθμολογική υποβάθμιση και οικονομική εξαθλίωση. Εξάλλου οι αιρετοί του κλάδου στο ΚΥΣΠΕ αποζημιώνονται οικονομικά από την Ομοσπονδία για τις διάφορες δραστηριότητές τους (π.χ. μετακινήσεις) όπως τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ.
Τέτοιου είδους ρυθμίσεις-προνόμια δημιουργήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από το κράτος για να εξαγοράσει συνειδήσεις και να ενσωματώσει τη συνδικαλιστική δράση στις κάθε φορά κρατικές και κυβερνητικές επιδιώξεις.
Εκπροσωπώντας τα μέλη του Συλλόγου Π.Ε. Δυτικής Αττικής διαφοροποιούμαστε από τον συνδικαλισμό που οδηγεί σε προνομιακή μεταχείριση, που κατασυκοφαντεί τον συνδικαλισμό και ενισχύει τις αντιλήψεις ότι «όλοι οι συνδικαλιστές είναι πουλημένοι» ή ότι «μαζί τα φάγαμε». Η συνδικαλιστική δράση έχει ένα και μόνο στόχο: τη συλλογική έκφραση των συμφερόντων των εργαζομένων, την αγωνιστική τους συσπείρωση, την ταξική τους ενότητα. Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε πως το αίτημα της ΔΟΕ προς το Υπουργείο Παιδείας για επέκταση των σχετικών προνομίων για τους αιρετούς των ΠΥΣΠΕ και των ΑΠΥΣΠΕ δεν απαντά στις πραγματικές αγωνίες του κλάδου αλλά συμβάλλει στην παγίωση μιας οικονομικά, υπηρεσιακά και διοικητικά διαφοροποιημένης εργατικής αριστοκρατίας.
Ο Σύλλογος Π.Ε Δυτικής Αττικής καλεί:
  • Τη ΔΟΕ να ανασκευάσει την ανακοίνωσή της, να καταγγείλει το γεγονός και να απαιτήσει την κατάργηση των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων.
  • Τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ Δ. Μπράτη, Β. Παληγιάννη και Β. Αδαμίδου καθώς και τους αιρετούς των ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αρνηθούν δημόσια το βαθμό Α’ και τις αντίστοιχες μισθολογικές απολαβές. Σε περίπτωση που η μη αποδοχή δε γίνει δεκτή από το Υπουργείο να καταθέσουν τα επιπλέον χρήματα στα απεργιακά ταμεία των συλλόγων τους.
  •   Τους  υπόλοιπους συλλόγους Π.Ε. να προβούν σε αντίστοιχες αποφάσεις


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ   ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.