Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Για τη λήξη των 3μηνων συμβάσεων - Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής 19-01 στις 2μμ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Κώστας Βάρναλης»

 

 

 

Ελευσίνα, 18/01/2021

Αρ. Πρωτ.: 102               

ΕΔΡΑ:

 Ταχ. Δ/νση: Πληρ. :

Τηλέφωνο: Blog:

Mail:

10ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας

Ρήγα Φεραίου & Φουτρή

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 

6909- 099055

http://syllogikadytatt.blogspot.com

syllogikadytatt@gmail.com

 

 

       ΠΡΟΣ: Τα μέλη του

 

       ΚΟΙΝ: Δ.Ο.Ε., ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής

Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας

Όχι πια στον εμπαιγμό των 3μηνων συμβάσεων! Κανένα δικαίωμα απολύσεων στους διευθυντές εκπαίδευσης! Τέλος στην ελαστική εργασία!

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπληρωτ(ρι)ών εδώ και τώρα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΤΡΙΤΗ 19/01 ΣΤΙΣ 14.00

Υπουργείο Παιδείας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την ίδια στιγμή που δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο, εδώ και τόσους μήνες, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, κάνουν αγώνα δρόμου να περάσουν ότι προλαβαίνουν από τα αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά σχέδια τους.

Αφού θέσπισε τις τρίμηνες συμβάσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσα σε μία νύχτα, αφού πέρασε τη διάταξη για την πρόσληψη αναπληρωτών από τον εκάστοτε Διευθυντή Εκπαίδευσης μέσα στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, τώρα έρχεται να φέρει και τις απολύσεις, όπου κρίνει ο κάθε φορά Διευθυντής. Σύμφωνα  με εγκύκλιο που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας, καλούνται οι Διευθυντές εκπαίδευσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ίδιοι θα πρέπει να αξιολογήσουν, ως εκπρόσωποι του δημοσίου, αν συνεχίζουν να συντρέχουν λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη τρίμηνης διαρκείας. Έτσι, οι ίδιοι θα πρέπει να κρίνουν «μετά από προσεκτική αξιολόγηση» αν οι λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη εξακολουθούν να υφίστανται, σε διαφορετική περίπτωση να προχωρήσουν στη ΛΗΞΗ της σύμβασης (απόλυση) των συναδέλφων!

Και ενώ τα σχολεία εν μέσω πανδημίας εξακολουθούν να παραμένουν ανοχύρωτα, με χιλιάδες εκρηκτικά κενά και ανάγκες να παραμένουν ακάλυπτες, η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, συμβάλλει και αυτή από την πλευρά της ώστε η ελαστική εργασία στην εκπαίδευση να γίνει καθεστώς, με εκπαιδευτικούς-ομήρους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, σε μια μόνιμη ανασφάλεια και ένα ανελέητο κυνήγι προσόντων πιστή και με τις υποδείξεις ΕΕ-ΟΟΣΑ.

Μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας, η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς ώστε να στελεχώσει τα σχολεία με το αναγκαίο προσωπικό και να καλύψει όλες τις ανάγκες, «αξιοποιώντας» την πανδημία με ένα ακόμη εργαλείο  προσπαθεί να δημιουργήσει γενιές δούλων που θα παραπαίουν αιωνίως ανάμεσα στην ανεργία και την εργασία. Τώρα μάλιστα, διευρύνει το διευθυντικό δικαίωμα να απολύει ο διευθυντής εκπαίδευσης κατά την κρίση του! Τι άλλα δικαιώματα θα δώσει το υπουργείο στους διευθυντές εκπαίδευσης;

Φτάνει πια ο εμπαιγμός! Το παιχνίδι με τη ζωή και την εργασία των αναπληρωτρ(ιώ)ν πρέπει να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!

  • Καμία απόλυση αναπληρωτή – συμβασιούχου εκπαιδευτικού.
  • Μετατροπή  όλων των τρεχουσών 3μηνων συμβάσεων σε συμβάσεις μέχρι το τέλος του έτους. Καμία νέα πρόσληψη με 3μηνη σύμβαση.  Άμεση κατάργηση του θεσμού 3μηνης σύμβασης και πρόσληψης ωρομισθίων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
  • Κάλυψη εδώ και τώρα όλων των κενών στα σχολεία με πλήρη στελέχωση όλων των δομών εκπαίδευσης με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων (εργασιακά, ασφαλιστικά, άδειας) μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 19/01 ΣΤΙΣ 14.00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  

         ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                                         ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.