Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Απαράδεκτη η στάση της διεύθυνσης απέναντι στους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Κώστας Βάρναλης»

 

 

 

Ελευσίνα, 10/01/2021

Αρ. Πρωτ.: 98               

ΕΔΡΑ:

 Ταχ. Δ/νση: Πληρ. :

Τηλέφωνο: Blog:

Mail:

10ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας

Ρήγα Φεραίου & Φουτρή

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 

6909- 099055

http://syllogikadytatt.blogspot.com

syllogikadytatt@gmail.com

 

 

 

      ΠΡΟΣ: Τα μέλη του

 

       ΚΟΙΝ: Δ.Ο.Ε., ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής

 

Απαράδεκτη η στάση της διεύθυνσης απέναντι στους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες!

Μόνο έκπληξη και οργή μπορεί να προκαλέσουν  οι ενέργειες της διεύθυνσης ΠΕ Δυτικής Αττικής. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες και μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων η διεύθυνση επικοινωνεί με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, ώστε να καλέσουν όσους συναδέλφους έλαβαν στις αρχές της σχολικής χρονιάς ειδική άδεια λόγω covid να επιστρέψουν στις θέσεις τους προκειμένου να παράσχουν διοικητικές – εξωδιδακτικές υπηρεσίες από τα σχολεία τους.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ βρισκόμαστε στη μέση της πανδημίας και η κυβέρνηση έχει αφήσει ουσιαστικά ανοχύρωτα τα σχολεία απέναντι  στην πανδημία. Χωρίς λοιπόν την ύπαρξη κανενός μέτρου προστασίας και με τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς απροστάτευτους, ο διευθυντής εκπαίδευσης, υλοποιώντας κατά γράμμα τις εντολές των πολιτικών του προϊσταμένων, επιδεικνύει μια πρωτοφανή ανάλγητη στάση, υποχρεώνοντας ένα από τα πιο ευάλωτα κομμάτια, αυτό των ευπαθών ομάδων, να επιστρέψει στα σχολεία.

Ούτε λόγος βέβαια γίνεται για τη λήψη μέτρων προστασίας στα σχολεία ακόμα και τώρα. Η κυβέρνηση προτιμά να κλείνει τα σχολεία αντί να παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Ταυτόχρονα όμως επιλέγει μια ακόμη χειρότερη κατεύθυνση. Όπως αποδεικνύεται είναι έτοιμη να θυσιάσει όχι μόνο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά να τζογάρει και την ίδια την υγεία των συναδέλφων. Και σε αυτήν την κατεύθυνση η διεύθυνση αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ο νεροκουβουλητής της κυβερνητική πολιτικής.

Οι ενέργειες της διεύθυνσης δεν είναι τυχαίες. Εντάσσονται στη συνολικότερη στρατηγική της κυβέρνησης, η οποία αξιοποιεί την πανδημία για να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού.

      Καλούμε τον διευθυντή εκπαίδευσης να σταματήσει να απαιτεί την επιστροφή των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στα σχολεία.

      Να ανανεωθούν οι ειδικές άδειες των συναδέλφων.

      Όχι στο χτύπημα των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

      Απαιτούμε τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας που θα επιτρέψουν το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια τόσο για τους μαθητές και τους γονείς τους, όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  

         ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                                       ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.