Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΠΠΟΥ! ΟΛΟΙ-ΕΣ ΑΥΡΙΟ 22-01 ΣΤΗ ΔΙΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Κώστας Βάρναλης»

 

 

 

Ελευσίνα, 21/01/2021

Αρ. Πρωτ.: 104               

ΕΔΡΑ:

 Ταχ. Δ/νση: Πληρ. :

Τηλέφωνο: Blog:

Mail:

10ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας

Ρήγα Φεραίου & Φουτρή

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 

6909- 099055

http://syllogikadytatt.blogspot.com

syllogikadytatt@gmail.com

 

 

 

      ΠΡΟΣ: Τα μέλη του

 

       ΚΟΙΝ: Δ.Ο.Ε., ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής

 

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΜΑΣ!

 

Συλλογικά θα ανατρέψουμε κάθε απόλυση!

Παρασκευή 22/1 όλες κι όλοι στη κινητοποίηση                                                  στη ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής στις 2μμ

 

Την Τρίτη 19/1 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση ΠΕ Δυτικής Αττικής που οργανώθηκε από τους δύο συλλόγους ΠΕ της περιοχής και έγινε συνάντηση με τον Δ/ντη εκπαίδευσης κο Κάππο, με κεντρικό ζήτημα την απόλυση 6 εκπαιδευτικών που είχαν προσληφθεί με 3μηνη σύμβαση.

Το υπουργείο παιδείας, με βάση τις υπερεξουσίες που επιδιώκει να περάσεις στους διευθυντές εκπαίδευσης, κάλεσε όλες τις διευθύνσεις να αξιολογήσουν ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τις περιπτώσεις των εκπαιδευτικών που απασχολούνται με 3μηνες συμβάσεις και να προχωρήσουν σε ανανέωση μόνο όσων δικαιολογούνται ως κενά covid!!!! Για πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης, διευθυντής εκπαίδευσης, τόσο στη δική μας περιοχή αλλά και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, προχωρά ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΤΟΛΗ σε απόλυση εκπαιδευτικού στη μέση της χρονιάς! Την ίδια στιγμή που αφήνουν ακάλυπτα κενά τάξεων, παράλληλων στηρίξεων, τμήματα ένταξης κ.ά., η διεύθυνση και το υπουργείο παιδείας προχωρούν σε μια πρωτοφανή ενέργεια διάλυσης κάθε παιδαγωγικού πλαισίου, αλλά ταυτόχρονα εισάγουν και μια άκρως αυταρχική, αντιδραστική πρακτική, που αν επιτρέψουμε να προχωρήσει θα δώσει τη δυνατότητα στον εκάστοτε διευθυντή εκπαίδευσης να απολύει ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ κατά το δοκούν!

ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Στη διάρκεια της παράστασης, ο σύλλογος μας κατέθεσε τις θέσεις του σχετικά με το θέμα των αναπληρωτών 3μηνων συμβάσεων απαιτώντας να μην υπάρχει καμία απόλυση αναπληρωτή – συμβασιούχου εκπαιδευτικού ούτε των 3μηνιτών, και ταυτόχρονα απαίτησε την κατάργηση όλου το νομοθετικού πλαισίου που προωθεί τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που μας μετατρέπει σε εκπαιδευτικούς – λάστιχο (ν.4589 του ΣΥΡΙΖΑ, τρίμηνα, τοπικές προσλήψεις κ.α.). Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να προχωρά σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών ώστε να στελεχώσει τα σχολεία με το αναγκαίο προσωπικό, μετά από 10 χρόνια εργασιακής επισφάλειας, να εντείνει την ελαστική εργασία στην εκπαίδευση. Στη συζήτηση τονίστηκε από την πλευρά των συναδέλφων το παράλογο της απόλυσης ανθρώπων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, ενώ αυτές συνεχίζουν να υπάρχουν, το αντιπαιδαγωγικό του να μείνουν μαθητές ξανά χωρίς εκπαιδευτικούς, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων, μετά από δυο μήνες τηλε-«εκπαίδευσης» και εγκλεισμού, σε μια τόσο δύσκολη για όλους σχολική συγκυρία. Τονίστηκε πως οι συνάδελφοι είναι πρόσωπα με οικογένειες και ζωή και όχι αριθμοί που απλώς καλύπτουν κενά και πως απαιτούμε να πάρει η Διεύθυνση ΠΕ ξεκάθαρη θέση απέναντι στο μορφωτικό έγκλημα που συντελείται, με ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες, εκφράζοντας τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής ευθύνης της.

