Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                  Ελευσίνα  1/4/2011
8ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας, Βασ. Λάσκου & Παναγιωτίδου                                          Αρ.Πρωτ. : 38
19200 Ελευσίνα                                                                  
Πληρ.:Ιακώβου Νένα                                                          
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com
Mail:  syllogikadytatt@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


             Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής καθώς υπήρχε από το Υπουργείο και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης πρόταση για συγχωνεύσεις τριών δημοτικών σχολείων: 1ου, 2ου και 6ου Ελευσίνας. Οι Σύλλογοι Γονέων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, η Ένωση Γονέων μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς της περιοχής δήλωσαν για ακόμη μία φορά την αντίθεση τους στην πολιτική των συγχωνεύσεων. Μια πολιτική που έχει στο στόχαστρο τα σχολεία της γειτονιάς κι επιθυμεί να δημιουργήσει σχολικά συγκροτήματα που θα υποδέχονται 300 και 400 μαθητές. Αυτά τα σχολεία του «μέλλοντος» όπως αρέσκεται να τα αποκαλεί η Υπουργός είναι τα σχολειά που θα λειτουργούν με το μέγιστο αριθμό παιδιών ανά τμήμα και πολλές φορές θα τον ξεπερνούν. Λιγότερες θέσεις εκπαιδευτικών και μεγαλύτερες δυνατότητες για εξεύρεση χορηγιών. Αυτές είναι οι «παιδαγωγικές» τους προτεραιότητες! Όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα για τη δημόσια εκπαίδευση, παιδιά στοιβαγμένα σε αίθουσες στις οποίες μόνο νέες παιδαγωγικές μέθοδοι δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Όποιοι έχουν παιδιά σε 12θέσια σχολεία που λειτουργούν μέχρι τις 2.00 μ.μ ήδη το βιώνουν: εξαντλητικά ωράρια και παράλληλα ανυπαρξία υποδομών, υλικών ακόμη και βιβλίων για την εφαρμογή των περίφημων νέων διδακτικών αντικειμένων (ηλεκτρονικών υπολογιστών, θεατρικής αγωγής, εικαστικών, αγγλικών στις μικρές τάξεις)
                    Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Αρκιτσαίος βλέποντας τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αρχικές προτάσεις του αναγκάστηκε να παρουσιάσει μια καινούρια πρόταση που μιλάει για τη μεταφορά του 6ου Δημοτικού στο 8ο. Αυτό σημαίνει κατάργηση του 6ου  και συγχώνευση με το 8ο.  Το συγκεκριμένο σχολείο έχει μεν αριθμητικά  τις 13 αίθουσες διδασκαλίας αλλά δεν περισσεύει χώρος για τις αίθουσες που «οραματίζεται» το Υπουργείο όπως βιβλιοθήκης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, μουσικής, φυσικών επιστημών. Επίσης η αίθουσα εκδηλώσεων  και του ολοημέρου τμήματος είναι μικρές για τον αριθμό των μαθητών που προτείνεται  οπότε ή όλ’ αυτά  θα μείνουν σχέδια επί χάρτου ή θα υπάρξουν μελλοντικά  συμπτύξεις τμημάτων κι αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα. Αναρωτιόμαστε τι θα γίνει άραγε όταν θα παραδοθούν οι εργατικές κατοικίες που είναι έτοιμες στην περιοχή  ή μήπως τα σχέδια για την Παιδεία γίνονται χωρίς μελλοντικό σχεδιασμό;  Τόσο οι σύλλογοι γονέων όσο και ο σύλλογος εκπαιδευτικών δηλώσαμε ότι δε θα δεχθούμε καμία κατάργηση σχολείου.
                  Είναι απαράδεκτο ο ίδιος ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της περιοχής να ζητά κλείσιμο σχολείων αντί να περιφρουρεί και να διασφαλίζει τη λειτουργία τους. Ιδιαίτερα στη Δυτική Αττική γνωρίζουμε που θα μας οδηγήσει αυτό το εγχείρημα: στα Άνω Λιόσια τα 12θέσια δημοτικά που λειτουργούσαν με το μέγιστο αριθμό μαθητών, τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί σε 16θέσια και 18θέσια ενώ έχουν καταστρέψει οποιαδήποτε υποδομή υπήρχε – αίθουσες φυσικής, αίθουσες εκδηλώσεων, βιβλιοθήκες, γυμναστήρια. Όλα έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας. Αυτό είναι το «Νέο Σχολείο» που οραματίζονται ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και το Υπουργείο; Εμείς δε δεχόμαστε μία τέτοια προοπτική για τα παιδιά μας, δε δεχόμαστε τέτοια υποβάθμιση για τη Δημόσια Εκπαίδευση. Θα δώσουμε κάθε μάχη για να ανατρέψουμε το κλείσιμο των σχολείων και για την προάσπιση της πραγματικά  Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης.

              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



             ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                                                  ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.