Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

σύσκεψης - συντονισμού συλλόγων ΠΕ για τη συνδικαλιστική συνδρομή



Στις  6 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε συνάντηση Συλλόγων Π.Ε., ύστερα από κάλεσμα του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «η Πρόοδος», με θέμα τη συνδικαλιστική συνδρομή. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Σύλλογοι (με αποφάσεις Γ.Σ. ή Δ.Σ.): Α΄ Αθήνας, Αγίου Δημητρίου (παρατηρητής) , Αργοσαρωνικού, Αριστοτέλης, Δυτικής Αττικής, Κερατσινίου - Περάματος, Νέας Σμύρνης, Νίκαιας, Παρθενώνας, Πρόοδος και μέλος του συλλόγου Αγίου Δημητρίου (ως παρατηρητής).

Στη συζήτηση διαπιστώθηκαν τα εξής:

  • η επίθεση στο εισόδημα, τα ασφαλιστικά- μορφωτικά - εργασιακά δικαιώματα και στο δημόσιο σχολείο από κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, αναδεικνύεται ως το κατεξοχήν ζήτημα της περιόδου για το εκπαιδευτικό κίνημα και τα σωματεία των εργαζόμενων.

  • H αναμέτρηση όλων των εργαζομένων με τις κυρίαρχες πολιτικές (που μειώνουν τα δικαιώματα μας) δεν έχει θετικά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα την τελευταία περίοδο.  Η συνέχεια της αντιπαράθεσης αναμένεται το ίδιο σκληρή. Για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το αντεργατικό μέτωπο χρειάζονται - μεταξύ άλλων - ισχυρά συνδικάτα. Απαραίτητη - αν και όχι ικανή - προϋπόθεση γι’ αυτό είναι τα συνδικάτα να ακούν προσεκτικά και να λαμβάνουν υπόψη τους τη φωνή των μελών τους.
  • Το ύψος της συνδικαλιστικής συνδρομής και η διαχείριση των οικονομικών του συνδικάτου είναι ζήτημα που απασχολεί συναδέλφους, Δ.Σ. και Γενικές Συνελεύσεις, εδώ και αρκετούς μήνες.

Στην κατεύθυνση αυτή  προτείνεται στους Συλλόγους για την επόμενη περίοδο:

  • Να καλέσουν το Δ.Σ. της ΔΟΕ να προχωρήσει άμεσα σε δραστική μείωση της συνδικαλιστικής συνδρομής προς τη ΔΟΕ από τη φετινή κιόλας συνδικαλιστική χρονιά, να αναπροσαρμόσει τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, περικόπτοντας κάθε περιττό έξοδο (σχετικές προτάσεις κατατέθηκαν από τους τοπικούς Συλλόγους).

  • Να καλέσουν το Δ.Σ. της ΔΟΕ να συζητήσει το θέμα σε επόμενη ανοιχτή  συνεδρίαση και να καλέσει τους Συλλόγους να πάρουν μέρος στη συνεδρίαση αυτή.

  • Να ζητήσουν να συζητηθούν τα οικονομικά του συνδικάτου στην 80ή Γ.Σ. της ΔΟΕ ως ξεχωριστό θέμα, το ύψος της συνδρομής, ο τρόπος υπολογισμού της αλλά και ο τρόπος επιμερισμού της ανάμεσα στη ΔΟΕ, την ΑΔΕΔΥ και τους τοπικούς Συλλόγους.

  • Να θέσουν το θέμα στις τακτικές Γ.Σ. που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και οι αποφάσεις τους να είναι δεσμευτικές για τους αντιπροσώπους στην 80ή Γ. Σ. της ΔΟΕ.

 Δευτέρα 11 Απριλίου 2011  

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.