Ο κ. Κάππος τόνισε εξ αρχής πως επιθυμεί να μιλήσει μόνο με 2 εκπροσώπους  λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου (!), προσπερνώντας πως απευθύνεται σε συναδέλφους που εργάζονται σε 25άρια τμήματα και σε σχολεία δίχως κανένα απολύτως μέτρο ασφάλειας. Παραδέχτηκε πως αποτελεί πράγματι «παιδαγωγικό ζήτημα» το να μείνουν ξανά μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς ενώ επίσης αποδέχτηκε πως πράγματι υπάρχουν κενά και ανάγκες. Παρ όλα αυτά τόνισε πως «φταίει η πανδημία γι’ αυτό» και πως οι εκπαιδευτικοί των 3μηνων συμβάσεων ήξεραν πολύ καλά εξ αρχής πως θα κάλυπταν «ανάγκες Covid». ‘Όπως δήλωσε, προχωρά στην απόλυση μόνο έξι (!) εκπαιδευτικών, παρά το ότι τα κενά που κάλυπταν εξακολουθούν να υπάρχουν μόνο που δεν αναγνωρίζονται πλέον ως «Covid κενά», οπότε είναι και «επιτυχία» της Διεύθυνσης που είναι τόσο λίγοι! Εξάλλου συνέχισε «θα γίνουν και διορισμοί στο τέλος της χρονιάς, οπότε να μην ανησυχούμε». «Η εγκύκλιος είναι ξεκάθαρη» συνέχισε ο κος Κάππος και δεν έχει κάποιο περιθώριο ο ίδιος να την υπερβεί ανανεώνοντας τις συμβάσεις των συναδέλφων αυτών. Αποκαλυπτική ήταν και η τοποθέτησή του απέναντι στους/στις εκπαιδευτικούς που κάνουν χρήση αδειών ειδικού σκοπού, χαρακτηρίζοντάς τους λίγο πολύ ως τεμπέληδες που τους πληρώνουμε για να κάθονται!

Η συνάντηση έκλεισε με τον κ Κάππο να αποχωρεί ξαφνικά από την αίθουσα λέγοντας πως « το θέμα έκλεισε», όταν του μεταφέραμε πως σε άλλες Διευθύνσεις όπως της Α Αθήνας, οι 3μηνες συμβάσεις ανανεώθηκαν με σκοπό ακριβώς την κάλυψη υπαρκτών κενών και αναγκών και πως μπορούσε να επικοινωνήσει με τον Διευθυντή Εκπ/σης της Α΄ Αθήνας για να το επιβεβαιώσει.

Εξοργίζουν και προκαλούν όταν τολμούν να απαξιώνουν όσους εδώ και δεκαετίες στηρίζουν το δημόσιο σχολείο περιπλανώμενοι από άκρη σε άκρη όλης της χώρας. Ο τρόπος αποχώρησης του κ. Κάππου και η πλήρης απαξίωση συναδέλφων και σωματείων ενώ ζητούσαν το αυτονόητο του να εξαντληθεί κάθε περιθώριο ώστε να μη μείνουν μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς, ανήκουν στις μαύρες σελίδες της ιστορίας της εκπαίδευσης και καταγράφονται στη συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας συσπειρώνοντας και πεισμώνοντάς μας. Δείχνουν το δρόμο που έχουμε μπροστά μας και  έρχονται να επιβεβαιώσουν πως το αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία και ο νέος Γενάρης που πρέπει να γεννηθεί είναι πιο επιτακτικά από ποτέ.

Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές μας θα παρακολουθούμε απλά αμέτοχοι και καρτερικά τη διάλυση του σχολείου και των ζωών μας!

Να μη λείψει κανείς από τις κινητοποιήσεις!

Ανατρέπουμε τις απολύσεις! Υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  

         ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                                     ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.