Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»
ΕΔΡΑ: 10ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Ρήγα Φεραίου & Φουτρή
Ελευσίνα: 09/05/18


Πληρ. :Κωνσταντόπουλος Περικλής
Τηλ: 6909-099055


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ για νέα δίωξη κινήματος κατά πλειστηριασμών
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Δυτ. Αττικής “ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ”καταγγέλλει τη νέα δίωξη ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών με το σχηματισμό δικογραφίας για το δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, πρόεδρο του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης και δημοτικό σύμβουλο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο οποίος καλείται σε προκαταρκτική εξέταση για «παρακώλυση διενέργειας πλειστηριασμού από κοινού».
Η νέα δικογραφία που σχηματίσθηκε αυτεπάγγελτα αλλά παρέμενε μυστική για 1,5 χρόνο, αφορά την κινητοποίηση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στις 28 Σεπτέμβρη 2016, μετά την έκκληση του Μιχάλη Π., πατέρα πολυμελούς οικογένειας (με τον ίδιο κι ένα παιδί ΑΜΕΑ), με την οποία ζητούσε να μην επιτρέψουμε να αρπάξει η Τράπεζα το σπίτι της οικογένειάς του. Η έκκλησή του προκάλεσε συγκίνηση αλλά και αγανάκτηση για την ανάλγητη πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. και η μαζικότατη συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης 400-500 εργαζόμενων, άνεργων, φοιτητών και δεν επέτρεψε την αρπαγή του σπιτιού. Η κινητοποίηση αυτή αποτέλεσε και το πρώτο μεγάλο βήμα για να δυναμώσει και να εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα το κίνημα κατά των πλειστηριασμών που κατάφερε με δυναμικό κι ανυποχώρητο αγώνα να αποκαλύψει την πολιτική τους και δεν επέτρεψε την αρπαγή δεκάδων λαϊκών σπιτιών, μαγαζιών ή χωραφιών.
Αυτό το κίνημα θεωρείται επικίνδυνο όχι μόνο για την πολιτική της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας αλλά και συνολικά για την αντιλαϊκή πολιτική και την κοινωνική βαρβαρότητα που έχουν επιβάλλει στη ζωή μας γι αυτό και με κάθε τρόπο προσπαθούν να το σταματήσουν. Σήμερα που κυβέρνηση και Ε.Ε βάζουν σε εφαρμογή τη μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς λαϊκού πλούτου στο κεφάλαιο, η αστυνομική βία και οι δικαστικές διώξεις φαίνεται να επιλέγονται ως βασικό όπλο για την επιβολή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την επέκτασή τους και για τα χρέη άνω των 500 ευρώ προς το Δημόσιο και την επίτευξη του στόχου των 130.000 πλειστηριασμών μέχρι το 2021. Με την ψήφιση του Ιδιώνυμου, τη στοχοποίηση μελών του κινήματος, την ανοιχτή βία και τα χημικά των ΜΑΤ, τις συλλήψεις και δίκες διαδηλωτών, κυβέρνηση-Ε.Ε.-τραπεζίτες επιδιώκουν να κάμψουν τη λαϊκή αντίσταση στη βάρβαρη πολιτική τους.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Δυτ. Αττικής “ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ”δηλώνει τη συμπαράστασή του στον Ηλία Σμήλιο γιατί δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αγωνιστεί, μαζί με πολλούς άλλους στη Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα, για να σταματήσουμε το κοινωνικό έγκλημα των πλειστηριασμών και της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τις τράπεζες, το κράτος και όλα τα αρπακτικά!
  • Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε προκαταρκτικής εξέτασης, κάθε δίωξης και την απόσυρση όλων των κατηγοριών σε βάρος του Ηλία Σμήλιου
  • Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα για την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων και την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με την καθιέρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες και κράτος.
  • Λέμε ΟΧΙ στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ                                       ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΩΓΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.