Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Καταγγελία φασιστικές δράσεις στον ΠειραιάΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                      Ελευσίνα: 5/11/17
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»                                                  Αρ. Πρωτ.:48
ΕΔΡΑ: 10ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
 Ρήγα Φεραίου & Φουτρή                                                                       ΠΡΟΣ: Μέλη, ΔΟΕ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                                                     
Τηλ:  6909-099055                                                                                                                                                                   
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                        
Mail: syllogikadytatt@gmail.com


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κ.Βάρναλης» καταγγέλλει τη θρασύδειλη ενέργεια ανθρώπων που δρουν στο σκοτάδι της νύχτας, οι οποίοι παραμονές της 28ης Οκτωβρίου, βρώμισαν με τα φασιστικά τους σύμβολα το σπίτι και το σχολείο του συναδέλφου Γιάννη Ρόμπα, δάσκαλου στο 6ο Δ.Σ. Πειραιά και μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.

Μάλιστα, κόλλησαν έξω από το σπίτι του την περιβόητη εγκύκλιο του Γ. Παπανδρέου (της Ένωσης Κέντρου), σύμφωνα με την οποία:

«Πανταχόθεν καταγγέλλεται ότι η Κομμουνιστική Νεολαία Λαμπράκη καταβάλλει μεγάλας προσπαθείας προσεταιρισμού μαθητών των Γυμνασίων.
Βεβαίως, εφ' όσον διεπιστώθη ποσοστόν 12% οπαδών της ΕΔΑ κατά τας τελευταίας εκλογάς, ευνόητον είναι ότι θα υπάρχουν και μαθηταί εμποτισμένοι από τας οικογενείας των με αριστεράν ιδεολογίαν….
….Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ……
 ….Πάσα εκτροπή πρέπει να κολάζεται αυστηρότατα. Κι αν συμβή να υπάρξουν διδάσκαλοι όχι ανήκοντες, αλλά και απλώς συμπαθούντες ή ανεχόμενοι την κομμουνιστικήν προπαγάνδαν δεν έχουν θέσιν εις την Εκπαίδευσιν».(ΑΠ 1010, 11/03/1964)

Καθόλου τυχαίο μάλιστα δεν είναι το γεγονός ότι σε επετείους σαν και αυτή  το σχολείο φιλοξενεί συχνά εκπροσώπους της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, μέλη του τοπικού παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, που συζητούν με τους μαθητές για την εποποιία του Απελευθερωτικού αγώνα, τα σύγχρονα μηνύματα της 28ης Οκτωβρίου, για το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού σαν γέννημα-θρέμμα του σάπιου και εκμεταλλευτικού συστήματος.

Την ίδια μέρα ανάλογου τύπου φασιστικές ενέργειες έγιναν και σε άλλα σχολεία της περιοχής μας. Είναι γελασμένοι οι θρασύδειλοι φασίστες, αν νομίζουν ότι έτσι θα τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς! Το αντίθετο. 

Με περισσότερο πείσμα θα συνεχίσουμε να κάνουμε το αυτονόητο, να διδάσκουμε στους μαθητές μας την ιστορική και επιστημονική αλήθεια.

Ό,τι γράφτηκε με αίμα, δεν σβήνεται με βρώμικο μελάνι. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν τη φασιστική δράση, τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, να απομονώσουν παντού την εγκληματική οργάνωση.


                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                 ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ                                                                     ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.