Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                         Ελευσίνα  5 / 4/ 2011          
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                    ΑΡ.ΠΡΩΤ. :  42
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                            
8ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                                                  ΠΡΟΣ:
Βασ. Λάσκου & Παναγιωτίδου                                          ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
19200 Ελευσίνα                                                                  
Πληρ.:Ιακώβου Νένα                                                           ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Bloghttp://syllogikadytatt.blogspot.com                         Δ.Σ. ΔΟΕ
Mail:  syllogikadytatt@gmail.com




Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε Δυτικής Αττικής  χαιρετίζει τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας την ημέρα των μαθητικών παρελάσεων από πλήθος εκπαιδευτικών, μαθητών και εργαζομένων ενάντια στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στην εκπαίδευση και σε κάθε εργασιακό, οικονομικό και κοινωνικό δικαίωμα. Οι κινητοποιήσεις αυτές αποδεικνύουν περίτρανα την απονομιμοποίηση στη συνείδηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας των σχεδίων του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης για τη διάλυση της όποιας δημόσιας και δωρεάν παιδείας απέμεινε.
Ο σύλλογός μας καταγγέλλει την πρωτοφανή βία και καταστολή που υπήρξε στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας με τις προληπτικές προσαγωγές 6 εκπαιδευτικών και δύο καλλιτεχνών οι οποίοι διαμαρτύρονταν ενάντια στο μνημόνιο και τις περικοπές δαπανών που προκαλεί η εφαρμογή του στην εκπαίδευση.
 Είναι φανερό ότι η ηγεσία του υπουργείου παιδείας είναι πανικόβλητη από τις μαζικές αντιδράσεις που έχει δημιουργήσει η πολιτική των συγχωνεύσεων - καταργήσεων, της απλήρωτης εργασίας των αναπληρωτών ΕΣΠΑ, καθώς και η συνολική αντιεκπαιδευτική πολιτική του μνημονίου.
Οι προληπτικές προσαγωγές σύμφωνα με μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων έγιναν εντελώς αναίτια, χωρίς την παραμικρή αφορμή, με μεγάλη βιαιότητα και από άνδρες της ασφάλειας, με μοναδικό στόχο να εμποδίσουν τις διαμαρτυρίες που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν.
Ο εντεινόμενος αυταρχισμός είναι φανερό πια ότι δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέκκλιση, αλλά γίνεται συστατικό κομμάτι της διαρκούς παραβίασης δημοκρατικών δικαιωμάτων, για να περπατήσει η αντεργατική πολιτική που δεν έχει καμία νομιμοποίηση μέσα στο λαό.
Εξαιρετικά σοβαρό θεωρούμε το γεγονός ότι οι δύο προσαγωγές έγιναν στην είσοδο των γραφείων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας στο Σύνταγμα (Ξενοφώντος 15Α). Δύο αστυνομικά αυτοκίνητα έκλεισαν το δρόμο, ενώ ο επικεφαλής φορούσε πολιτικά και αρνήθηκε επανειλημμένως να δώσει τα στοιχεία του. Είναι πρωτοφανές να γίνονται προσαγωγές συνδικαλιστών και μελών συνδικάτων έξω από τα γραφεία της  Ομοσπονδίας τους.
Με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση στο σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και αποδεικνύεται ότι παρακολουθούνται τα γραφεία του συνδικάτου.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόνο την περίοδο της χούντας και των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης είχαμε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες. Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο με την πολιτική της αυτή.
Καλούμε τον υπουργό «προστασίας του πολίτη», Χρ. Παπουτσή, να δώσει εξηγήσεις για τα γεγονότα που διεξήχθησαν την ημέρα της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας.
Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό «προστασίας του πολίτη», Χρ.  Παπουτσή για το ίδιο θέμα.

ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΩΝ. ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ

                                                              ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                       ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                             ΓΙΩΡΓΟΣ  ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.